TÄLTA MITT I HÖGA KUSTEN

Oavsett om du planerar att göra tältet till din bas under din Höga Kusten vistelse eller bara vandrar förbi längst Höga Kustenleden och tänker stanna till en natt så är FriluftsByns läge helt perfekt.

Här hittar du en härlig stor yta precis vid Skulebergets soliga sydsida intill Gällstasjön som bjuder in till sköna morgon och kvällsdopp. Du väljer själv om du vill ha tältplats med el eller utan el.

Här finns:
– Dusch, wc och kökspentry i Servicehus (Ta med 10 kr till dusch)
– Grillplatser (Vedsäck 60 kr)
– Tillgång till FriluftsByns Vardagsrum.

Gör tältet till din bas under ditt Höga Kusten äventyr.

Period 1:
12/5-21/6 + 20/8-1/10

1-4 pers/tält utan el 150 kr/natt
1-4 pers/tält med el 250 kr/natt.
5-8 pers/tält utan el 300 kr/natt
5-8 pers/tält med el 500 kr/natt.

Period 2:
22/6-19/8

1-4 pers/tält utan el 190 kr/natt
1-4 pers/tält med el 290 kr/natt.
5-8 pers/tält utan el 600 kr/natt
5-8 pers/tält med el 1 000 kr/natt

Planera din Höga Kusten upplevelse!

Aktiva Äventyrare
Vill du ge dig ut på äventyr och uppleva Höga Kustens storslagna natur men samtidigt få tid att koppla av?
Aktiva Äventyrare >>

Nyfikna Upptäckare
Vill du uppleva lite av allt? Naturen, kulturen, smakerna och lite lokalt hantverk? Kolla in detta:
Nyfikna Upptäckare >>

TÄLTA MITT BLAND ÄVENTYREN

Ta en morgonpromenad eller ett morgondopp. Därefter väntar kajakvatten, vandringsleder, klätterleder eller en båttur till Ulvön. Eller vad sägs om att inte göra något alls?

UTMÄRKT FÖR FAMILJEN

I FriluftsByn bor du precis vid Skuleberget, Höga Kusten Stigen, Gällstasjön och stora härliga ytor. Utmärkt för ett äventyr med barnen.

VARDAGSRUMMET

Intill tältplatserna ligger FriluftsByns Vardagsrum. Det är öppet mellan 08:00 och 20:00. Här innan kan ni koppla av men det är inte tillåtet att medta mat. Vill ni äta under tak kan ni nyttja något av vindskydden.

ÄVENTYR FÖR ALLA

Vandra Höga Kusten Stigen till toppen av Skuleberget, bada i Gällstasjön, hyr en kanot och spana efter bäver eller slå er bara ner vid elden och grilla lite marschmallows.

KOPPLA AV

Storslagna äventyr i all ära – men glöm inte bort att ta fram sovsäcken, luta dig tillbaka och njut av känslan av total frihet långt bortom vardagens måsten och krav.

VINDSKYDDET

Vill ni sitta under tak och även äta mat så kan ni kila in i vindskyddet. Då FriluftsBodarna ligger i direkt anslutning till vindskyddet är vindskyddet tillgängligt till 22:00 då vi visar hänsyn till de som sover och tänker ut på äventyr tidigt på morgonen.

MER ÄN EN TÄLTPLATS

Att tälta i FriluftsByn ger dig tillgång till grillplatser, vindskydd, badplatser och sköna häng-ytor. I receptionen kan du köpa marschaller, ved och annat som gör det lite extra mysigt.

EN BRA START PÅ DAGEN

Gällstasjön ligger bara 80 meter från tältplatserna så se till att börja eller avsluta dagen med ett uppfriskande dopp. Eller så nyttjar du servicehuset.

GRILLPLATSER

Runt om i FriluftsByn kan du bara slå dig ner och ha det skönt. Du hittar även flera grillplatser – ved säljer vi i receptionen.

HÖGA KUSTEN TÄLTA
FRILUFTSBYN VID SKULEBERGET

Tälta mitt i Världsarvet Höga Kusten. Här på Skulebergets södra sida slår du upp tältet och skapar en utmärkt bas för de kommande dagarnas äventyr. När du tältar har du tillgång till servicehus med dusch, wc och ett mindre pentry. Du kan även koppla av i FriluftsByns Vardagsrum (08:00-20:00) samt nyttja områdets alla härliga sällskapsytor och grillplatser. Välkommen till Höga Kustens härligaste tältplatser!
Tillbaka till Boende i FriluftsByn, Höga Kusten >>

BOENDE I FRILUFTSBYN
HÖGA KUSTEN

Klicka vidare för mer information om respektive boende på Höga Kusten.
– SAMTLIGA BOENDEN >>
Familjestugor >>
FriluftsBodarna >>
Campingstugor >>
Camping >>
Tältplats  >>

DE BÄSTA HÖGA KUSTEN TIPSEN

Höga Kusten har något för aktiva äventyrare, barnfamiljer och nyfikna upptäckare. Här har vi listat de mest populära aktiviteterna i Höga Kusten utefter vilken typ av upplevelse du söker.

AKTIVA ÄVENTYRARE

Vill du ge dig ut på ”lättare” eller ”tuffare” äventyr i Höga Kustens unika natur men även få tid för lite avkoppling samt upptäcka lite mer av Höga Kusten? Då ska du kolla in dessa tips!
– Höga Kusten för Aktiva Äventyrare >>

BARNFAMILJER

Höga Kusten anses ofta till Sveriges bästa friluftsområde för barnfamiljer. Här har vi samlat alla tips för en härlig semester tillsammans.
– Kommer snart >>

NYFIKNA UPPTÄCKARE

Vill du uppleva lättare vandring, båtturer, den lokala kulturen och smakerna? Kanske delta på något lokalt evenemang och titta på in lite lokalt hantverk? Då hittar du de bästa tipsen här!
– Höga Kusten för Nyfikna Upptäckare >>