FRILUFTSBYNS 6 SÄSONGER

För att göra det lite enklare för dig att planera och även veta lite vad du kan förvänta dig av ditt besök i FriluftsByn och Höga Kusten har vi delat upp året i åtta säsonger. Under vissa delar av året har vi allt öppet medan vi under andra delar av året passar på att rusta upp lite. Du kan dock alltid boka boende.

Under högsäsong är vi såklart alltid på plats och besökscentrat, toppstugan, butiken, receptionen och kajakcentralen är öppen men under delar av lågsäsongen så passar vi på att vara lite lediga eller finns på området. Då berättar vi var nyckel finns till stuga och du hittar all information om vad du kan hitta på i stugpärmen.

VINTER >>

Februari & Mars
Nu är riktiga vintern här och vi öppnar upp Toppstugan och restaurangen. Nu arrangeras även Winter Hike och Winter Trail.

VÅR >>

April
En lugnare period där vi tar lite ledigt men du kan självklart boka boende och njuta av lugnet. Det mesta är stängt men naturen är öppen.

FÖRSOMMAR >>

Maj till Midsommar
Nu startar vi upp säsongen och smygöppnar även på toppen. Via Ferrata öppnar upp och du kan förboka kajak. Nu arrangeras även Trail-Camp Vår.

SOMMAR >>

Midsommar – Augusti
Högsäsong och hela Höga Kusten öppnar upp. Toppstugan öppet varje dag likaså kajakcentralen, Friluftsfiket, Vardagsrummet och Burgers & Beer.

HÖST >>

September & Oktober
Den mest färgsprakande tiden på året och restaurangen och toppstugan håller öppet på helgerna. Vi arrangerar Höga Kusten Trail, UTEFEST, Trail Camp Höst och Eldfest.

SLOWSEASON >>

November till Januari
Vi vilar ut lite men du kan fortfarande boka familjestugor (boka fre – sön och du kan checka in kostnadsfritt redan torsdag) och njuta av det totala lugnet som infinner sig.