”Det märks att ni som jobbar här vet vad ni pratar om.”

”Friluftsfiket kommer bli ett nytt utflyktsmål.”

”Oj vilka fina muggar. Vem är det som designat dem?”

BESÖKSCENTER OCH FRILUFTSFIKET

Vi vill påstå att vi nog tillhör de som har bäst koll på Höga Kusten och världsarvets naturupplevelser. Kanske är det för att vi ligger mitt i världsarvet. Kanske är det för att vi så fort vi får chansen ger oss ut själva. Förmodligen är det en kombination. Nu söker vi dig som är lite som oss, fast ändå dig själv.  

Du är själva navet i FriluftsByn och har koll på allt som händer. Självklart får du en grundlig introduktion.

Sommaren 2023 växlar vi upp på baksidan av vårt Besökscenter och vårt tidigare lilla receptionsfik blir till Friluftsfiket.

Vi bygger just nu Friluftsfiket men det kanske kommer se ut lite såhär.

Då vi blivit bättre på att visa hur allt hänger ihop hoppas vi att du kommer få färre allmänna frågor och mer tid till fiket och butiken.

BESÖKSCENTER

Från vårt besökscenter som under högsäsong har öppet 09:00 – 19:00 har du full koll på vad som händer i FriluftsByn och närområdet. Du hjälper våra besökare att checka in i stugor samt har koll på camping- och tältplatser.

Du ser såklart även till att alla är medvetna om Toppstugan, att det finns kajaker och kanoter att hyra och såklart även om Höga Kusten Kvällarna, Burgers and Beer och Vardagsrummet. Vi har grymma kartor och affisher så det är lätt att hjälpa våra härliga besökare.

Vårt Besökscenter är hubben för FriluftsByn och med stöttning av Anna kommer du stå som ett tryggt fyrtorn och göra alla glada – eller lösa eventuella friktioner på ett smidigt sätt. Vi hjälps såklart åt.

Våra besökare är på en plats som är lätt att älska – du kommer märka att stämingen är riktigt god. Det gör det lätt att vara glad men är man en positiv och sprudlande person så är det såklart ännu lättare.

Kanot och Kajak i Gällstasjön nedanför byn sköts från vårt Besökscenter.

Ditt främsta mål är att våra besökare som bor i stugor, husvagnar, husbilar och tält är grymt nöjda samt alla de som bara tittar förbi och kollar läget.

FRILUFTSFIKET

Vi har länge erbjudit fika, glass och matiga smörgåsar från vårt besökscenter men till sommaren 2023 tar vi nästa steg och öppnar ett litet bageri vägg i vägg med besökscentrat för att kunna erbjuda ännu bättre bröd, smörgåsar och gofika. Exakt hur det här blir lär vi märka framåt Maj men du det kommer dofta gott och du kommer kunna vara mäkta stolt över utbudet. 

Vi tänker ta och baka mer eget fika och då känns det också rätt att byta namn till Friluftsfiket.

Vi har lite insirationsbilder men tänk dig sådär skönt friluftsrustikt, gofika och luncher.

Förra sommaren byggde vi en rejäl terras med plats för typ 80 personer i solläge. Räkna med skön stämning.

Vi kommer ta tag i stittytorna till våren men förhoppningsvis ser det ut typ såhär. Lite färg och rätt så skönt häng.

SHOP

I vårt besökscenter har vi även vår shop med egna framtagna muggar, ryggsäckar och t-shirts. Du behöver ingen butikserfarenhet men vi tror att du i alla fall är en social person som på eget bevåg lite sådär stolt och glatt säger ”har ni förresten kollat in muggarna?”.   

Vi har tagit fram en vad vi själva tycker är en grym kollektion för vår gemenskap vi kallar för ”Outdoor Collective”.

Innan du öppnar och löpande under dagen ser du till att allt ser fint ut i butiken.

Vi har tagit fram ett sortiment som vi själva gillar som tusan.

Vi hjälps åt att skapa en bra balans mellan påfyllt och stilrent.

Hur tänker vi?

Vi har redan nu ordinarie personal som kommer ta de majoriteten av passen fram till midsommar men det är ändå kalas om du kan börja redan någon gång i mitten på Juni. Det kommer att vara flera personer som sköter Besökscentret och FriluftsBageriet så vi söker många tjänster. Vi hoppas även få viss hjälp av Campingvärdar de där riktigt soliga dagarna när typ alla kommer. Kan du stanna till slutet på augusti eller till och med hjälpa till helger i September är det ju kalas men vi förstår om skolor börjar där i krokarna.

Såhär planerar vi ha öppet, vi kommer självklart dela passen och även ta hänsyn till när rätt personer kan börja.
Maj: Fredag: 15:00 – 19:00. Lördag & Söndag 9:00- 17:00.
Juni: Måndag – Torsdag: 9:00- 11:00, Fredag: 09:00 – 11:00 samt 15:00 – 19:00. Lör och Sön: 9:00 – 17:00.
Högsäsong: (Midsommar – 13:e Augusti): Alla dagar 09:00 – 19:00.
Sensommar: Måndag – Torsdag: 9:00- 11:00, Fredag: 09:00 – 11:00 samt 15:00 – 19:00. Lör och Sön: 9:00 – 17:00.

Vem är du?

Vi tänker föga förvånande att du är en väldigt trevlig person som även är noggrann, ansvarstagande, stresstålig och gillar att arbeta med andra. Åh nu börjar det låta som en klassisk jobbannons men du förstår vad vi menar. Sedan är det väl rätt självklart att du är serviceinriktad och alltid ger gäster och besökare ett bra bemötande.

För att palla måste du dock vara flexibel och kunna rycka in där det behövs. Verkligheten inom det här jobbet gör att det typ inte går att förutse vad som händer. Vips har någon fått en metkrok i fingret och någon tror att du ska veta exakt hur man gör och nästa gång undrar någon hur man ska göra när däcket till husbilen trillat av. Någon är irriterad för att det inte alls gick att gå till Slåttdalsskrevan med flip-flops med sådant där spänne mellan tårna och du bara reder ut allt det här. Men vi har också listor för det mest vanliga så allt brukar på riktigt lösa sig kalas. 

Lön: Enligt överenskommelse. Vi kan även hjälpa till att lösa boende.

VISST LÅTER DET KUL!

Om du är en social, trevlig och lösningsorienterad person så kan det här nog vara något för dig – maila lite kort om dig och CV till info@friluftsbyn.se samt ”Besökscenter och FriluftsBageriet” i rubriken. Har du frågor skickar du ett sms till Anna på 070-8743204 så ringer hon upp. Hoppas vi ses.

DU KOMMER FIXA DET…

Vi förstår om det kan bli pirr i magen när vi säger ”du kommer vara den första personen man träffar på FriluftsByn”. Men det finns fler på området och du kommer få en riktigt bra introduktion. Kanske har du till och med varit här förut. Vi tror dock det är viktigt att du är en pigg typ.

Då vi redan har skyltar som ger många svar på enkla frågor så tänker vi att du mer är en sådan där nyfiken typ som istället ställer frågor ”God morgon, vad har ni tänkt att göra idag då?” och sedan kommer med bra tips om man inte vet eller när någon tror att de ska åka hem slänger in ”Ni ska inte passa på att spela lite minigolf när ni ändå är här?” (Minigolfen är gratis). eller kanske med stolthet pekar bort mot våra t-shirts och frågar ”Vad tycker ni om våra t-shirts då?” och i samma andetag berättar att det kommer en trubadur om någon timma.

Sedan måste vi vara tydlig med att det här inte är jobbet där man liksom står och flexar biceps eller bara hänger. Du kan absout ha schyssta biceps eller då och då kolla instagram men det är rätt så bra att veta att tempot ibland blir högt när ni ska guida gäster, fixa fika, hålla koll på paddlar till kanoter och samtidigt lämna ut nycklar. Men det har du säkert redan förstått.

Ja, är det här du? Vill du ha en grym sommar med massa sköna människor så är det bara skicka in ansökan till info@friluftsbyn.se märk ditt mail med ”Besökscenter och Friluftsfiket”

Våra vänner. Vi har förmodligen Sveriges skönaste gäster på campingen och i våra stugor. Tillsammans ser vi till att de får bästa möjliga upplevelse. Här är du jätteviktig.

Vi kommer gå igenom vad vi brukar tipsa om att uppleva i FriluftsByn och i Höga Kusten. Förmodligen vill du själv uppleva platserna när du har ledigt.

Till FriluftsByn kommer sköna kompisgäng, aktiva barnfamiljer och nyfikna seniorer. Det bidrar till en härlig stämning.

JOBBA I FRILUFTSBYN

Vi är ett passionerat, glatt och effektivt team som lever drömmen FriluftsByn. Då vi nu plötsligt blivit "heta" och man skriver om oss i tidningar världen över så börjar fler och fler vilja hälsa på. Och inte nog med det - man kommer tillbaka. (För en känsla av vad vi pysslar med kolla in oss på instagram: @friluftsbyn >>)

Därför behöver vi bli fler och söker nu ett gäng kollegor. Vi tar även emot praktikanter, campingvärdar och volontärer under våra större evenemang. Här hittar du alla möjligheter. Har du en egen idé maila oss på info@friluftsbyn.se
Alla jobbmöjligheter i FriluftsByn >>

KÖKSASSISTENT >>

Restaurang Vardagsrummet har under två år blivit Höga Kustens härligaste häng. Nu söker vi köksassistenter på heltid som kan starta till Midsommar och gärna finnas med till mitten av September 2023.

SERVERING >>

I Vardagsrummet och på vår Innergård där vi kör Burgers & Beer är riktigt populära. Har du skön energi och snabba fötter så vore det guld om du vill haka på team restaurang och servering.

TYP BARTENDER >>

Vi söker någon som kan stå i baren i restaurangen torsdagar och fredagar juli och augusti. Skulle du vilja ha fler timmar så finns det goda möjlighet att kombinera med andra tjänster i Friluftsbyn.

CAFÉ TOPPSTUGAN >>

Är du ett energiknippe som är effektiv, glad och uthållig? Ja men då kanske du är rätt person för vårt härliga gäng på toppen av Skuleberget. Tjänsterna kan kombineras med städ i FriluftsByn

BESÖKSCENTER & FRILUFTSBAGERIET >>

Från vårt besökscenter checkar vi in, ger tips om upplevelser samt driver vår butik och FriluftsBageriet som erbjuder fika och måltider. Serviceinriktad vilket också innebär "sälj" samt många bollar i luften.

LOKALVÅRD
& STÄD >>

Sommartid utökar vi med två nya kollegor som älskar att få det snyggt och rent i stugor och på campingen samtidigt som man får vistas i en härlig miljö. Är det du?

GUIDE & ANSVARIG KAJAKCENTER >>

Är du ansiktet utåt och har totakoll på den nyöppnade Höga Kusten Kajakcenter? Kan du leda kajakturer men även hjälpa till på området mitt på dagen? Grymt. Sök!

VOLONTÄRSSKAP

En stor del av FriluftsByn är skapat av människor som brinner för samma sak som vi. Några är med och arrangerar äventyr och festivaler. Andra kommer förbi som camping- eller vintervärdar eller gör praktik hos oss. Kanske är det något för dig med?

CAMPINGVÄRD >>

Sommar 2023. Kom och bo och upplev Höga Kusten samtidigt som du hjälper till med leveranser och Burgers & Beer.

VINTERVÄRD

Feb och Mars 2023. Vintern 2023 kommer vi återigen öppna upp för Vintervärdar som hjälper till under helger.

PRAKTIKPLATSER

Juni - September samt Februari. (Mer info kommer) Vi ska visa dig allt vi kan - såklart tar vi emot praktikanter inom turism och guidning samt inom hotell och restaurang.

EVENEMANGS VOLONTÄR

(Mer info kommer) Vill du följa med ut och hjälpa till under något av våra storslagna äventyr och festivaler maila info@friluftsbyn.se