ATT SE PÅ HÖGA KUSTEN

Fler och fler pratar om hur fantastiskt det är på Höga Kusten. Så vad är det egentligen som gör att Höga Kusten blir framröstad till Sveriges vackraste natur och att Allt Om Resor utsett Höga Kusten till ett av de hetaste resmålen 2017?

Ja du, det finns massor av platser – men för att hjälpa dig lite på traven har vi listat nio platser som du bara inte får missa under ditt besök.

Vill du få lite tips på vad du kan göra så hittar du massor av aktiviteter här:
– Att göra på Höga Kusten >>

SKULEBERGET

Höga Kustens äventyrsberg bjuder även på den kanske mest storslagna utsikten över Världsarvet. Höga Kusten Stigen är en utmärkt vandring till toppen.
Missa inte: Vandra Skuleberget >>

ULVÖN

Bottenhavets pärla erbjuder mer än den kända surströmmingen. Unna dig en skärgårdstur med Höga Kustenbåtarna och slå dig ner vid en av restaurangerna.
Missa inte: Båt till Ulvön >>

SKULESKOGENS NATIONALPARK

En av Sveriges absolut vackraste och kanske mest kända nationalparker erbjuder en vandringsled för de flesta. Turen till Slåttdalsskrevan är en klassiker.
Missa inte: Vandra Skuleskogen >>

NORDINGRÅ

Rotsidan, Bönhamn och Norrfällsviken är tre klassiker. Njut av en härlig biltur och besök gårdsbutiker och loppisar innan du tar dig en fika i den mäktiga naturen.
Missa inte: Bil Höga Kusten >>

MJÄLTÖN

Höga Kustens hemliga pärla. Boka en egen tur med Höga Kusten Turer eller hyr en kajak och paddla ut från Skuleberget. En makalös upplevelse.
Missa inte: Mjältön >>

BALESUDDEN

Utanför Örnsköldsvik sticker Balesudden ut mot havet. Ta bilen till Sandlågan och följ vandringsleden förbi Balestjärnen hela vägen ut till havet.

TRYSUNDA

Trysunda har utsetts till Sveriges vackraste Ö och bjuder på härliga sandstränder och badvikar. Ta båten från Köpmanholmen för en härlig dag i Skärgården.

SKAGSUDDE

Skagsudde är ligger längst norrut i Världsarvet Höga Kusten. Du anländer med bil till Skeppsmalens Fiskeläge och härifrån kan du vandra ut på de härliga klipporna och Skagsudde fyr.

HÖGA KUSTENBRON

Det är svårt att inte nämna den praktfulla södra entrén in i Världsarvet. Parkera vid det norra fästet och slå dig ner vid ett av picnick borden och njut av den gigantiska konstruktionen och Ångermanälven.

HÖGA KUSTEN: DE MEST POPULÄRA EVENEMANGEN 2017

Vandringsfestivaler, musikfestivaler, smakfester och mycket mer. Här hittar du Höga Kustens mest populära evenemang 2017
– Höga Kustens Höjdpunkter 2017 >>