VINTER I HÖGA KUSTEN

Höga Kusten bjuder på mängder av härliga äventyr och utflykter . Ge dig ut på skidor, på snöskor eller med långfärdsskridskorna. Vill du ge dig ut på en flerdagarsupplevelse följer du med ut på något av de större äventyren – eller varför inte bara slå dig ner på toppen av ett berg och njut av en krispig våffla. Här har vi listat några av vinterns höjdpunkter i Höga Kusten.

VINTER I HÖGA KUSTEN

Kommer snart:
Vintervandring i Höga Kusten >>
Tre härliga vinterdagar i Höga Kusten >>

UTFÖRSÅKNING
SKULEBACKEN

Njut av skidåkning och en av Sveriges absolut mäktigaste utsikter. Med sitt sydläge direkt vid havet öppnar Skulebacken något senare än övriga backar men när den väl öppnar – oj vilka härliga dagar som väntar.
Vinter i Höga Kusten: Skulebacken >>

UTFÖRSÅKNING
SOLBERGSBACKEN

Nio mil från Örnsköldsvik hittar ni Solbergsbacken med sina sex nedfarter och barnbacke.
Vinter i Höga Kusten: Solbergsbacken >>

VINTERVANDRING
SKULESKOGENS NATIONALPARK

Packa ryggsäcken och ge er ut på en underbar vintervandring i Skuleskogen och till Slåttdalsskrevan. Missa inte en tur upp till Slåttdalsberget och vill ni värma er, fortsätt till Tärnättvattnets värmestuga.
Vinter i Höga Kusten: Dagstur till Slåttdalsskrevan >>

VINTER VANDRING
HÖGA KUSTEN STIGEN

Ta med familjen på en härlig vintervandring upp för en av Sveriges kanske vackraste stigar. Höga Kusten Stigen tar dig upp för Skulebergets soliga sydsida och avslutas vid toppstugan.
Vinter i Höga Kusten: Höga Kusten Stigen >>

LÄNGDÅKNING
HUGGSJÖSTUGAN

Huggsjöstugan i Rutbergsterrängen är ett populärt utflyktsmål på skidor. Den nyrenoverade stugan och fiket är vanligtvis öppen lördagar och söndaar 11-15 mellan den 4:e Februari till den 26:e Mars. Mer info kommer.
Vinter i Höga Kusten: Karta Rutbergsterrängen >>

LÄNGDÅKNING
NÄTRA FJÄLLSKOG

Strax norr om Skuleberget ligger Nätra Fjällskog som med sitt höga läge erbjuder en längre skidsäsong än många andra områden. Totalt 30 kilometer skidspår och 8 raststugor.
Vinter i Höga Kusten: Nätra Fjällskog >>

SKRIDSKOR
BÄCKFJÄRDEN

Varje vinter plogas en härlig 3 kilometer lång isbana som du kan ansluta både från Nyängets havsbad och Sommarhemmet. Här finns även en mindre isbana för lek och spel med puck och klubba.
Vinter i Höga Kusten: Bäckfjärden Isbana >>

SKRIDSKOR
DEKARSJÖN

På ideell basis plogas ett härligt 6 kilometer långt skridskospår upp runt Dekarsjön utanför Örnsköldsvik. För att vara säker på att spåret är plogat, besök Dekarsjöns facebook-sida.
Vinter på Höga Kusten: Skridskor Dekarsjön >>

UTFLYKT
SKULEBERGET

Skuleberget är en av Höga Kustens höjdpunkter och bjuder på Sveriges kanske mäktigaste utsikt. Det enklaste sättet att uppleva Skuleberget är att ta Höga Kusten Liften till toppen och njuta av utsikten, god mat eller krispiga våfflor.
Vinter i Höga Kusten: Skulebergets Toppstuga >>

UTFLYKT
PARADISET BAD & SPA

Värm upp frusna kroppar i ett av Sveriges bästa upplevelsebad och spaanläggningar. Barnen kommer älska Sveriges längsta vattenrutschbana och söderhavsön. För vuxna väntar ett helt underbart spa.
Vinter i Höga Kusten: Paradiset Bad & Spa >>

VINTERÄVENTYR I HÖGA KUSTEN

Varje vinter arrangeras två av Sveriges kanske mest unika äventyr – Höga Kusten Winter Hike och Höga Kusten Winter Trail – med deltagare från hela världen.

HÖGA KUSTEN
WINTER HIKE

Följ med ut på Europas största vintervandring. Tre dagar genom Höga Kustens höjdpunkter fyllda med upplevelser, gemenskap, friluftsskolor och seminarier. Allt avslutas med en härlig After-Hike i FriluftsByn.
Vinter i Höga Kusten: Höga Kusten Winter Hike >>

HÖGA KUSTEN
WINTER TRAIL

Sveriges kanske galnaste upplevelselopp. Välj mellan 25, 35 eller 50 kilometer av magisk löpning genom Höga Kusten. Ta med dig vännerna eller kom själv och upplev gemenskapen!
Vinter i Höga Kusten: Höga Kusten Winter Trail >>