”Den milsvida utsikten är obeskrivligt många gånger vackrare än jag kunnat föreställa mig.”
Expressen

Nothing could beat the vista from the summit restaurant’s balcony
The Guardian

Ett givet tips inför ditt Höga Kusten besök är att boka ett boende vid FriluftsByn som är navet för naturupplevelser.”
Resfredag

FRILUFTSBYN PÅ VINTERN

Februari och Mars.
Under Februari och Mars är det full aktivitet i FriluftsByn. Vi inleder vintersäsongen med tre sköna friluftsfestivaler – först ut är härliga Vinterfest innan det är dags för Höga Kusten Winter Hike och Höga Kusten Winter Trail. När festivalerna är avklarade kan du boka in dig för en härlig Vinterhelg i FriluftsByn.

Toppstugan, Restaurang Vardagsrummet och Vinterfiket håller öppet för alla. Se till att boka bord i Vardagsrummet i tid då vi tenderar att bli fullbokade.

VINTERN 2022

v5: Vinterfest >>
v6: Winter Hike >>
v7: Winter Trail >>
v8: High Coast Whisky i Vardagsrummet >>
v9 – 12: Vinterhelg >>

Boende

Du kan boka boende hela Februari och Mars men då vi arrangerar festivaler vecka 5,6 och 7 rekommenderar dig som inte deltar i någon av festivalerna att boka boende under våra Vinterhelger vecka 8 – 12, det vill säga sista helgen i Febuari eller i Mars.

Vardagsrummet

Första tre helgerna i Februari är Restaurang Vardagsrummet öppet för deltagare i Vinterfest, Höga Kusten Winter Hike och Höga Kusten Winter Trail. Sista fredagen håller Vardagsrummet öppet för alla i och med Höga Kusten Pond Hockey.

Februari:
Lör 26:e 17:00 – 23:00

Toppstugan

Toppstugan håller öppet för alla samtliga helger i Februari och Mars.

Februari:
Lör & Sön 11.30 – 15:00

Mars:
Lör & Sön 11:30 – 15:00

Vinterfiket

Vinterfiket öppnar upp i samband med Vinterhelgerna samtliga helger i Mars.

Februari:
Lör 26:e och Sön 27:e 

Mars:
Lör & Sön 10:00 – 14:00

Med FriluftsByn som mysig bas har du nära till Höga Kustens höjdpunkter och vinteröppna caféer och restauranger.

Besökscenter

På vintern flyttar vi in vårt besökscenter i Vardagsrummet. Här kan du checka in i din stuga eller betala för tältplats, hyra snöskor, köpa ved eller kolla in våra populära muggar, mössor, kepsar och tröjor. I Februari anpassar vi våra öppettider efter respektive festival men besökscenter håller öppet i Mars både för dig som bor i FriluftsByn eller som bara vill titta förbi och hämta en karta eller få tips. (Då vi har stängt hittar du kartor och all information du behöver utanför vår sommarreception.)

Mars:
Fre: 15:00 – 22:00
Lör: 10:00 – 14:00
Sön: 10:00 – 14:00

Att göra på Vintern

Höga Kusten är makalöst vackert på vintern och med bas i FriluftsByn bor du mitt bland världsarvets höjdpunkter och kan även njuta av fik och retauranger. Att ge sig ut och njutvandra i Skuleskogens Nationalpark och till toppen av Skuleberget får du bara inte missa, men det finns mer att upptäcka – här har vi samlat våra bästa vintertips.

VINTERFESTIVALER

Kom och umgås med andra under Vinterfest, upplev äventyret Höga Kusten Winter Hike eller utmana dig själv på vinterns vackraste uppleveselopp Höga Kusten Winter Trail. Missa inte heller våra härliga Vinterhelger i Mars då vi har olika gästspel och besök av trubadrurer.

VINTERFEST

4-6:e Feb 2022
Häng med på äventyr, kurser, seminarier och skönt häng. På kvällarna ökar vi tempot i Vardagsrummet.

VÄRLDSARVSLOPPET

Helger i Mars 2022
Kom och njut av en härlig helg i Världsarvet. Ge dig ut på äventyr och koppla av i Toppstugan, Vardagsrummet och Vinterfiket.

HÖGA KUSTEN
WINTER HIKE

10:e-12:e Feb 2022
Europas mest populära vintervandring med kurser, seminarier och massa skoj.

HÖGA KUSTEN
WINTER TRAIL

Lör 19:e Feb 2022
Vinterns vackraste upplevelselopp. Välj mellan Classic 25k, Extreme 35k eller Insane 50k.

BOENDE VINTER

FriluftsByn ligger vid Skulebergets sydsida mitt i världsarvet Höga Kusten. Här hittar du både storstugor och campingstugor. Det blir även mer och mer populärt att vintertälta och nyttja sällskapsrumet eller hänga i Vardagsrummet på kvällarna. 

”Med FriluftsByn har vi skapat den plats vi själva drömt om. En plats för äventyr, avkoppling och kreativitet mitt i världsarvet Höga Kusten. Jag hoppas du kommer trivas.”
Jerry Engström, Grundare FriluftsByn

NÄR FUNDERAR DU PÅ ATT HÄLSA PÅ?

Klicka in på den period du är nyfiken att hälsa på oss. Vi har det mesta öppet under Vintern, Sommaren och Hösten men du är såklart även välkommen på den något lugnare våren, försommaren och vad vi kallar "slowseason".  Om du vill boka konferens eller delta på något av våra äventyr eller festivaler så klickar du in där. Har du frågor så är det bara höra av sig.

VINTER >>

Februari & Mars
Vi öppnar upp vårt boende, Toppstugan, Vardagsrummet och Vinterfiket. Nu arrangeras även Vinterfest, Winter Hike och Winter Trail.

VÅR >>

April
En lugnare period där vi tar lite ledigt men du kan självklart boka boende och njuta av lugnet. Det mesta är stängt men naturen är öppen.

FÖRSOMMAR >>

Maj till Midsommar
Nu startar vi upp säsongen och Toppstugan öppnar helger i Maj och dagligen i Juni. Via Ferrata öppnar upp och du kan förboka kajak. Nu arrangeras även Trail-Camp Vår.

SOMMAR >>

Midsommar - Augusti
Högsäsong och hela Höga Kusten öppnar upp. Toppstugan öppet varje dag likaså kajakcentralen, Friluftsfiket, Vardagsrummet och Burgers & Beer. Vi arrangerar även Höga Kusten Hike.

HÖST >>

September & Oktober
Den mest färgsprakande tiden på året och restaurangen och toppstugan håller öppet på helgerna. Vi arrangerar Höga Kusten Trail, UTEFEST, Trail Camp Höst och Eldfest.

SLOWSEASON >>

November till Januari
Vi vilar ut lite men du kan fortfarande boka familjestugor (boka fre - sön och du kan checka in kostnadsfritt redan torsdag) och njuta av det totala lugnet som infinner sig.