HÖSTHELG I HÖGA KUSTEN

Vi har längtat efter detta äventyr. En höst i Höga Kusten. Att vandra på kustnära berg och genom djupa skogar. Att slå oss ner på ett bergsfik med milsvid utsikt och blicka ut över vattnet där vi snart kommer glida fram tysta i kanoter. Sovmornar med lång frukost och en bok. Sena kvällar vid lägerelden.
– Här kommer en timma för timma guide till en perfekt hösthelg i Höga Kusten!

Höga Kusten på hösten

Bra val! Hösten är kanske årets mest underskattade årstid och en perfekt tid att besöka Höga Kusten. Luften är klar, färgerna är fantastiska och sommarens besökstopp har lagt sig. Vill du få en snabb översikt om höstäventyr i Höga Kusten, missa inte vår startsida för höstupplevelser i Höga Kusten.
Höga Kusten om Hösten >>

Hur tar jag mig till Höga Kusten?

Bra fråga! Världsarvet Höga Kusten ligger mellan Örnsköldsvik i Norr och Härnösand i Söder. I hjärtat av Höga Kusten hittar du Skuleberget vilket är en perfekt bas då du inte bara bor dramatiskt till – du har även nära till alla höjdpunkter. Att bila från Stockholm till Skuleberget tar cirka 5 timmar, från Umeå 1 timma och 40 minuter. Från Sundsvall cirka 1 timma och 20 minuter. Det är svårt att tänka sig att en sådan världsunik natur ligger så nära. Vill du se lite kartor och hur du reser hit med tåg, flyg eller buss direkt från Stockholm till Skuleberget läs mer här:
Karta och Info Höga Kusten >>

Höstäventyr och avkoppling för vänner, familj eller bara du.

Höga Kusten är lite klurigt att uppleva på bara ett besök, men tre dagar ger tillräckligt med tid att upptäcka Höga Kusten om hösten. Då har ni tid att uppleva Höga Kustens höjdpunkter och samtidigt finna tid att koppla av med en långfrukost och kvällar vid lägereldarna. Du vet de där härliga stunderna som man så sällan planerar. För att göra det enkelt att välja – Här kommer vår topp-10 lista över höstupplevelser i Höga Kusten. Lite längre ner på sidan hittar du även tips på vad du gör när, men det är ju såklart upp till dig.

1. Vandra Höga Kusten Stigen >>
2. Vandra till Slåttdalsskrevan >>
3. Fika eller lunch i Toppstugan >>
4. Hyr en mysig stuga och umgås >>
5. Paradiset Bad & Spa >>
6. Paddla kanot i Gällstasjön >>
7. Slå er ner vid en lägerelden >>
8. Fynda på Fjällräven Outlet >>
9. Lär er något nytt hos Technichus >>
10. Middag hos Linnéa och Peter >>

Hösthelg i Höga Kusten: Fredag

Vi skulle tipsa om att köra upp till Höga Kusten redan på torsdag eftermiddag eller kväll för att kunna nyttja hela fredagen. Vakna upp med en rejäl kopp kaffe. Blicka ut genom fönstret och ta ett djupt andetag. Välkommen till Höga Kusten. När ni är mätta och belåtna tar ni bilen till Entré Syd vid Skuleskogens Nationalpark. Här följer ni orange led 3,5 kilometer till den mäktiga Slåttdalsskrevan. Ta med er lunchsmörgåsar och njut av utsikten. Vill ni ha ännu mäktigare vyer vandrar ni tillbaka över Slåttdalsberget.
09:30: Ta bilen mot Skuleskogens Nationalpark Entré Syd.
10:00: Börja vandra mot Slåttdalsskrevan.
12.30: Lunch vid Skrevan eller Tärnättvattnet.
16:30: Tillbaka i FriluftsByn.
17:00: Lägereldsmys, upptäck närområdet, läs en bok eller spela spel.

Klicka vidare här för mer tips om vandring i Nationalparken samt en film som ger en riktigt bra tips och en bra översikt inför besöket:
– Höstvandra i Skuleskogens Nationalpark >>

Höst i Höga Kusten: Lördag

Lördag är en toppendag att upptäcka det dramatiska Skuleberget. Världens högst belägna kustlinje väntar 286 meter upp medan berget fortsätter mot nästan 300 meter. Från toppen av Skuleberget får du några av Sveriges absolut vackraste vyer. Du tar dig till toppen genom att vandra den 2,5 km långa Höga Kusten Stigen som utgår från FriluftsByn. Väl uppe kan du fika eller äta lunch i Toppstugan, antingen ute i utsiktsrummet eller inne vid brasan. Då detta är ett café är det inte möjligt att äta egen mat i Toppstugan så passa på att vandra lätt och njuta av något gott på toppen.
10:00 Vandra Höga Kusten Stigen direkt från FriluftsByn
12:30 Lunch eller fika i Skulebergets Toppstuga (Öppettider >>)
15:00 Tillbaka i FriluftsByn
15:30 Paddla Kanot i Gällstasjön
17:00 Lägereldsmys, upptäck närområdet, läs en bok eller spela spel.

Vill du veta mer om Höga Kusten Stigen, Toppstugan på Skuleberget eller kanot i Gällstasjön? Klicka vidare här:
– Vandra Höga Kusten Stigen >>
– Skulebergets Toppstuga, öppettider och meny >>
– Paddla kanot i Gällstasjön >>

Höst i Höga Kusten: Söndag

Åh underbara söndagsmorgon. Se till att ta det lite lugnare. Ligg kvar och läs en bok – har ni barn med er så låter ni de ge sig ut och leka fritt medan ni kopplar av. Därefter sätter ni av mot Örnsköldsvik och Paradiset Bad och Spa för att njuta av ett av Sveriges bästa vattenland och spaanläggningar. På vägen till Paradiset passerar ni även Fjällräven Outlet – missa inte att fynda friluftsutrustning inför nästa äventyr.
10:00 Lämna FriluftsByn
10:30 Paradiset Spa och Bad
12:00 Lunch på Paradiset
15:00 Fjällräven Outlet
Oj, det känns som vi har varit här i en vecka. Men nu är det dags att åka hem för denna gång. Vi ses till sommaren!

Öppettider, priser och vägbeskrivningar till Paradiset och Fjällräven Outlet hittar i här:
– Fjällräven Outlet >>
– Paradiset Bad och Spa >>

Boende i Höga Kusten

Med risk för att låta partiska så tycker vi såklart att FriluftsByn är den mysigaste platsen – att läget är helt perfekt är dock bara fakta då ni har nära till typ allt men ändå bor mitt i naturen. Söker ni hotell så är Hotell Höga Kusten  (Länk till Hotell Höga Kusten >>)  och Ulvö Hotell (Länk till Ulvö Hotell >>) härliga platser, det finns även flertalet övernattningsalternativ i centrala Örnsköldsvik. Hoppas vi ses!
– Bo i FriluftsByn >>

Ja det här var vårt förslag på en hösthelg i Höga Kusten. Vill du sätta ihop en hösthelg som passar just dig? Klicka vidare här för Höga Kustens höjdpunkter under hösten. Har du frågor, maila info@friluftsbyn.se eller ring oss på 070-3547431.

MISSA INTE: HÖST I HÖGA KUSTEN >>

BO MITT I HÖGA KUSTEN

<div class="bookingWidget"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <h2>Boka nu</h2><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <form method="post" action="http://friluftsbyn.happybooking.se/"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <table class="sideTable"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <tbody><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <tr><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <span class="date-title" style="padding: 0px">Checka in</span><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <input id="from" name="from" class="checkInsDate" type="text"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> </tr><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <tr><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <span class="date-title" style="padding: 0px">Checka ut</span><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <input id="to" name="to" class="checkInsDate" type="text"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> </tr><!-- [et_pb_line_break_holder] --> </tbody><!-- [et_pb_line_break_holder] --> </table><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <!-- [et_pb_line_break_holder] --> <div class="buttonHolder"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <input name="submit" class="btn" value="Sök boende online" type="submit"><!-- [et_pb_line_break_holder] --> </div><!-- [et_pb_line_break_holder] --> <input type="hidden" name="lang" value="Svenska" /><!-- [et_pb_line_break_holder] --> </form><!-- [et_pb_line_break_holder] --></div>