26:e februari
HIGH COAST WHISKY MED TRUBADUR

Lördag den 26:e Februari är det återigen dags att få besök av våra vänner på High Coast Whisky. Det här blir en unik chans att lära sig lite mer om Whisky medan du njuter av Höga Kustens härligaste häng och god mat i Vardagsrummet. Följ med på en smakresa klockan 18:30 och vid 20:30 där vi tillsammans kan provar High Coast Origins medan Peter pratar om både deras resa och deras olika produkter med er från scenen. 

Kvällen till ära har vi även Musikbolaget hos oss som bjuder på sköna toner utspritt under kvällen. Det kommer bli en grym kväll som ni bara inte vill missa!

HIGH COAST WHISKEY I VARDAGSRUMMET
När:
Lördag 26:e Februari 17:00 – 23:00
Var: Vardagsrummet i FriluftsByn
Trubadur: Musikbolaget
Boka bord: Genom att klicka på ”Boka här” knappen på hemsidan eller maila Emelie på: hungrig@friluftsbyn.se
Meny: Vardagsrummet >>

Klockan 18:30 och 20:30 berättar High Coast Whisky mer om sin hyllning till Höga Kusten

Ta chansen att smaka alla de fyra olika hyllningarna för bara 300 kr

Oavsett om man gillar whisky eller inte blir det en trevlig pratstund.

WHISKY PROVNING

Klockan 18:00 och 20:30 kommer vi att plocka upp Peter ”Barrel Rider” på scenen där han kommer berätta om ”the Origins” – High Coast Whiskys hyllning till Höga Kusten. Vill du följa med på en härlig smakresa så beställer du ett whisky provnings paket i baren.

WHISKY PROVNING
2 cl av varje Origin – Hav, Timmer, Älv och Berg.
Pris: 300 kr

High Coast Whisky i Vardagsrummet

HAV

Namnet “Hav” kommer från att destilleriet ligger just där älven blir till hav och där strömfåran försvinner ut över världen, precis som High Coast whisky. Whiskyn har initialt lagrats på små fat av ny svensk och ungersk ek. Budskapet den bär med sig har ektoner, kryddor, och lite norrländsk kärvhett

Doft: Fruktig, Kryddnejlika, Lätt torvighet, Muskotnöt, Kryddig
Smak: Välbalanserad, Fruktig, Torvig, Kryddig
Eftersmak: Ek, Kryddnejlika, Vanilj

Kombinera med: Lugnet efter middagen.

High Coast Whisky i Vardagsrummet

TIMMER

En lite rökigare whisky, som minner om timret som flottades på älven och det hårda och farliga arbete som de som en gång levde och verkade på platsen slet med varje dag. Doften från kaffeeldarna sätter tonen i whiskyn som lagrats på bourbonfat.

Doft: Torv, Vanilj, Citronskal
Smak: Lägereldsrök, Rik vaniljsötma
Eftersmak: Aska, Citrus

Kombinera med: Det råder delade meningar om man egentligen får dricka en Whisky till FriluftsBurgare men vi har testat och att kombinera Timmer och burgare Lägereld där rökighet, hetta och sötma möts vid brasan och de blev bästa vänner. 

Timmer och Lägereld. Det hörs ju på namnen. 

High Coast Whisky i Vardagsrummet

ÄLV

En elegant whisky med en mjuk vaniljkaraktär och klassisk karaktär som passar perfekt när vi släcker ner ljuset och drar igång disco-bollen vid 19.30. Att de kunnat göra en så elegant och avskalad whisky med stor smak beror bland annat på just älvens kalla vatten. Älv är något de flesta i Vardagsrummet brukar gilla då den inte har någon rök utan bara sublima smaktoner från stora bourbonfat. Här finns mycket av destilleriets karaktär och älvens hemligheter tappat på flaska. Luta dig tillbaka. Njut.

Doft: Vanilj, Kokos, Sockerkaka
Smak: Söt vanilj, Moget päron, Äpple
Eftersmak: Lång med söta vaniljtoner

Kombinera med: Vår hembakade rustika äpplepaj eller vår gudomliga Creme Brule.

Älv och krispig karamellig Creme Brulé. Två tack.

High Coast Whisky i Vardagsrummet

BERG

En sherrylagrad whisky med samma färg som den unika röda Nordingrågranit som här och där går i dagen i den dramatiska landhöjning som har givit upphov till världsarvet Höga Kusten. Faten har tidigare innehållit den kraftfulla sherryn Pedro Ximénez.

Smak: Nyanserad, kryddig smak med tydlig karaktär av sherryfat, inslag av rostade hasselnötter, torkade dadlar, pomerans, choklad, aprikos och vanilj

Kombinera med: Kladdigaste Kladdkakan.

Kom och njut av en härlig kväll i FriluftsByns Vardagsrum vid foten av Skuleberget. Varför inte inleda dagen med lite äventyr och avsluta med middag?

Höga Kustens härligaste häng men självklart med säkra avstånd. Ta med vännerna på en skön kväll mitt i Världsarvet.

Självklart är även barn välkomna. Klicka in här så förstår du varför Vardagsrummet även blivit en favorit bland yngre äventyrare.
Vardagsrummet med barn >>

Varje lördag från 26:e februari och hela mars ut så har vi inte bara dryckesgästspel i baren utan dessutom live musik. Det här vill du inte missa.

TRE VINTERÖPPNA FIK OCH RESTAURANGER

Här hittar du tre vinteröppna favoriter i världsarvet som erbjuder makalösa vyer och härligt häng.

VINTERFIKET >>

Den perfekta helgutflykten. Lördagar och Söndagar, 10:00 - 14:00, hela mars månad i FriluftsByn.

TOPPSTUGAN >>

Njutvandring med fika eller lunch till världsarvets mäktigaste vyer. Öppet Lördag och Söndag 11:30 - 15:00 hela Februari och Mars 2022.

VARDAGSRUMMET >>

Lördagar bjuder Vardagsrummet på Höga Kustens härligaste häng, god mat, gästspel i baren och levande musik. Boka bord i tid!