KARTA VANDRING HÖGA KUSTEN

Det är lätt att hitta under vandringar i Höga Kusten. Både Skuleskogens Nationalpark och Skuleberget har väl markerade vandringsleder för hela familjen. Vid Entréerna till Nationalparken hitta du kartor över Nationalparken. Vid Skuleberget hittar du karta över berget både vid FriluftsByn och Naturum.

KARTA PADDLA I HÖGA KUSTEN

Om du är nybörjare så är det bäst att börja paddla vid Norrfjärden. För det behöver du ingen karta. Det är även lätt att paddla till Mjältön utan karta. Ska du däremot ut på Höga Kusten-Rutten, till Ulvön eller Höga Kusten Kajakled bör du ta med dig en karta ut. 

VANDRA SKULEBERGET

Att vandra upp till toppen av Skuleberget är så nära ett måste man kan komma i Höga Kusten. Höga Kusten-Stigen anses vara en av Sveriges vackraste stigar och på toppen kan du njuta av helt makalösa vyer över världsarvet. Sommaren 2019 håller linbanan stängd för renovering så enklast att ta sig upp är just den 2,5 kilometer vackra Höga Kusten Stigen, den passar både barn och vuxna. På toppen väntar våfflor, lunch och fika i Toppstugan >>

För att ta er ner igen så har ni två alternativ, antingen vandrar ni samma stig ner tillbaka till parkeringen vid FriluftsByn – vilket ofta bjuder på helt nya vyer, hur märkligt det nu låter – eller så vandrar ni den 1,3 kilometer serviceväg som går under linbanan från Toppstugan ner till Dalstationen. Från Dalstationen är det cirka 500 meter tillbaka till parkeringen vid FriluftsByn. Räkna med cirka 45 minuter till 1,5 timma de 2,5 kilometerna upp för Höga Kusten Stigen och cirka 30 – 60 minuter ner. Att gå ner servicevägen ner tar mellan 20 och 40 minuter.

TIPS SOM PASSAR JUST DIG!

Höga Kusten har mängder av spännande och storslagna upplevelser. För att gör det lite enklare för dig att få en överblick har vi samlat ihop lite tips anpassade utefter hur just du vill uppleva Höga Kusten. 

AKTIV ÄVENTYRARE >>

Vill du ge dig ut på ”lättare” eller ”tuffare” äventyr i Höga Kustens unika natur men även få tid för lite avkoppling samt upptäcka lite mer av Höga Kusten? Då ska du kolla in dessa tips!

ÄVENTYRLIG BARNFAMILJ >>

Höga Kusten anses ofta till Sveriges bästa friluftsområde för barnfamiljer. Här har vi samlat alla tips för en härlig semester tillsammans.

NYFIKEN UPPTÄCKARE >>

Vill du uppleva lättare vandring, båtturer, den lokala kulturen och smakerna? Kanske delta på något lokalt evenemang och titta på in lite lokalt hantverk? Då hittar du de bästa tipsen här!

ÄVENTYR I HÖGA KUSTEN

Varje år arrangeras 5 av Sveriges största friluftsäventyr i Höga Kusten. Klicka dig vidare för att läsa mer om upplevelserna som lockar besökare från hela världen.
Du hittar alla evenemang här: Evenemang i Höga Kusten >>

HÖGA KUSTEN HIKE >>

En tre dagar vandringsfestival genom Höga Kustens höjdpunkter.

HÖGA KUSTEN TRAIL >>

Sveriges absolut vackraste och härligaste upplevelselopp!

HÖGA KUSTEN
WINTER TRAIL >>

Sveriges kanske galnaste vinterlopp - 25, 35 eller 50 km

HÖGA KUSTEN
WINTER HIKE >>

Europas Största vintervandring, friluftsskolor, after-hike och mycket mer!

UTEFEST >>

Sveriges friluftsfestival - fullmatad med aktiviteter, seminarier, workshops och festligheter.

KÖP EN KARTA ÖVER HÖGA KUSTEN

Vill du få ut det mesta av ditt besök i Höga Kusten så kan det vara bra att komma förberedd. På den här sidan kan du klicka runt och lära dig mer om Höga Kusten men ett tips är att köpa en karta innan eller under din vistelse. Vill du komma riktigt förberedd bör du kolla in Calazos bok om Höga Kusten, den innehåller kartor och tips om både höjdpunkterna och små gömda smultronställen.

KARTA – HÖGA KUSTEN

Den absolut bästa kartan över Höga Kusten för dig som ska vandra, paddla eller bila runt i Världsarvet Höga Kusten. Kartan över Höga Kusten är i skala 1:50 000 och innehåller samtliga Höga Kustens höjdpunkter samt vandringslederna Höga Kustenleden och Höga Kusten Stigen samt kajakleder som Höga Kusten Kajakled, Höga Kusten Rutten och turer ut till Mjältön. Kartan är tryckt på det mycket vattentåliga syntetpappret Tyvek vilket gör att den är perfekt för friluftsaktiviteter. Pris: 159 :-
Köp i FriluftsByns Besökscenter >>
Köp på nätet hos Calazo >>

GUIDEBOK – HÖGA KUSTEN

Den ultimata boken över Sveriges främsta friluftsdestination. Här hittar du allt du behöver veta om världsarvet Höga Kusten. De bästa vandringslederna, de storslagna kajakturerna för både nybörjare och erfarna, utflyktsmålen och restaurangerna samt var du hittar ett boende som passar just dig. 249 :-
Köp i FriluftsByns Besökscenter >>
Köp på nätet hos Calazo >>

BOENDE: SOMMAR
MITT I HÖGA KUSTEN

I FriluftsByn bor du mitt i hjärtat av Höga Kusten. Boka en stuga, campingplats eller tältplats med alla höjdpunkter runt hörnet. Dessa priser gäller under sommaren. Vill du se en översikt på våra boenden, tips inför besöket samt priser för övriga delar av året se:
Allt om boende i FriluftsByn >>

STORSTUGA

Bo med både kök och badrum. Upp till 6 pers.
Från 1 090 kr/natt

CAMPINGSTUGA

För er som är ute mer än inne. 2-4 pers.
Från 850 kr/natt

FRILUFTSBOD

Funkisboende mitt i FriluftsByn. 2-4 pers.
Från 990 kr/natt

CAMPINGPLATS

Skulebergets soliga sydsida vid Gällstasjön. Gott om plats.
Från 290 kr/natt

TÄLTPLATS

Höga Kustens mest populära tältplatser.
Från 190 kr/natt

ALLT DU BEHÖVER VETA OM FRILUFTSBYN OCH HÖGA KUSTEN

MÖTE, GRUPP
& KONFERENS >>

  • Möten i Höga Kusten >>
  • Konferens i Höga Kusten >>
  • Kalas i Höga Kusten >>
  • Bröllop i Höga Kusten >>

BÄSTA PLANEN
FÖR JUST DIG! >>