FLERDAGARS KAJAKTURER
PÅ HÖGA KUSTEN

Höga Kusten bjuder på underbara upplevelser för er som är redo att stanna ute lite längre. Många av skärgårdsöarna har även bastu som kan nyttjas fritt. Mjältön och Ulvöarna är två skärgårdsfavoriter medan Höga Kusten Rutten och Höga Kusten Kajakled är två turer av absolut högsta klass. 

Så går det till: Hyr kanot eller kajak i FriluftsByn >>

HYRA KAJAK

Utlämning 09:00
Inlämning senast 18:00
Dag: 650 kr
Två dagar: 1 000 kr
Tre dagar: 1 500 kr
Ytterligare dygn: 350 kr/dag.
Vecka: 3 000 kr
Priser inkl. all utrustning.
Priser med utgång från Norrfjärden, utkörning till annan plats kan ordnas mot avgift.

VÅRA KAJAKER

Till skillnad från många andra uthyrare hyr vi ut stabila högkvalitativa glasfiberkajaker. Dessa är dyrare och lite mer ömtåliga än de tunga och långsamma plastkajakerna du vanligtvis hittar. Hos oss får du istället en helt underbar kajakupplevelse där du stabilt glider fram på vattenytan. Det enda som krävs är att du är försiktig vid i och urstigning.

Mjältö Rutten

Medelsvår dags- och flerdagspaddling. Utgå från Veåsand / Höga Kusten Kajakcenter vid Skulebergets östra sida och ta sikte ut mot Sveriges högsta Ö, Mjältön.
– Kajakpaddling: Skuleberget – Mjältön >>

Ulvö Rutten

Krävande flerdagspaddling. Utgå från Veåsand / Höga Kusten Kajakcenter, passera Mjältön och fortsätt ut till Ulvön, bottenhavets pärla.
– Kajakpaddling Skuleberget – Ulvöarna

Höga Kusten Rutten

Medelsvår Flerdagspaddling. Höga Kusten Rutten är en populär tredagars kajaktur genom några av Höga Kustens höjdpunkter. Blanda paddlig med vandring i både Skuleskogens Nationalpark och på Sveriges högsta ö Mjältön..
Höga Kusten Rutten >>

Höga Kusten Kajakled

Mycket Krävande Flerdagspaddling. Höga Kusten Kajakled är en av Sveriges vackraste kajakturer. Sträcker sig mellan Örnsköldsvik och Skuleberget och passerar skärgårdens höjdpunkter.
Höga Kajakled >>

NIVÅER PÅ KAJAKPADDLING I HÖGA KUSTEN

För att gör det lite lättare för dig att välja kajaktur i Höga Kusten har vi delat in våra tips i fem kategorier. Vi vill dock poängtera att väder och vind har dock stor inverkan på rutternas svårighetsgrad så håll alltid koll på väderlek innan du ger dig ut.

Nivå 1: Mycket lätt paddling: Dessa turer kräver ingen tidigare paddelerfarenhet men självklart behöver du vara simkunnig.

Nivå 2: Lätt paddling: Du har paddlat någon gång tidigare, kanske i mindre vatten som småsjöar eller lugna havsvikar. Våra tips beräknas på att du paddlar i lugn och skön fart, cirka 2 km/h.

Nivå 3: Medelsvår paddling: Du har paddelvana och klarar paddling i skyddade vatten och en del vågor. Du håller en hastighet på mellan 2 och 5 km/h.

Nivå 4: Krävande paddling: Du har god kajak- och friluftsvana och hanterar oskyddat vatten. Dessa turer kräver kunskap i kamraträddning samt att du klarar av att paddla i hög sjö. Dagsetapper upp till 40 km/dag. Klarar marschhastighet upp till 6 km/h.

Nivå 5: Mycket krävande paddling: Du har god kajak- och friluftsvana och klarar oskyddat vatten i mycket varierande förhållanden. Paddlingen kräver goda kunskaper i räddningsteknik. Dagsetapper ligger upp till 50 km/dag och du håller en marschhastighet upp till 7 km/h.

AKTIVA ÄVENTYR PÅ HÖGA KUSTEN

Höga Kusten är ett eldorado för aktiva äventyrare. Här finns några av Sveriges härligaste kajakrutter, vandringsleder och luftigaste Via Ferrata klättring.

Som om inte det räcker kan ni även ta en ledig dag och ta skärgårdsbåten ut till Ulvön och njuta av en härlig buffé på hotellet innan ni återvänder till FriluftsByn lagom till grillkväll. Missa inte heller en biltur i Nordingrå för prisvärda loppisar och sköna havsvikar.

Mitt i allt detta ligger FriluftsByn där du kan välja mellan att bo i stuga eller på campingen.

Via Ferrata klättring, makalösa vandringsleder, härliga båtturer och sköna restauranger. Kolla in:
– Höga Kusten för Aktiva Äventyrare >>

Varje år arrangeras några av Sveriges och Europas största äventyr i Höga Kusten. Missa inte:
– Äventyr och Evenemang på Höga Kusten >>

KAJAK PÅ HÖGA KUSTEN

Höga Kusten erbjuder några av Sveriges främsta kajakleder. Klicka vidare för att hitta en tur som passar just dig.

FAMILJETUR
PÅ HÖGA KUSTEN

Ta med barnen ut någon timma och spana efter bäver.
– Familjepaddling vid Skuleberget >>

DAGSTUR
PÅ HÖGA KUSTEN

Smakprov av Höga Kustens makalösa skärgård.
– Dagsturer med kajak på Höga Kusten >>

FLERDAGSTUR
PÅ HÖGA KUSTEN

Här hittar du några av Sveriges främsta kajakleder.
Flerdagsturer på Höga Kusten >>

KAJAK PÅ
HÖGA KUSTEN

Ta mig tillbaka till startsidan om Kajak på Höga Kusten
Kajak på Höga Kusten >>