”Det märks att ni som jobbar här vet vad ni pratar om.”

”Friluftsfiket kommer bli ett nytt utflyktsmål.”

”Oj vilka fina muggar. Vem är det som designat dem?”

BESÖKSCENTER OCH FRILUFTSFIKET

Vi vill påstå att vi nog tillhör de som har bäst koll på Höga Kusten och världsarvets naturupplevelser. Kanske är det för att vi ligger mitt i världsarvet. Kanske är det för att vi så fort vi får chansen ger oss ut själva. Förmodligen är det en kombination. Nu söker vi dig som är lite som oss, fast ändå dig själv.  

FriluftsByns Besökscenter som är en kombinaton av reception, butik och Friluftsfiket är lite av navet under dagarna i FriluftsByn. Från dess att vi öppnar dörrarna vid nio på morgonen tills vi stänger på kvällen är det ett skönt flöde av glada besökare. Det här är ofta första intrycket i verkligheten – många har läst om oss på nätet, följt oss på instagram eller hört något från någon. Och nu står du där och ska ta emot alla förväntningar. Men vet du vad – det kommer du klara galant för hela gänget finns runtomkring.

FriluftsByns Besökscenter

Till vårt besökscenter kommer både de som bor hos oss och många tillresta. Man har fått höra att vi ger riktigt bra tips och på plats finns skyltar med information, kartor och allt man behöver för att uppleva Höga Kusten. Då du själv är nyfiken på området har du såklart själv hunnit med att besöka de flesta platserna och vi kommer såklart gå igenom allt i lugn och ro. För sedan blir det full fart. Från vårt besökscenter agerar vi även reception och lämnar ut nycklar till stugor samt tar betalt för camping och tältplatser.

FriluftsFiket

Nytt för sommaren 2021 är att vi på riktigt gör slag av saken att erbjuda riktigt gofika, lättare lunchmackor och glass. Under tidigare år har vi mer smugit med att vi faktiskt har rätt bra utbud i besökscentrat och under 2020 blev många överaskade av hur mysigt det var att slå sig ner och fika i härligt söderläge med berget i ryggen och vattnet i blick. Så därför kommer vi lansera FriluftsFiket som sköts från besökscentret. Vi kommer även att bygga ut terassen bakom Besökscentret då det vi gör brukar uppskattas av många. Det är lika bra att ta i på en gång.

Hur tänker vi?

Vi har redan nu ordinarie personal som kommer ta de majoriteten av passen fram till midsommar men det är ändå kalas om du kan kommar redan någon gång i mitten på Juni. Förmodligen kommer det vara 3 – 4 personer som sköter Besökscentret. Vi hoppas även få viss hjälp av Campingvärdar de där riktigt soliga dagarna när typ alla kommer. Kan du stanna till slutet på augusti eller till och med hjälpa till helger i September är det ju kalas men vi förstår om skolor börjar där i krokarna.

Såhär planerar vi ha öppet, vi kommer självklart dela passen och även ta hänsyn till när rätt personer kan börja.
Juni: Måndag – Torsdag: 9:00- 11:00, Fredag: 09:00 – 11:00 samt 15:00 – 19:00. Lör och Sön: 10:00 – 15:00.
Högsäsong (28:e Juni – 15:e Augusti): Alla dagar 09:00 – 16:00. Efter 16:00 Ons – Sön flyttar vi gästservice upp till Vardagsrummet. Däremot håller vi besökscentret öppet till 20:00 under måndagar och tisdagar då Vardagsrummet håller stäng.
Sensommar: Måndag – Torsdag: 9:00- 11:00, Fredag: 09:00 – 11:00 samt 15:00 – 19:00. Lör och Sön: 10:00 – 15:00.

Vem är du?

Ja men om du nu läst hela vägen hit så känns det kanske som att du faktiskt är helt rätt person? Vi tänker föga förvånande att du är en väldigt trevlig person som även är noggrann, ansvarstagande, stresstålig och gillar att arbeta med andra. Åh nu börjar det låta som en klassisk jobbannons men du förstår vad vi menar. Sedan är det väl rätt självklart att du är serviceinriktad och alltid ger gäster och besökare ett bra bemötande.

För att palla måste du dock vara flexibel och kunna rycka in där det behövs. Verkligheten inom det här jobbet gör att det typ inte går att förutse vad som händer. Vips har någon fått en metkrok i fingret och någon tror att du ska veta exakt hur man gör och nästa gång undrar någon hur man ska göra när däcket till husbilen trillat av. Någon är irriterad för att det inte alls gick att gå till Slåttdalsskrevan med flop flop med sådant där spänne mellan tårna och du bara reder ut allt det här. Men vi har också listor för det mest vanliga så allt brukar på riktigt lösa sig kalas. 

Och vet du…bäst av allt – Lion som nu jobbat i FriluftsByn sedan han var typ 16 år kommer att vara som en trygg fyr när det blåser. Han har på riktigt koll på allt.

Lön: Enligt överenskommelse. Vi kan även hjälpa till att lösa boende.

Ansök: Maila info@friluftsbyn.se sätt ”besökscenter och friluftsfiket” i rubriken. Har du frågor skicka ett sms till Jerry på 070-5408577 så ringer han upp. Vi kommer att intervjua, anställa löpande så skicka din ansökan redan idag. Det här kommer bli kanon.

Du kommer förmodligen vara den första personen man stöter på. Det gör att vi tänker att det är rätt bra om du är trevlig.

FriluftsFiket sköts från besökscentrat och här kommer vi ha gofika och grillade smörgåsar. (Vi bygger Friluftsfiket i Maj så därför inspirationsbild)

Om du säger ”Har ni spanat in våra snygga muggar” så vet du snart att du kommer du få höra massa positivt från butiken.

NÅGRA SISTA TANKAR…

Vi förstår om det kan bli pirr i magen när vi säger ”du kommer vara den första personen man träffar på FriluftsByn”. Men det finns fler på området och du kommer få en riktigt bra introduktion. Kanske har du till och med varit här förut. Vi tror dock det är viktigt att du är en pigg typ.

Då vi redan har skyltar som ger många svar på enkla frågor så tänker vi att du mer är en sådan där nyfiken typ som istället ställer frågor ”God morgon, vad har ni tänkt att göra idag då?” och sedan kommer med bra tips om man inte vet eller när någon tror att de ska åka hem slänger in ”Ni ska inte passa på att spela lite minigolf när ni ändå är här?” (Minigolfen är gratis). eller kanske med stolthet pekar bort mot våra t-shirts och frågar ”Vad tycker ni om våra t-shirts då?” och i samma andetag berättar att det kommer en trubadur om någon timma. 

Sedan måste vi vara tydlig med att det här inte är jobbet där man liksom står och flexar biceps eller bara hänger. Du kan absout ha schyssta biceps eller då och då kolla instagram men det är rätt så bra att veta att  tempot ibland blir högt när ni ska guida gäster, fixa fika, hålla koll på paddlar till kanoter och samtidigt lämna ut nycklar. Men det har du säkert redan förstått. 

Ja, är det här du? Vill du ha en grym sommar med massa sköna människor så är det bara skicka in ansökan till info@friluftsbyn.se märk ditt mail med ”Besökscenter och Friluftsfiket”

Våra vänner. Vi har förmodligen Sveriges skönaste gäster som bor på vår camping och våra stugor. Tillsammans ser vi till att de får bästa möjliga upplevelse. Här är du jätteviktig.

Vem är du. Du är en trevlig och framåt person som vill ha ett skönt sommarjobb. Du bör vara intresserad av friluftsliv – erfarenhet från butik, café eller reception är meriterande.

Du har lite koll på typ allt. Från vårt Besökscenter agerar vi reception, sköter Friluftsfiket, tipsar om utflykter och aktiviteter och vi hyr även ut kanot och kajak för paddling i sjön. Det är riktigt kul.

JOBBA I FRILUFTSBYN >>

Vi är ett passionerat, glatt och effektivt team som lever drömmen FriluftsByn. Då vi nu plötsligt blivit "heta" och man skriver om oss i tidningar världen över så börjar fler och fler vilja hälsa på. Och inte nog med det - man kommer tillbaka.

Därför behöver vi bli fler och söker nu ett gäng kollegor. Vi tar även emot praktikanter, campingvärdar och volontärer under våra större evenemang. Här hittar du alla möjligheter. Har du en egen idé maila oss på info@friluftsbyn.se
Alla jobbmöjligheter i FriluftsByn >>

KÖKSCHEF
& KOCKAR >>

Restaurang Vardagsrummet har under två år blivit Höga Kustens härligaste häng. Nu söker vi en kökschef på heltid som kan starta i Februari 2022. Till sommaren 2022 kommer vi att söka ytterligare två kockar under perioden Juni - September. 

RESTAURANG
& SERVERING >>

Den sköna stämningen i Vardagsrummet är lika omtalad som våra FriluftsBurgare. Men för det behövs du med skön energi och snabba fötter. Till sommaren 2022 söker vi kollegor till restaurang och servering. 

BESÖKSCENTER, CAMPING
& FRILUFTSFIKET >>

Vi söker er som vill hjälpa världens skönaste gäster checka in, med tips om upplevelser, håller vår butik i ordning samt erbjuder fika och lättare måltider genom Friluftsfiket som bemannas från besökscentrat.

CAFÉ TOPPSTUGAN >>

Är du ett energiknippe som är effektiv, gald och uthållig? Ja men då kanske du är rätt person för vårt härliga gäng på toppen av Skuleberget. Tjänsten kan kombineras med städ i FriluftsByn

LOKALVÅRD
& STÄD

Sommartid utökar vi med två nya kollegor som älskar att få det snyggt och rent i stugor och på campingen samtidigt som man får vistas i en härlig miljö. Är det du?

VAKTMÄSTARE
SOM KAN SNICKRA

Är du en rackare på att fixa ungefär det mesta. Lås som  bestämmer sig för att stöka eller myggfönster som busar. Kan du även bygga allt från stigportaler till laga bryggan så är det här för dig.

ANSVARIG KAJAKCENTER >>

Är du ansiktet utåt och har totakoll på den nyöppnade Höga Kusten Kajakcenter? Kan du leda kajakturer men även hjälpa till på området mitt på dagen? Grymt. Sök!

CAMPINGVÄRD >>

Sommar. Som campingvärd hjälper du till i FriluftsByn under en kortare period, vanligtvis 1-2 veckor. Campingvärd är av ideel karaktär och som ersättning utgår arbetskläder samt boende.

PRAKTIKPLATSER >>

Juni - September samt Februari. (Kommer snart) Vi ska visa dig allt vi kan - såklart tar vi emot praktikanter inom turism och guidning samt inom hotell och restaurang.

EVENEMANGS VOLONTÄR >>

(Kommer snart) Vill du följa med ut och hjälpa till under något av våra storslagna äventyr?  Vi söker främst dig som har sjukvårdskunskap men även andra kan såklart ansöka.

VILL DU HJÄLPA TILL?

Campingvärd >>

Vintervärd >>

Evenemangsvolontär >>

Praktikplats >>

Ta ansvar.
Få saker gjort.
Bidra till god stämning.

Vi tror såklart att det är bra om du har hyfsat koll på vad du ska göra. Men ofta är det något du kan lära dig mer i detalj när du väl är på plats. Viktigast är ärligt talat att du bidar till helheten - med din energi, ditt driv och ditt kunnande tillsammans med en lösningsorientering och en flexibel inställning samt att du hjälper till och aktivt bidrar till en god stämning.
Kolla gärna in instagram om du vill veta mer: @FriluftsByn