HÖGA KUSTEN KVÄLL No. 4 – 2018

BRYGDAFTON MED LOCKEBY

Mitt i högsommaren bjuder vi in nybryggarna i Lockeby att ta över baren på Toppstugan samtidigt som vi flippar burgare från Västernorrlandsgården med grymma tillbehör. Som om inte det skulle räcka så kommer Fredrik Forsberg från Pink Hink och höjer stämningen. Världsklass på världsarvets topp helt enkelt.

Boka upp vännerna eller familjen på en middagsplats (förbokas) eller droppa förbi strax efter åtta för efterhäng med live-musik. Specialpris på linbanan hela kvällen. 

När: Onsdag 25:e Juli 2018. 19:00 – 00:00
Middagssittning: 19:30 – 21:00
Middag: Laxtallrik med klämma från Häggby Gård 175:-
Middagsplatser förbokas på info@friluftsbyn.se Boka i tid, blir fullsatt.
Eftersläpp: 20:00 – 00:00
Entré: Gratis.
Trubadur: Fredrik Forsberg från Pink Hink.

MIDDAG

Hamburgare från Västernorrlandsgården, Box Whisky Glaze och ost från Häggby Gård 175:- Förbokas på info@friluftsbyn.se

GRYMT GOD ÖL!

Gänget från Lockeby Bryggeri i Höga Kusten packar bilen full, tar över baren och snackar öl.

MUSIK

Härliga Daniel och Sofie bjuder på sköna låtar och höjer tempot vad kvällen lider.

SKÖNT HÄNG

Klockan 20:00 då middagsgästerna satt sig ner öppnar vi upp eftersläpp hela vägen till midnatt. Kom!

SNABBT OM ÖL

Lager: Helt klart den vanligaste ölsorten. Jäses vid låg temperatur och är oftast ljus.
Pilsner: De ljusa lagerns urmoder. Jäses också vid låg temperatur men har ofta lite mer markerad beska än den genomsnittliga lagern.
Pale ale: Denna öl jäses vid lite högre temperatur än lager och mestadels på ljus kornmalt – således ofta ljus till färgen.
Ipa: Står för India pale ale och är en undertyp till pale ale. Du känner igen Ipa på sin tydliga beska. Den har ofta en lite högre alkoholhalt.
Stout: Mörk öl, ofta svart, och är bryggd på en stor andel rostad malt. En stout som har hög alkoholhalt och ofta utpräglad sötma brukar kallas Imperial stout.

ATT TA SIG TILL KVÄLLEN ÄR EN UPPLEVELSE I SIG

De flesta väljer att ta Höga Kusten Liften eller vandra Höga Kusten Stigen till Höga Kusten Kvällarna. De riktigt äventyrliga väljer att klättra upp och avsluta med något svalkande på toppen.

HÖGA KUSTEN LIFTEN >>

Det absolut enklaste sättet att ta sig till Höga Kusten Kvällen är med Höga Kusten Liften. Under Höga Kusten Kvällarna åker du t.o.r. mellan 19:00 och 00:00 för endast 100 kr.

HÖGA KUSTEN STIGEN >>

Kvällsvandra Sveriges kanske vackraste stig till toppen och belöna dig med middag eller något svalkande. Parkera bilen vid FriluftsByn och följ skyltningen. Räkna med cirka 90 minuter till toppen och 30 minuter ner om du vandrar Skidbacks-stigen ner, många väljer dock att åka Höga Kusten Liften ner.

KLÄTTRA VIA FERRATA >>

Det absolut luftigaste sättet att ta sig till Höga Kusten Kvällarna är att klättra Via Ferrata. Du kan välja mellan fyra leder av olika svårighetsgrader.

HÖGA KUSTEN KVÄLLAR 2018

Klicka på bilderna för att få mer information om respektive kväll.

ALLT DU BEHÖVER VETA OM FRILUFTSBYN OCH HÖGA KUSTEN