”Det här är helt seriöst den godaste burgare jag ätit.”

”Det känns ju mer som man fixar riktigt gott käk till kompisar.”

”Det är ju rätt schysst att få jobba i en sådan här miljö.”

KÖKSANSVARIG

– Vi söker Köksansvarig på 100% på helår med start februari 2022.

Vardagsrummet i FriluftsByn har haft sitt första år och det blev en jäkla succé. Vi har skapat Höga Kustens härligaste häng och ryktet om våra grymma FriluftsBurgare har spridit sig långt utanför länsgränsen. Ledande dryckesleverantörer dyker upp på gästspel, FriluftsByns Innergård har blivit ett skönt sommarhäng och snart öppnar vi även FriluftsFiket samtidigt som vi får fler och fler konferensförfrågningar. Ja du hör ju.
–  Vi behöver förstärkning och söker dig som vill vara med att ta FriluftsByns smakupplevelser till nästa nivå.  

2021 var startskottet för Vardagsrummet, en plats som främst är vår restaurang men även fungerar som konferens, föreläsnings och eventlokal. Under februari och mars samt under högsäsong på sommaren är fokus restaurang. Sommartid kombinerar vi även Vardagsrummet med något vi kallar ”Burgers and Beer” på FriluftsByns Innergård men – själva köket är detsamma även om vi ändrar menyn. Övrig tid på året skapar vi spännande äventyr och evenemang, konferenser och bröllop. 

I köket har tidigare tagit hjälp av våra vänner på Ulvö Hotell som kommit in och kört köket vintertid. Sommaren 2021 tog vi in sommarkollegor där Victor (denna vinter på Storhogna Fjällhotell och Spa) och Hanna (numera på Linnea och Peter i Örnsköldsvik) höll i takpinnarna.

Vi hoppas såklart att någon av våra tidigare köks-kollegor väljer att återvända till sommaren men vi har samtidigt insett att vi nog är redo för dig som vill vara med hela året och precis som oss andra växla mellan restaurang, konferens och evenemang. Vi tycker det skapar en härlig variation över året precis som du. Om det här låter intressant så kan du ju scrolla vidare. Tror du att du känner någon som passar så får du gärna tipsa honom eller henne att maila info@friluftsbyn.se

Hur ser året ut i FriluftsByn?

Vad kul att du verkar vara nyfiken att få veta mer. Vi tänkte att det kanske är trevligt att veta hur ett år ser ut. Den absoluta högsäsongen för restaurang är Juni till Augusti, följt av Februari och Mars – då kör vi full fart. I Februari och September arrangerar vi några av Sveriges främsta friluftsfestivaler. Resten av året är det fokus på konferenser och bröllop men också för att hinna varva ner och vara lediga.

Vi försöker göra en plan inför varje år så vi kan se när vi gasar på lite extra och när vi tar det lite lugnare och även planerar in ledighet. Så ett år kommer se ut ungefär såhär:

Jan: Stängt/Semester
Feb – April:
Event och Vardagsrummet på helger + Konferenser.
Maj: Event / Konferens
Juni – Aug: Högsäsong. Vardagsrummet och Burgers & Beer.
Sept – v.44:   Event/konferens.
Nov:   Stängt/Semester
Dec: Julfester och Vinterfik

Nu ser det ut som vi endast är lediga i Januari och November men självklart finns det möjlighet att ta lite ledigt över hela året. Det är något vi för en tät dialog om tillsammans. Sedan beror allt det här såklart väldigt mycket på vem du är. Vi har massor med idéer och det har kanske du med men ovan är en grund som skulle göra att vi kan våga köra heltid sett på helår. Sommaren blir mer intensiv, lågsäsong blir något lugnare.

Annars då?

Jodå – kort och gott, vi söker dig som har kompetens och erfarenhet som kock eller kallskänka. Du känner självklart väl till och kan arbeta med egenkontroll: HACCP. Det spelar egentligen mindre roll om du har massa medaljer för dina skills eller om du är nyexaminerad. Vi lägger störst vikt på att du har ett jäkla driv för tempot är minst sagt högt samt att du är en serviceinriktad person samt att du tycker om friluftslivet och såklart Höga kusten. Som köksansvarig planerar du även inköp och ser till att vi minskar svinn då vi vill arbeta så hållbart som möjligt. Att du är glad och positiv och passar in i gänget tar vi för givet! FriluftsByn är en skön plats där vi som jobbar här ställer upp och ger allt för både varandra och våra gäster – det är väldigt viktigt. Vi uppmuntrar och utmanar varandra att skapa upplevelser i världsklass samtidigt som vi själva har kul. 

Lön: Enligt överenskommelse. Vi kan även hjälpa till att lösa boende om du inte redan bor här men förmodligen kommer du på sikt vilja ha något mer permanent då det kan bli påfrestande att bo på området hela året.

Ansök: Maila info@friluftsbyn.se sätt ”Kock i FriluftsByn” i rubriken. Har du frågor skicka ett sms till Jerry på 070-5408577 så ringer han upp. Vi kommer att intervjua löpande så skicka din ansökan så snart du bara kan. Det här kommer bli kanon.

VARIATION

Vi är redo för dig som vill bidra på helår vilket kommer resultera i att sysslorna kommer att variera under året. Fokus kommer dock ligga på Vardagsrummet. Vi tycker själva att den här variationen gör året ännu roligare.

VARDAGSRUMMET
Februari och Mars samt under sommaren och delar av hösten håller vi Restaurang Vardagsrummet öppet.
Mer info: Vardagsrummet >>

INNERGÅRDEN
Onsdagar och Lördagar under sommaren öppnar vi upp FriluftsByns innergård för ”Burgers & Beer”.
Läs mer: Burgers & Beer >>

FRILUFTSFIKET & TOPPSTUGAN
Du kommer även involveras i vårt sommarfik Friluftsfiket, under temakvällar i Toppstugan.
Läs mer: Toppstugan >>

EVENT & KONFERENS
Du kommer även involveras i vårt sommarfik Friluftsfiket, under temakvällar i Toppstugan.

DU SKA SNART FÅ SKICKA IN DIN ANSÖKAN…

Hur långt måste jag scrolla för att söka tänker kanske du. Men vi tänkte bara passa på att berätta att det här även är rätt nytt för oss. Vi har haft grym hjälp av köket på Ulvö Hotell under vintern och nu då de åker tillbaka till ön tänkte vi att vi – alltså dig inkluderat – ser till att skapa ungefär den bästa sommaren någonsin. Lite såhär tänker vi kring råvaror, vem du är och kring resten av året.

Råvaror. Lägereldshetta med sötma – vindelrökt sidfläsk som får umgås med honung, lök och enbär. Eller skog med kantareller och lingon. Sedan gillar vi såklart fisk och grönsaker också.

Vem är du. Som oss gillar du fart och noggannhet. Kanske bor du redan i Höga Kusten eller så hänger du just nu i fjällen eller i någon stad och tänker att det är dags för Världsarvet.

Passion! Vi som är dina framtida kollegor har verkligen gett allt i snart 10 år för att skapa den plats vi själva älskar att hänga på. Vi tror att du har ett liknande driv – att skapa smakupplevelser man vill återvända till. 

JOBBA I FRILUFTSBYN >>

Vi är ett passionerat, glatt och effektivt team som lever drömmen FriluftsByn. Då vi nu plötsligt blivit "heta" och man skriver om oss i tidningar världen över så börjar fler och fler vilja hälsa på. Och inte nog med det - man kommer tillbaka.

Därför behöver vi bli fler och söker nu ett gäng kollegor. Vi tar även emot praktikanter, campingvärdar och volontärer under våra större evenemang. Här hittar du alla möjligheter. Har du en egen idé maila oss på info@friluftsbyn.se
Alla jobbmöjligheter i FriluftsByn >>

KÖKSCHEF
& KOCKAR >>

Restaurang Vardagsrummet har under två år blivit Höga Kustens härligaste häng. Nu söker vi en kökschef på heltid som kan starta i Februari 2022. Till sommaren 2022 kommer vi att söka ytterligare två kockar under perioden Juni - September. 

RESTAURANG
& SERVERING >>

Den sköna stämningen i Vardagsrummet är lika omtalad som våra FriluftsBurgare. Men för det behövs du med skön energi och snabba fötter. Till sommaren 2022 söker vi kollegor till restaurang och servering. 

BESÖKSCENTER, CAMPING
& FRILUFTSFIKET >>

Vi söker er som vill hjälpa världens skönaste gäster checka in, med tips om upplevelser, håller vår butik i ordning samt erbjuder fika och lättare måltider genom Friluftsfiket som bemannas från besökscentrat.

CAFÉ TOPPSTUGAN >>

Är du ett energiknippe som är effektiv, gald och uthållig? Ja men då kanske du är rätt person för vårt härliga gäng på toppen av Skuleberget. Tjänsten kan kombineras med städ i FriluftsByn

LOKALVÅRD
& STÄD

Sommartid utökar vi med två nya kollegor som älskar att få det snyggt och rent i stugor och på campingen samtidigt som man får vistas i en härlig miljö. Är det du?

VAKTMÄSTARE
SOM KAN SNICKRA

Är du en rackare på att fixa ungefär det mesta. Lås som  bestämmer sig för att stöka eller myggfönster som busar. Kan du även bygga allt från stigportaler till laga bryggan så är det här för dig.

ANSVARIG KAJAKCENTER >>

Är du ansiktet utåt och har totakoll på den nyöppnade Höga Kusten Kajakcenter? Kan du leda kajakturer men även hjälpa till på området mitt på dagen? Grymt. Sök!

CAMPINGVÄRD >>

Sommar. Som campingvärd hjälper du till i FriluftsByn under en kortare period, vanligtvis 1-2 veckor. Campingvärd är av ideel karaktär och som ersättning utgår arbetskläder samt boende.

PRAKTIKPLATSER >>

Juni - September samt Februari. (Kommer snart) Vi ska visa dig allt vi kan - såklart tar vi emot praktikanter inom turism och guidning samt inom hotell och restaurang.

EVENEMANGS VOLONTÄR >>

(Kommer snart) Vill du följa med ut och hjälpa till under något av våra storslagna äventyr?  Vi söker främst dig som har sjukvårdskunskap men även andra kan såklart ansöka.

VILL DU HJÄLPA TILL?

Campingvärd >>

Vintervärd >>

Evenemangsvolontär >>

Praktikplats >>

Ta ansvar.
Få saker gjort.
Bidra till god stämning.

Vi tror såklart att det är bra om du har hyfsat koll på vad du ska göra. Men ofta är det något du kan lära dig mer i detalj när du väl är på plats. Viktigast är ärligt talat att du bidar till helheten - med din energi, ditt driv och ditt kunnande tillsammans med en lösningsorientering och en flexibel inställning samt att du hjälper till och aktivt bidrar till en god stämning.
Kolla gärna in instagram om du vill veta mer: @FriluftsByn