”Vi drog ihop tjejgänget och delade på en stuga. Vi var bara borta tre dagar men det kändes som en vecka.” 
Malin Johansson, Stockholm

”De vykortsliknande scenerna avlöser varandra.” 
SVENSKA DAGBLADET

”Fler och fler inser att det här väntar bara 1,5 timma från Umeå eller 5 timmar från Stockholm” 
Jerry Engström

VINTERHELG I HÖGA KUSTEN

Vintern i Höga Kusten påminner om många andra platser i Norrland. Här blir det snö, himlen ser ut som en blek vacker akvarellmålning och det finns flera mysiga restauranger och caféer. Men en sak skiljer Höga Kusten från alla andra platser  – den storslagna världsarvsklassade mäktiga naturen.

Ta med vännerna eller familjen, eller varför inte bara ta med några böcker och kom själv, och upplev en härlig vinterhelg fylld med utflykter, fika på bergstoppar och lägereldsmys.

Välkommen!

LÅNG-WEEKEND
Tors: Ankomst
Fre: Skuleskogens Nationalpark.
Lör: Höga Kusten Stigen / Toppstugan
Sön: Fäberget, Nordingråutflykt

VINTERHELG
Fre:
Ankomst och lägereldsmys.
Lör: Skuleskogens Nationalpark
Sön: Höga Kusten Stigen / Toppstugan

LÅNG WEEKEND I HÖGA KUSTEN

Ta med vännerna eller familjen – eller varför inte boka en stugan helt själv och njut av den makalösa naturen och lugnet i Höga Kusten.

Gör en utflykt längst Höga Kusten Stigen till Toppstugan med en av Sveriges mäktigaste vyer, vandra in i Skuleskogens Nationalpark och upptäck Slåttdalsskrevan, ta med en bok och ta en lång sovmorgon eller ta en tur in till Örnsköldsvik och besök Fjällräven Outlet och njut av Paradiset Spa.

PRISEXEMPEL TORS-SÖN

Självhushållsstuga: fr 3 750 kr (max 6 pers)
Campingstuga Medium: fr 3 270 kr (max 4 pers)
Campingstuga Mindre: fr 2 970 kr (max 2 pers)

BÄSTA TIPSET: Ta med tre vänner och boka en självhushållsstuga. Då blir kostnaden tors-sön endast 940 kr per person.

En lång-weekend i Höga Kusten kommer kännas som en hel vecka och det enda du gjort är att tagit ledigt en fredag.
Jerry Engström

TORSDAG

Ankomst. Din stuga är tillgänglig från klockan 15:00. Vi finns oftast på området annars så meddelar vi dig var nyckeln finns. Det finns även telefonnummer uppsatt vid receptionen om ni behöver komma i kontakt med oss.

Tips: Ät middag längst vägen och köp med goda tapas för lite kvällsmys.

FREDAG

Skuleskogens Nationalpark. Försök komma iväg innan 10:00. Det tar cirka 15 minuter att köra till den södra Entren. Om ni vill vandra till Slåttdalsskrevan bör ni ta med matsäck. Räkna med att vara tillbaka vid Stugan för middag vid ungefär 17:00. Då har vi lagt på gott om tid för att ta bilder, dricka kaffe ur termos och bara njuta av vyerna.

Tips: Ta med matig smörgås, kexchoklad och termos sedan gör ni en härlig tacos på fredagkväll.

LÖRDAG

Höga Kusten Stigen och Toppstugan. Vandra upp till Skulebergets Toppstuga och njut av de makalösa vyerna. Om ni är riktigt morgonpigga hinner ni bila in till Örnsköldsvik och Fjällräven Outlet innan ni ger er ut på Höga Kusten Stigen som börjar direkt vid era stugor och sedan ta lunch på toppen. Se dock till att kolla in öppettiderna.
Skulebergets Toppstuga Öppettider och Meny >>

Tips: Lunch på toppen av Skuleberget. Middag – köp ved och grilla inne i FriluftsByn.

SÖNDAG

Ta bilen bara 10 minuter söderut och parkera vid Kustladan och vandrar upp på Fäberget. Det här är en liten kortare tur som passar perfekt innan ni ska rulla hemåt. Vill ni ha ett litet lugnare avslut gör ni en utflykt till Nordingrå. Turistvägen svänger av E4:an vid byn Ullånger och är skyltat mot Nordingrå bara någon mil söder om FriluftsByn. Missa inte Bönhamn och Rotsidan. Ni kommer sedan ut igen på E4:an vid Höga Kustenbron.

Tips: Ta en lunch eller i alla fall en kaffe vid Höga Kusten Hotellet på väg hem.

VINTERHELG HÖGA KUSTEN

Ibland vill man bara komma ut på lite äventyr utan att göra det så avancerat. Ta fredag eftermiddag ledigt och sätt er i bilen efter lunch så är ni framme innan kvällen. Sedan väntar en helt underbar helg. Det här är bästa upplägget enligt oss. 

 

PRISEXEMPEL FRE-SÖN

Självhushållsstuga: fr 2500 kr (max 6 pers)
Campingstuga Medium: fr 2180 kr (max 4 pers)
Campingstuga Mindre: fr 1980 kr (max 2 pers)

BÄSTA TIPSET: Ta med din partner och boka en självhushållsstuga. Då blir kostnaden fre-sön endast 1250 kr p.p. Tar du med tre kompisar kostar det bara 625 kr p.p.

För bara 625 kronor per person bor fyra vänner i en självhushållstuga hela helgen. Lägg på lite mat och dryck så landar man kring tusenlappen.
Jerry Engström

FREDAG

Försök komma iväg i hyfsad tid. Ta en fotopaus vid Höga Kusten Bron om ni kommer söderifrån. Är ni framme medan det fortfarande är ljust så passa på att vandra upp Fäberget som ligger någon mil innan FriluftsByn. Annars kör ni försiktigt och kommer fram till FriluftsByn framåt kvällen

Tips: Ta en fika vid Höga Kustenbron och gör en tapas-middag på fredag. Förbered kvällen innan eller handla med er då ni kanske är lite sega efter bilturen.

LÖR

Skuleskogens Nationalpark. Försök komma iväg innan 10:00. Det tar cirka 15 minuter att köra till den södra Entrén. Om ni vill vandra till Slåttdalsskrevan bör ni ta med matsäck. Räkna med att vara tillbaka vid Stugan för middag vid ungefär 17:00. Då har vi lagt på gott om tid för att ta bilder, dricka kaffe ur termos och bara njuta av vyerna.

Tips: Ta med matig smörgås, kexchoklad och termos sedan gör ni en härlig tacos på kvällen.

SÖNDAG

Höga Kusten Stigen och Toppstugan. Vandra upp till Skulebergets Toppstuga och njut av de makalösa vyerna. Höga Kusten Stigen är 2,5 kilometer lång och börjar direkt vid era stugor. Se dock till att kolla in öppettiderna.
Skulebergets Toppstuga Öppettider och Meny >>

Tips: Lunch på toppen av Skuleberget innan ni bilar hemåt.

BOENDE VINTER

FriluftsByn ligger mitt i hjärtat av Höga Kusten, precis vid foten av Skuleberget. Här har du nära Höga Kustens höjdpunkter. Välj mellan tre olika stugtyper. Du hittar mer information om våra olika boendealterantiv här: Boende i FriluftsByn >>

Har du frågor om din bokning eller vill komma i kontakt med oss kan du maila oss på info@friluftsbyn.se eller ringa oss på 070-3547431

Boka nu

Checka inChecka ut

SJÄLVHUSHÅLLSSTUGA >>

Vår största modell med kök, wc/dusch, sovrum, vardagsrum och sovrum. Perfekt för 4 personer men rymmer upp till 6 personer.
Pris: 1:a Feb – 11:e Mars + Påsk: 1 250 kr/natt*
*Priser vid egen utstädning och egna sängkläder.

CAMPINGSTUGA STÖRRE >>

En större campingstuga med två våningssängar. Perfekt för familjen, fyra vänner som har ordning på sina saker eller två vänner som vill ha lite mer plats att sprida ut sig på. Två våningssängar, matbord och kylskåp. Tillgång till toppmodernt servicehus med toaletter och dusch samt kök.
Pris: 1:a Feb – 11:e Mars + Påsk: 1090 kr/natt*
*Priser vid egen utstädning och egna sängkläder.

CAMPINGSTUGA MINDRE >>

En mindre campingstuga med en familje-våningssäng (140 cm underslaf och 90 cm överslaf). Stugorna har kylskåp samt mindre matbord. Tillgång till toppmodernt servicehus med toaletter och dusch samt kök.
Pris: 1:a Feb – 11:e Mars + Påsk: 990 kr/natt*
*Priser vid egen utstädning och egna sängkläder.