CAMPINGVÄRD I FRILUFTSBY

En störtskön sommarupplevelse.
Kombinera fix i FriluftsByn med äventyr och härligt häng med likasinnade.

CAMPINGVÄRD FRILUFTSBYN

Som Campingvärd hjälper du till på FriluftsByn under en kortare tid på en eller två veckor. Som Campingvärd är du otroligt uppskattad, både av våra besökare och kollegor. Campingvärd är av ideel karaktär och som ersättning utgår boende, kajakkväll samt arbetskläder.

Vi kommer inleda med att ta emot fyra campingvärdar per vecka för att få en jämn spridning. Vi kommer prioritera värdar som kan stanna hela veckan men det fungerar även bra med Onsdag – Söndag.

Tidsperiod: vecka 25 – 36. 
Antingen Mån – Sön eller Ons – Sön. (Söndag är du helt ledig men vi kommer jobba med Burgers and Beer lördag kväll) Scrolla ner för att se vilka veckor där det fortfarande finns plats. 
Boende: Delat boende i storstuga med matrum och delad kyl och frys. WC och Dusch finns strax utanför. Mat under service Ons och Lör.
Arbetskläder: Sweatshirt, t-shirt samt mugg.
Ansök: Maila info@friluftsbyn.se har du frågor skicka ett sms till Jerry 070-540 85 77 Ansökan och svar sker löpande.

Måndag och Tisdag 08:00 – 12:00 hjälper du till med fix i FriluftsByn. Det kan handla om allt från att se till att området är fint och med leveranser till att hjälpa till i FriluftsFiket eller Besökscentrat. Eftermiddagar och kvällar njuter du av Höga Kusten.

Onsdagar och Lördagar 15:00 – 23:00 kör vi våra poplära Burgers and Beer. 
16:00: Personalmat
21:00 – 21:30: Hamburgare till campingvärdar ingår från köket. Prata med Emelie eller Anna när det funkar för köket.

Torsdag och Fredag hjälps vi till i Vardasgrummet.
Torsdag: 16:00 – 22:00
Fredag: 16:00 – 22:00 

En stor del av hela upplevelsen är den sköna gemenskapen med likasinnade. Men det är helt upp till var och en. Några kommer själva andra tar med sig partner eller kompisar.

Som Campingvärd representerar du allt vad FriluftsByn står för och tar hand om våra sköna besökare. Men lika viktigt så ställer vi upp för och visar respekt för varandra.

En gång i veckan försöker vi få till en gemensam kajakkväll. Vi ger oss ofta ut efter jobbet då vattnet ligger lite lugnare och turen passar både nybörjare och erfarna.

Du fixar din egen mat men hela förra sommaren bildades matlag där vi hjälptes åt med middag. Det finns kyl i den gemensamma stugan samt stekhäll och kök på området.

Vi bor gemensamt i storstuga där det är två sängar per rum. Det finns även ett sällskapsrum. Vi kommer fixa till boendet ytterligare inför sommaren 2021. WC och Dusch finns strax utanför.

För planeringens skull kommer vi att söka fyra campingvärdar per vecka så att det blir lättare att hålla sig till en plan. Men självklart är man välkommen vid flera tillfällen.

FRÅGOR OCH SVAR

Hur bor jag?
Alla bor i samma gemensamma storstuga. Det var något som bidrog till den otroligt trevliga stämningen under sommaren 2020. På plats finns snäng, täcke och kuddar. Du tar med sängkläder, handduk, toalettartiklar och såklart extrakläder.

Är det matlag som lagar mat?
Det är upp till er själva på plats om ni vill göra egen mat, åka iväg på äventyr och göra matsäck eller besöka något cafe eller fik. Det finns kylskåp i storstugan och det finns även kök på området. Under sommaren 2020 så delade de flesta upp kvällarna i olika matlag och då lagat mat till alla. Då har man gjord mat på en stor stekhäll som vi har utanför timmerstugan. Det har varit en uppskattad grej av alla – men det är inget måste.

Är det kajakturer varje kväll?
Ni kan låna kajak varje kväll. Vi försöker dock få till så att vi ger oss ut tillsammans en gång under veckan. Vi planerar den turen efter väder och vind så att alla känner att de kan följa med. Många är nybörjare.

Hur många är man varje vecka?
Sommaren 2020 var första gången vi hade Campingvärdar och det var otroligt uppskattat. Nu då vi lärt oss lite mer ska vi försöka göra det lite mer strukturerat. För att göra det något enklare att planera – både vilken hjälp som finns samt boende – så inleder vi med fyra värdar per vecka. Vill man sedan dyka upp och hjälpa till fler tillfällen så är man otroligt välkommen.

Vilka är Campingvärdar?
Några har varit i Friluftsbyn flertalet gånger, andra har kanske varit här på något äventyr eller på semester. Vissa har aldrig varit här förut och det funkar lika bra det. Vissa kommer med en kompis eller partner – andra kommer själva och lär känna likasinnade. Det är en otroligt skön mix och vi blir både en blandning av ordinarie personal, sommarkollegor och campingvärdar. Kvällstid blir det inte sällan umgänge även med besökare.

Vilka tider gäller?
För att underlätta planering tänker vi måndag till söndag. Då kan vi även få till en rutin som blir bra även för dig som tittar förbi. Är det dock så att man inte kan en hel vecka så är det toppen om du kan komma Onsdag – Söndag då vi har servering på området. Vi har planerat lite olika tider olika dagar (se ovan) så du får gott om tid att upptäcka Höga Kusten både på förmiddagar, eftermiddagar och kvällar. Dessa tider är satta utefter när vi hjälper våra besökare så det är otroligt viktig att vi respekterar tiderna.

DET HÄR KAN DU GÖRA NÄR DU ÄR LEDIG

VANDRA

Inl transport, fika och fotopauser
Slåttdalsskrevan (5 timmar)
Skuleberget (ca 4 timmar)
Getsvedjeberget (ca 3 timmar)
Fäberget (3 timmar)

KAJAK

Inl transport, fika och fotopauser
Storvalmen (5 timmar)
Gällstasjön (1 timma)

UTFLYKTER

Inl transport, fika och fotopauser
Ulvön (6 timmar)
Nordingrå (6 timmar)
Fjällräven Outlet (3 timmar)

ÖVRIGT

Du kommer vara delaktig i dessa
Höga Kusten Kvällar (Onsdagar)
Burgers and Beer (Lördagar)

DET VORE OTROLIGT SKOJ OM DU KOM

1. Scrolla ner och se vilka veckor där det forftarande finns plats. Vi kommer att börja med fyra campingvärdar per vecka.
2. Skicka ett mail till info@friluftsbyn.se eller skicka ett sms till Jerry på 0705408577 och berätta kort om dig och när du kan komma.
3. Gå med i facebook gruppen: Campingvärd i FriluftsByn >>

JUNI

v25 (21-27.e Juni)
Hampus Grimslöv
Jessica Lundin
Anders Lundin. 

JULI

v26 (28:e Juni -4:e Juli)
Hampus Grimslöv

v27 (5:e-11.e Juli)
Elvira Björk Silen (M-S)
Freja Kenthin (M-S)
Caroline Frank (Tors-S)

v28 (12-18:e Juli)
Ylva Petersson (M-S)
Malin Linderoth (M-S)
Mattias Järnhäll (M-S)

v29 (19-25:e Juli)
Anna A Groth (O-S)
Hanna Jönsson (O-S)
Malin Nystedt

v30 (26 – 1:a Aug)
Jessica Bergsjö
Fia Nylander
Alexander Solis 
Hanna Jönsson (O-S)

AUGUSTI

v31 (2-8:e Aug)
Alexander Solis
Ons till Lör
Här söker vi 2 pers

v32 (9-15:e Aug)
Ons och Lör.
Här söker vi tre pers.

v33 (16-22:a Aug)
20:e: Vardagsrum
21:a B&B

v34 (23-29:e Aug)
27:e: Vardagsrum
28:a B&B

SEPTEMBER

v35 (30:Aug – 5:e Sept)
Från 1:a Anna-Sara Bodén

v36 (6-12:e Sept)
Finns plats för dig.

JOBBA I FRILUFTSBYN >>

Vi är ett passionerat, glatt och effektivt team som lever drömmen FriluftsByn. Då vi nu plötsligt blivit "heta" och man skriver om oss i tidningar världen över så börjar fler och fler vilja hälsa på. Och inte nog med det - man kommer tillbaka.

Därför behöver vi bli fler och söker nu ett gäng kollegor. Vi tar även emot praktikanter, campingvärdar och volontärer under våra större evenemang. Här hittar du alla möjligheter. Har du en egen idé maila oss på info@friluftsbyn.se
Alla jobbmöjligheter i FriluftsByn >>

KÖKSCHEF
& KOCKAR >>

Restaurang Vardagsrummet har under två år blivit Höga Kustens härligaste häng. Nu söker vi en kökschef på heltid som kan starta i Februari 2022. Till sommaren 2022 kommer vi att söka ytterligare två kockar under perioden Juni - September. 

RESTAURANG
& SERVERING >>

Den sköna stämningen i Vardagsrummet är lika omtalad som våra FriluftsBurgare. Men för det behövs du med skön energi och snabba fötter. Till sommaren 2022 söker vi kollegor till restaurang och servering. 

BESÖKSCENTER, CAMPING
& FRILUFTSFIKET >>

Vi söker er som vill hjälpa världens skönaste gäster checka in, med tips om upplevelser, håller vår butik i ordning samt erbjuder fika och lättare måltider genom Friluftsfiket som bemannas från besökscentrat.

CAFÉ TOPPSTUGAN >>

Är du ett energiknippe som är effektiv, gald och uthållig? Ja men då kanske du är rätt person för vårt härliga gäng på toppen av Skuleberget. Tjänsten kan kombineras med städ i FriluftsByn

LOKALVÅRD
& STÄD

Sommartid utökar vi med två nya kollegor som älskar att få det snyggt och rent i stugor och på campingen samtidigt som man får vistas i en härlig miljö. Är det du?

VAKTMÄSTARE
SOM KAN SNICKRA

Är du en rackare på att fixa ungefär det mesta. Lås som  bestämmer sig för att stöka eller myggfönster som busar. Kan du även bygga allt från stigportaler till laga bryggan så är det här för dig.

ANSVARIG KAJAKCENTER >>

Är du ansiktet utåt och har totakoll på den nyöppnade Höga Kusten Kajakcenter? Kan du leda kajakturer men även hjälpa till på området mitt på dagen? Grymt. Sök!

CAMPINGVÄRD >>

Sommar. Som campingvärd hjälper du till i FriluftsByn under en kortare period, vanligtvis 1-2 veckor. Campingvärd är av ideel karaktär och som ersättning utgår arbetskläder samt boende.

PRAKTIKPLATSER >>

Juni - September samt Februari. (Kommer snart) Vi ska visa dig allt vi kan - såklart tar vi emot praktikanter inom turism och guidning samt inom hotell och restaurang.

EVENEMANGS VOLONTÄR >>

(Kommer snart) Vill du följa med ut och hjälpa till under något av våra storslagna äventyr?  Vi söker främst dig som har sjukvårdskunskap men även andra kan såklart ansöka.

VILL DU HJÄLPA TILL?

Campingvärd >>

Vintervärd >>

Evenemangsvolontär >>

Praktikplats >>

Ta ansvar.
Få saker gjort.
Bidra till god stämning.

Vi tror såklart att det är bra om du har hyfsat koll på vad du ska göra. Men ofta är det något du kan lära dig mer i detalj när du väl är på plats. Viktigast är ärligt talat att du bidar till helheten - med din energi, ditt driv och ditt kunnande tillsammans med en lösningsorientering och en flexibel inställning samt att du hjälper till och aktivt bidrar till en god stämning.
Kolla gärna in instagram om du vill veta mer: @FriluftsByn