STORA ÄVENTYR

Samla ihop vännerna eller familjen och ge er ut på det där äventyret ni pratat om så länge. Det är väl dags nu? Eller varför inte komma själv och träffa likasinnade från hela världen.

Tillsammans med några av Sveriges ledande friluftsföretag arrangerar vi allt från storslagna vandrings- och friluftsfestivaler till upplevelselopp och vinteräventyr. Äventyr som ger minnen för livet.

På FriluftsByn har vi en bred syn på friluftsliv, därför hittar du även intima spelningar, cocktail-tävlingar med Sveriges bästa bartenders och Smakfester med några av Höga Kustens främsta restauranger och producenter. Vi tycker det gör friluftslivet lite mer spännande och kreativt.

Hoppas vi ses snart!

HÖGA KUSTEN
WINTER CLASSIC

Europas mest populära vintervandring

16:e-18:e Feb 2017. Europas största vintervandring är en utmaning och en upplevelse som är svår att beskriva med ord. Knastret, kylan, att somna in med nordanvinden ylande och vandra genom ett snötäckt landskap. Måste upplevas.
– HÖGA KUSTEN WINTER CLASSIC >>

HÖGA KUSTEN
WINTER TRAIL

För dig som inte är som alla andra.

25:e Feb 2017. Vi har trampat upp ett 43 och ett 20 km spår genom Höga Kustens höjdpunkter för att ge galna löpare 12 timmar att ta sig runt.Den 25 februari 2017 får den första upplagan. Förmodligen blir det hur kul som helst.
HÖGA KUSTEN WINTER TRAIL >>

HÖGA KUSTEN HIKE

Europas näst största vandringsäventyr.

20 – 22:a Juli 2017. Drömmer du att packa ryggsäcken, snöra på dig kängorna och ge dig ut på ett makalöst vackert äventyr med vandrare från hela världen? Då ska du följa med ut på Europas näst största vandringsäventyr Höga Kusten Hike. Tre dagar fyllda med fantastisk natur, friluftsskolor och seminarier. Vi avslutar med att fira bedriften med en hejdundrande After-Hike.
HÖGA KUSTEN HIKE >>

HÖGA KUSTEN TRAIL

Ett av Sveriges tuffaste upplevelselopp.

2:e Sept 2017. Utmana dig själv under Sveriges kanske vackraste upplevelselopp. Du har 12 timmar på dig att springa, jogga eller snabbvandra 43 kilometer genom Höga Kustens absoluta höjdpunkter. På kvällen samlas vi för prisutdelning och after-trail och många stannar även kvar för fler äventyr under söndagen.
HÖGA KUSTEN TRAIL >>

UTEFEST

Sveriges friluftsfestival.

8:e – 10:e Sept 2017. Sveriges Friluftsfestival som samlar både utövare och friluftsföretagen. Under tre dagar bor vi på FriluftsByn och ger oss ut och vandrar, paddlar, springer, yoga, går foto- och matlagningskurser och mycket mer. På fredag kryper vi in i de stora Tentipi tälten och kollar vi premiären av BANFF Filmfestival och på lördag är det dags för FriluftsGalan.
– UTEFEST >>

FRILUFTSGALAN

Friluftslivets årliga gala.

9:e Sept 2017. Friluftslivet samlas för att hylla eldsjälarna. Pris delas ut till ”Årets Friluftspersonlighet”, ”Årets Friluftsprodukt” och ”Årets Gräsrot”.
– FRILUFTSGALAN >>

SMAKFEST

Höga Kustens mat- och dryckesfestival.

Augusti 2017. Varje år samlas Höga Kustens främsta restauratörer och producenter för att bjuda på en mat och dryckesupplevelse utöver det vanliga. Pop-up restauranger, utställare, seminarier, workshops, långbordsmiddagar, ginprovning och mycket mer.
SMAKFEST HÖGA KUSTEN >>

ARKNAT

Skandinaviens Arkitekturfestival.

Juni 2017. Vi tycker att natur, kultur och arkitektur har mycket gemensamt och bjuder därför in några av Skandinaviens främsta arkitektstudenter för att inspireras och tillsammans med regionens byggelever tolka Höga Kustens fantastiska natur. Kvar lämnar de årligen tre vindskydd för allmänt bruk längst Höga Kustenleden.
ARKNAT >>

HIGH COAST
MOUNTAIN FESTIVAL

En intim musikupplevelse mitt i världsarvet

21:a Sept 2016. Upplev en intim spelning tillsammans med Sveriges talangfabriker – Musikmakarna och Anders Bagges DreamHill Academy. Under 2016 år vi även besök av ett av Nederländernas populära duos Nick & Simon som är här för att spela in ett TV-program.
– HIGH COAST MOUNTAIN FESTIVAL >>

HERNÖ GIN
COCKTAIL AWARDS

Vi utmanar Sveriges bästa bartenders

25:e Sept 2016. Vad händer om man bjuder in några av Sveriges bästa bartenders för att tävla i att blanda drinkar på naturliga ingredienser? Det tänkte vi ta reda på och det bästa är att du är välkommen att smaka alla kreativioner.
HERNÖ GIN COCKTAIL AWARDS >>

LIVET ÄR ETT ÄVENTYR!

Många som kommer till våra äventyr från världen över gör det för att få uppleva den storslagna naturen. Men under utvärderingar visar det sig att gemenskapen är ännu större behållning.

Att slå sig ner vid lägerelden på ett berg, mitt i skogen eller längst kusten och dela dagens bedrifter med andra är en upplevelse som är svår att beskriva. Många av våra äventyr har även flera inslag av utbildning där du kan fördjupa dina kunskaper och avslutas med gemensamt firande till levande musik.

Livet är ett äventyr. Följ med oss ut på nästa!