HÖGA KUSTENS BÄSTA KAJAKPADDLING

Att glida ut i havsvikarna omgiven av de höga kalottbergen är en mäktig upplevelse. Vid havsviken nedanför Skuleberget kan du ge dig ut i relativt lugnare vatten och paddla ut till Valmöarna, Malmön och Ulvön. 

FRILUFTSBYNS KAJAKUTHYRNING:
Juli: 08:00 – 10:00*
Augusti: 08:00 – 10:00*
September: 08:00 – 10:00*
Förbokning krävs. Maila info@friluftsbyn.se

 

KAJAK I HÖGA KUSTEN

– Höga Kusten Kajakcentral >>
– Hyr Kajak i Höga Kusten >>
– Att tänka på innan kajakturen >>
– Arrangemang och kurser >>

HÖGA KUSTEN KAJAKCENTRAL

Till sommaren 2017 öppnar vi Höga Kusten Kajakcentral direkt vid Höga Kustens bästa paddelvatten. Njut av Norrfjärden, Lillvalmen, Storvalmen, Mjältön och till Ulvön.
Höga Kusten Kajakcentral >>

HYR KAJAK I HÖGA KUSTEN

Under sommaren 2016 hyr vi ut kajaker till grupper på minst 4 personer. 2017 då kajakcentralen står på plats kommer vi kunna erbjuda kajaker oavsett gruppstorlek.
– Hyra Kajak i Höga Kusten >>

Kajakpaddling i Gällstasjön

Mycket lätt dagspaddling Direkt intill FriluftsByn hittar du Gällstasjön. Detta är ett helt perfekt läge för dig som vill testa kajak för första gången eller kanske behöver damma av gamla meriter.
– Kajakpaddling Gällstasjön, Skuleberget >>

Skulebergs Rutten

Lätt dagspaddling. Att vandra till Toppstugan är en del av äventyret. Men det en nog så härlig upplevelse att susa fram i linbanan, äta något gott och promenera den 600 meter långa Topprundan.
– Kajakpaddling, Norrfjärden, Skuleberget >>

Mjältö Rutten

Medelsvår dags- och flerdagspaddling. Under hela året arrangeras pubkvällar, skrivarkurser, föreläsningar, guidade vandringar och friluftsäventyr med målgång i Toppstugan. Här hittar du de kommande aktiviteterna.
– Kajakpaddling: Skuleberget – Mjältön >>

Ulvö Rutten

Krävande dags- och flerdagspaddling. I FriluftsByns Toppstuga kan du njuta av allt från glass, fika, lättare måltider och en del lokala favoriter. Här finns även fullständiga rättigheter.
– Kajakpaddling Skuleberget – Ulvöarna

Höga Kusten Rutten

Medelsvår Flerdagspaddling. Att vandra till Toppstugan är en del av äventyret. Men det en nog så härlig upplevelse att susa fram i linbanan, äta något gott och promenera den 600 meter långa Topprundan.
Höga Kusten Rutten >>

Höga Kusten Bandet

Mycket Krävande Flerdagspaddling. Under hela året arrangeras pubkvällar, skrivarkurser, föreläsningar, guidade vandringar och friluftsäventyr med målgång i Toppstugan. Här hittar du de kommande aktiviteterna.
Höga Kustenbandet >>

ARRANGEMANG & KAJAKKURSER

Det absolut enklaste sättet att ta sig till FriluftsByns Toppstuga och de makalösa utsikterna är att ta Höga Kustenliften. Missa inte att vandra Topprundan.
– Höga Kustenliften >>

ATT TÄNKA PÅ INFÖR KAJAKTUREN

Denna sida är fortfarande under uppbyggnad och inte officiell. Vi har kontaktat Melker Kayaks och hoppas även få kontakt med Sören för att få tillfälle att lyfta honom och hans kajakerfarenhet på samma sätt som med Miranda Kvist, Christine Hägglund i Traillöpning.

NIVÅER PÅ KAJAKPADDLING I HÖGA KUSTEN

För att gör det lite lättare för dig att välja kajaktur i Höga Kusten har vi delat in våra tips i fem kategorier. Vi vill dock poängtera att väder och vind har dock stor inverkan på rutternas svårighetsgrad så håll alltid koll på väderlek innan du ger dig ut.

Nivå 1: Mycket lätt paddling: Dessa turer kräver ingen tidigare paddelerfarenhet men självklart behöver du vara simkunnig.

Nivå 2: Lätt paddling: Du har paddlat någon gång tidigare, kanske i mindre vatten som småsjöar eller lugna havsvikar. Våra tips beräknas på att du paddlar i lugn och skön fart, cirka 2 km/h.

Nivå 3: Medelsvår paddling: Du har paddelvana och klarar paddling i skyddade vatten och en del vågor. Du håller en hastighet på mellan 2 och 5 km/h.

Nivå 4: Krävande paddling: Du har god kajak- och friluftsvana och hanterar oskyddat vatten. Dessa turer kräver kunskap i kamraträddning samt att du klarar av att paddla i hög sjö. Dagsetapper upp till 40 km/dag. Klarar marschhastighet upp till 6 km/h.

Nivå 5: Mycket krävande paddling: Du har god kajak- och friluftsvana och klarar oskyddat vatten i mycket varierande förhållanden. Paddlingen kräver goda kunskaper i räddningsteknik. Dagsetapper ligger upp till 50 km/dag och du håller en marschhastighet upp till 7 km/h.

Bästa Vandringen

Dagsturer och flerdagarsvandringar som passar både nyfikna naturnjutare och erfarna långvandrare.
– Vandra på Höga Kusten >>

Bästa Paddlingen

Oavsett om du aldrig suttit i en kajak eller paddlat de kända banden finns en kajakrutt som passar dig.
– Paddla på Höga Kusten >>

Bästa Klättringen

På Skuleberget kan de flesta bli bergsbestigare. Välj mellan fyra luftiga leder med olika svårighetsgrad.
– Klättra på Höga Kusten >>

AKTIVITETER (HEM)

Vandring, paddling, klättring, skärgårdsbåtar, linbana, lekland, smakupplevelser. Kring FriluftsByn väntar mängder av aktiviteter.
– Aktiviteter på Höga Kusten >>