”Höga Kusten i allmänhet och FriluftsByn i synnerhet har blivit ett nav för Svensk friluftsliv.”
NATURKOMPANIET

”Med FriluftsByn som bas har du alltid nära till Höga Kustens storslagna äventyr.”
SVENSKA DAGBLADET

”Höga Kusten är en perfekt vinter-weekend för dig som vill ge dig ut på lite enklare äventyr och även få tid över till skönt häng.”
JERRY ENGSTRÖM

 VÄLKOMMEN TILL FRILUFTSBYN
I HÖGA KUSTEN

Sedan 2013 har vi byggt upp en plats som vi själva drömt. En plats där vi balanserar äventyr, kreativitet och gemenskap. En pulserande och ständigt föränderlig plats som utvecklas tillsammans med samarbetspartners och likasinnade. Vi kallar passionen för FriluftsByn.

Precis som naturens säsonger förändras FriluftsByn över året. Ibland händer det mer, ibland lite mindre och på senare år har vi även valt att stänga några veckor i November efter Höstlovet och i Januari för att få tid till återhämtning och reflektion.

NÄR FUNDERAR DU PÅ ATT HÄLSA PÅ?

Klicka in på den period du är nyfiken att hälsa på oss. Vi har det mesta öppet under Vintern, Sommaren och Hösten men du är såklart även välkommen på den något lugnare våren, försommaren och vad vi kallar "slowseason".  Om du vill boka konferens eller delta på något av våra äventyr eller festivaler så klickar du in där. Har du frågor så är det bara höra av sig.

VINTER >>

Februari & Mars
Vi öppnar upp vårt boende, Toppstugan, Vardagsrummet och Vinterfiket. Nu arrangeras även Vinterfest, Winter Hike och Winter Trail.

VÅR >>

April
En lugnare period där vi tar lite ledigt men du kan självklart boka boende och njuta av lugnet. Det mesta är stängt men naturen är öppen.

FÖRSOMMAR >>

Maj till Midsommar
Nu startar vi upp säsongen och smygöppnar även på toppen. Via Ferrata öppnar upp och du kan förboka kajak. Nu arrangeras även Trail-Camp Vår.

SOMMAR >>

Midsommar - Augusti
Högsäsong och hela Höga Kusten öppnar upp. Toppstugan öppet varje dag likaså kajakcentralen, Friluftsfiket, Vardagsrummet och Burgers & Beer.

HÖST >>

September & Oktober
Den mest färgsprakande tiden på året och restaurangen och toppstugan håller öppet på helgerna. Vi arrangerar Höga Kusten Trail, UTEFEST, Trail Camp Höst och Eldfest.

SLOWSEASON >>

November till Januari
Vi vilar ut lite men du kan fortfarande boka familjestugor (boka fre - sön och du kan checka in kostnadsfritt redan torsdag) och njuta av det totala lugnet som infinner sig.

KARTA
FRILUFTSBYN

Skaffa dig en överblick av Höga Kustens härligaste häng.

KARTA
SKULEBERGET

Vandringsleder, linbanan, Via Ferrata och Naturum.

KARTA HÖGA KUSTEN
FEM TOPPAR

Sveriges kanske vackraste vandringsnätverk.

KARTA
HÖGA KUSTEN

Här hittar du höjdpunkterna i Världsarvet Höga Kusten.