KAJAKCENTER

Nu söker vi dig som kommer bilda team med vår rutinerade Viktoria. Tillsammans kommer ni ta ansvar för och blir ansiktet utåt för Höga Kusten Kajakcenter som vi öppnar upp redan helger i Juni 2023. Ni tar hand om bokningar, frågor, ut- och inlämning samt guidade turer och kurser.

Då kajakuthyrning är relativt beroende väder och vind så kommer tjänsten även innefatta viss områdesskötsel av enklare slag samt uppbackning i Friluftsfiket eller på andra platser i FrilufsByn men det ser vi lite utefter sommarvädret osv.

Ni tar har hand om bokning och utlämning av Kajaker där ni även går igenom grunderna.

Du ser till att alla kommer i sina kajaker på ett säkert sätt.

Du tar ut besökare på enklare guidade turer.

Under den guidade turen har du även ansvar över mat som köket förberett.

UTHYRNING

Sker 09:00 där du 09:30 går igenom grunderna för samtliga. Vi hyr även ut kajaker för kvällspaddling – samling 18:00 och 18.15 innan gäster ger sig ut.

NYBÖRJARKURS

Nybörjarkurser håller du i Onsdag, Fredag och Lördag 15:00 – 17:00 vid Gällstasjön nedanför FriluftsByn.

GUIDADE TURER

Guidade turer sker Onsdag och Fredag 18:00 – 22:00 där du guidar gäster till en av öarna i närheten, fixar kvällsmacka och sedan tar dem tillbaka till Kajakcenter.

ANSVARIG KAJAKCENTER

Ok, efter förra sommarens succe där Victoria som även återkommer denna sommar var lite av ansiktet utåt söker vi nu ytterligare en person som kan teama ihop med Vickan.

Viktoria kommer redan i Maj och vi tänker att du förstärker från och med Midsommar. Du tar hand om bokningar, frågor, ut- och inlämning samt kan själv köra grundläggande kajakkurs för de som aldrig paddlat tidigare samt lättare guidade tur på ca 2,5 timma. Då kajakuthyrning är relativt beroende väder och vind så kommer tjänsten även innefatta viss områdesskötsel, uppbackning vid Friluftsfiket eller i Servering de dagar vädret säger ifrån.

Öppettider Kajakcenter
30:e Juni – 13:e Augusti: Alla dagar 09:00 – 10:00 samt 18:00 – 19:00
Vecka 33, 34 och September: Helger 09:00 – 10:00

Såhär kan en dag under högsäsong se ut:
08:30 – 09:00: Se till att Kajakcenter är städat och fint samt svara på mailfrågor och bokningar.
09:00 – 10:30: Utlämning av Kajaker
10:30 – 12:00: Områdesskötsel vid kajakcenter samt FriluftsByn i form av städstöd, glasåtervinning, områdesskötsel etc.
18:00 – 19:00: Stänga Kajakcenter samt eventuell kvällsuthyrning. Kolla mailen och svara på frågor och bokningar.
* Vill du jobba mer så går det att lägga på fler timmar på eftermiddagen och då hjälper du exempelvis till vid Friluftsfiket efter lunch.

Kajakgenomgång 09:30 samt 18:15
Vi har märkt att många vill ha hjälp med att få tips om inställningar på kajaker samt paddelteknik. Därför håller du en genomgång om hur man ställer in sin kajak, vad man bör tänka på när man paddlar och grundläggande säkerhet klockan 09:30 samt 18:30. Det gör att alla som vill ha tips kan lyssna samtidigt. Det funkar toppensmidigt. Det kräver dock att personer som vill ha tips anländer 09:00 samt 18:00 för att i god tid hämta sin kajak och utrustning.

Kurser och Guidade kvällsturer
Mellan kl 15:00 – 17:00, tre eftermiddagar i veckan, kommer du att hålla en nybörjarkusrer i Gällstasjön. Kursen passar både nybörjare och de som vill få bättre teknik och bli en tryggare paddlare. Det går ätt läsa mer på Kajakcenters hemsida här: https://hogakustenkajakcenter.se/kajakkurser-i-hoga-kusten/

Mellan 18:00 – 22:00, två kvällar i veckan, kommer du att hålla en guidad kvällspaddling i Norrfjärden där ni paddlar totalt ca 2,5 timme  och går i land på en liten ö och grillar er egen lyxsmörgås över medtagna muurikkor. Njutpaddlingen utgår från Höga Kusten Kajakcenter vid Norrfjärden. Det går att läsa mer här: https://hogakustenkajakcenter.se/guidad-kajaktur-i-hoga-kusten/ 

Typ av anställning:  Omfattning beror lite på dig så kan det bli allt från timmar till heltid. Du bör minst kunna arbeta under perioden 1:a Juli – 13:e Augusti 2022. Men vi ser det som otroligt fördelaktigt med sökande som kan hjälpa till redan helger under Juni och fram till slutet på Augusti då vi arrangerar Nature´s Calling sommar.

Lön: Enligt överenskommelse.

Ansök: Maila ansökan till info@friluftsbyn.se skriv ”Kajakcenter och annat” i rubriken. Har du frågor, skicka oss ett mail eller ett SMS till Jerry på 070-540 85 77 så ringer han upp. Vi intervjuar löpande tills vi hittat rätt.

 

Höga Kusten erbjuder några av Sveriges vackraste kajakvatten. Vårt nybyggda kajakcenter ligger perfekt till direkt vid Norrfjärden vid havet nedanför Skuleberget cirka 2 kilometer från FriluftsByn.

VISST LÅTER DET HÄR GALET BRA!

Just den här tjänsten brukar vara en av de mer sökta så se till att söka i tid – maila lite kort om dig och CV till info@friluftsbyn.se samt ”Kajakcenter och annat” i rubriken. Har du frågor skickar du ett sms till Jerry på 070-5408577 så ringer han upp. Hoppas vi ses.

JOBBA I FRILUFTSBYN

Vi är ett passionerat, glatt och effektivt team som lever drömmen FriluftsByn. Då vi nu plötsligt blivit ”heta” och man skriver om oss i tidningar världen över så börjar fler och fler vilja hälsa på. Och inte nog med det – man kommer tillbaka. (För en känsla av vad vi pysslar med kolla in oss på instagram: @friluftsbyn >>)

Därför behöver vi bli fler och söker nu ett gäng kollegor. Vi tar även emot praktikanter, campingvärdar och volontärer under våra större evenemang. Här hittar du alla möjligheter. Har du en egen idé maila oss på info@friluftsbyn.se
Alla jobbmöjligheter i FriluftsByn >>

KÖKSASSISTENT >>

Restaurang Vardagsrummet har under två år blivit Höga Kustens härligaste häng. Nu söker vi köksassistenter på heltid som kan starta till Midsommar och gärna finnas med till mitten av September 2023.

SERVERING >>

I Vardagsrummet och på vår Innergård där vi kör Burgers & Beer är riktigt populära. Har du skön energi och snabba fötter så vore det guld om du vill haka på team restaurang och servering.

TYP BARTENDER >>

Vi söker någon som kan stå i baren i restaurangen torsdagar och fredagar juli och augusti. Skulle du vilja ha fler timmar så finns det goda möjlighet att kombinera med andra tjänster i Friluftsbyn.

CAFÉ TOPPSTUGAN >>

Är du ett energiknippe som är effektiv, glad och uthållig? Ja men då kanske du är rätt person för vårt härliga gäng på toppen av Skuleberget. Tjänsterna kan kombineras med städ i FriluftsByn

BESÖKSCENTER & FRILUFTSBAGERIET >>

Från vårt besökscenter checkar vi in, ger tips om upplevelser samt driver vår butik och FriluftsBageriet som erbjuder fika och måltider. Serviceinriktad vilket också innebär ”sälj” samt många bollar i luften.

LOKALVÅRD
& STÄD >>

Sommartid utökar vi med två nya kollegor som älskar att få det snyggt och rent i stugor och på campingen samtidigt som man får vistas i en härlig miljö. Är det du?

GUIDE & ANSVARIG KAJAKCENTER >>

Är du ansiktet utåt och har totakoll på den nyöppnade Höga Kusten Kajakcenter? Kan du leda kajakturer men även hjälpa till på området mitt på dagen? Grymt. Sök!

VOLONTÄRSSKAP

En stor del av FriluftsByn är skapat av människor som brinner för samma sak som vi. Några är med och arrangerar äventyr och festivaler. Andra kommer förbi som camping- eller vintervärdar eller gör praktik hos oss. Kanske är det något för dig med?

CAMPINGVÄRD >>

Sommar 2023. Kom och bo och upplev Höga Kusten samtidigt som du hjälper till med leveranser och Burgers & Beer.

VINTERVÄRD

Feb och Mars 2023. Vintern 2023 kommer vi återigen öppna upp för Vintervärdar som hjälper till under helger.

PRAKTIKPLATSER

Juni – September samt Februari. (Mer info kommer) Vi ska visa dig allt vi kan – såklart tar vi emot praktikanter inom turism och guidning samt inom hotell och restaurang.

EVENEMANGS VOLONTÄR

(Mer info kommer) Vill du följa med ut och hjälpa till under något av våra storslagna äventyr och festivaler maila info@friluftsbyn.se