”Det här är helt seriöst den godaste burgare jag ätit.”

”Det känns ju mer som man fixar riktigt gott käk till kompisar.”

”Det är ju rätt schysst att få jobba i en sådan här miljö.”

KÖKSANSVARIG OCH KOCKAR

Vardagsrummet i FriluftsByn har redan smygstartat med stor hjälp av köksteamet från Ulvö Hotell. Nu söker vi dig som vill ta vid det vi påbörjat men kanske även addera en egen twist. Menyn är hyfsat satt men vi söker dig som kan axla en roll som köksansvarig och ytterligare två kockar / kallskänkor till köket. Det kommer bli grymt! 

”Våra besökare har länge längtat efter att vi kan servera mat även utanför våra temakvällar och festivaler. Det lät ju fullt rimligt och därför byggde vi Vardagsrummet. En lokal där vi kan hänga om kvällarna, lyssna på skön musik, njuta av kvällssolen och mumsa på god mat och goda drycker.

Hur har det gått?

Vi har testat att ha öppet under lördagar här i vinter och det har varit över all förväntan. Vi hade ärligt talat inte räknat med fullbokat varje kväll. Men så blev det och våra sköna gäster verkar uppskattat det härliga hänget och riktigt goda FriluftsBurgare men även laxen och det veganska alterantivet.

Hur tänker ni nu då?

Ja vi tänker typ att det här var riktigt jäkla skoj och vi fortsätter över sommaren med följande öppettider
Juni: Lördagar
Högsäsong (28:e Juni – 15:e Augusti): Onsdag – Söndag. (Tanken är lite olika teman men det tar vi senare)
Sensommar: Lördag 21/8 samt 28/7. Därefter lördagar i September.
Sedan beror det här såklart väldigt mycket på vilket team vi hittar. Så här är vi öppna för dialog. Huvudsaken är att du är riktigt jäkla pepp och kan jobba i högt tempo – det ser i alla fall ut så när nuvarande team står och smashar burgare och lägger på makalöst goda toppings i köket med stora leenden.

Annars då?

Jodå – kort och gott, vi söker dig som har kompetens och erfarenhet som kock eller kallskänka. Du känner sjävklart väl till och kan arbeta med egenkontroll:HACCP. Det spelar egentligen mindre roll om du har massa medaljer för dina skills eller om du är nyexaminerad. Vi lägger störst vikt på att du har ett jäkla driv och är en serviceinriktad person samt såklart har ett intresse för matlagning. Att du är glad och positiv och passar in i gänget tar vi för givet! FriluftsByn är en skön plats där vi som jobbar här ställer upp för varandra och ger allt för både varandra och våra besökare.

Förmodligen är det meriterande om du har en avslutad gymnasieutbildning inom hotell och restaurang. Arbetet kommer ha högt tempo, vilket ställer krav på att du är initiativrik, självgående och ansvarstagande.

Vi tänker att någon blir ”köksansvarig” och planerar inköp och ser till att vi minskar svinn samt blir något av en ”talesperson” för köket. Förmodligen är du något mer erfaren än övriga som dock delar driv och hunger.

Lön: Enligt överenskommelse. Vi kan även hjälpa till att lösa boende.

Ansök: Maila info@friluftsbyn.se sätt ”kock vardagsrummet” i rubriken. Har du frågor skicka ett sms till Jerry på 070-5408577 så ringer han upp. Vi kommer att intervjua, anställa löpande så skicka din ansökan redan idag. Det här kommer bli kanon.

Sedan 2013 har vi med våra besökares hjälp testas oss fram till en meny som passar skönt häng och friluftsliv, inspirerade av skogens och lokala råvaror.
Nuvarande Meny Vardagsrummet >>

Vi har en väldigt skön mix av besökare. Det gemensamma intresset är nyfikenhet för naturen och att man uppskattar att våra FriluftsBurgare har en lite spännande twist. 

Stämningen är avslappnad och miljön är inbjudande. Lite som ett vardagsrum. På kvällen drar vi igång lite funk och discokulan. 

DU SKA SNART FÅ SKICKA IN DIN ANSÖKAN…

Hur långt måste jag scrolla för att söka tänker kanske du. Men vi tänkte bara passa på att berätta att det här även är rätt nytt för oss. Vi har haft grym hjälp av köket på Ulvö Hotell under vintern och nu då de åker tillbaka till ön tänkte vi att vi – alltså dig inkluderat – ser till att skapa ungefär den bästa sommaren någonsin. Lite såhär tänker vi kring råvaror, vem du är och kring resten av året.

Råvaror. Lägereldshetta med sötma – vindelrökt sidfläsk som får umgås med honung, lök och enbär. Eller skog med kantareller och lingon. Sedan gillar vi såklart fisk och grönsaker också.

Vem är du. Som oss gillar du fart och noggannhet. Kanske bor du redan i Höga Kusten eller så hänger du just nu i fjällen eller i någon stad och tänker – en sommar i Världsarvet? King!

Förlängning? Såhär, om vi gör ett riktigt bra jobb till sommaren så lär man ju vilja njuta av Vardagsrummet även övriga året. Så det kan vi väl låta växa fram. Det här är lika nytt för oss.

JOBBA I FRILUFTSBYN >>

Vi är ett passionerat, glatt och effektivt team som lever drömmen FriluftsByn. Då vi nu plötsligt blivit "heta" och man skriver om oss i tidningar världen över så börjar fler och fler vilja hälsa på. Och inte nog med det - man kommer tillbaka.

Därför behöver vi bli fler och söker nu ett gäng kollegor. Vi tar även emot praktikanter, campingvärdar och volontärer under våra större evenemang. Här hittar du alla möjligheter. Har du en egen idé maila oss på info@friluftsbyn.se
Alla jobbmöjligheter i FriluftsByn >>

KÖKSCHEF
& KOCKAR >>

Under vintern 2020 öppnade vi upp restaurang Vardagsrummet. Nu söker vi en kökschef och två kockar till sommaren 2021 där även en förlängning till hösten kan vara aktuell med rätt person / personer.

RESTAURANG
& SERVERING >>

Restaurang Vardagsrummet har blivit Höga Kustens härligaste häng. Nu söker vi en restaurangchef, baransvarig samt fyra personer till servering.

BESÖKSCENTER, CAMPING
& FRILUFTSFIKET >>

Vi söker er som vill hjälpa världens skönaste gäster checka in, med tips om uppleveser, håller vår butik i ordning samt erbjuder fika och lättare måltider genom Friluftsfiket som bemannas från besökscentrat.

CAFÉ TOPPSTUGAN >>

Är du ett energiknippe som är effektiv, gald och uthållig? Ja men då kanske du är rätt person för vårt härliga gäng på toppen av Skuleberget. Tjänsten kan kombineras med städ i FriluftsByn

LOKALVÅRD
& STÄD

Sommar. Nu söker vi dig som älskar att få det snyggt och rent i stugor och på campingen samtidigt som du får vistas i en härlig miljö.

VAKTMÄSTARE
SOM KAN SNICKRA

Är du en rackare på att fixa ungefär det mesta. Lås som  bestämmer sig för att stöka eller myggfönster som busar. Kan du även bygga allt från stigportaler till laga bryggan så är det här för dig.

ANSVARIG KAJAKCENTER >>

Är du ansiktet utåt och har totakoll på den nyöppnade Höga Kusten Kajakcenter? Kan du leda kajakturer men även hjälpa till på området mitt på dagen? Grymt. Sök!

CAMPINGVÄRD >>

Sommar. Som campingvärd hjälper du till i FriluftsByn under en kortare period, vanligtvis 1-2 veckor. Campingvärd är av ideel karaktär och som ersättning utgår arbetskläder samt boende.

PRAKTIKPLATSER >>

Juni - September samt Februari. (Kommer snart) Vi ska visa dig allt vi kan - såklart tar vi emot praktikanter inom turism och guidning samt inom hotell och restaurang.

EVENEMANGS VOLONTÄR >>

(Kommer snart) Vill du följa med ut och hjälpa till under något av våra storslagna äventyr?  Vi söker främst dig som har sjukvårdskunskap men även andra kan såklart ansöka.

VILL DU HJÄLPA TILL?

Campingvärd >>

Vintervärd >>

Evenemangsvolontär >>

Praktikplats >>

Ta ansvar.
Få saker gjort.
Bidra till god stämning.

Vi tror såklart att det är bra om du har hyfsat koll på vad du ska göra. Men ofta är det något du kan lära dig mer i detalj när du väl är på plats. Viktigast är ärligt talat att du bidar till helheten - med din energi, ditt driv och ditt kunnande tillsammans med en lösningsorientering och en flexibel inställning samt att du hjälper till och aktivt bidrar till en god stämning.
Kolla gärna in instagram om du vill veta mer: @FriluftsByn