HÖGA KUSTEN FÖR AKTIVA ÄVENTYRARE

Älskar du härliga äventyr i kombination med stunder där du kan njuta av lugnet och stillheten som naturen erbjuder? Bra, då har du kommit rätt. Här hittar du Höga Kustens absolut bästa naturupplevelser – oavsett om du är erfaren eller nyfiken nybörjare. 

En Höga Kusten-semester med äventyr och avkoppling.

Här har vi satt samman tips på en vistelse med dagsturer där du både får uppleva äventyr i Höga Kustens unika natur men även lugnet och stillheten. Vandra höjdpunkterna i Skuleskogens Nationalpark, klättra Via Ferrata, paddla Kajak eller Kanot, koppla av i FriluftsByns Toppstuga och njut av en Skärgårdstur till Ulvön. Vill du bo mitt i världsarvet Höga Kusten och nära till alla äventyr är FriluftsByn det bästa alternativet.

FEM DAGAR FÖR ÄVENTYRAREN

Dag 1: Fjällräven Outlet, Via Ferrata.
Dag 2: Paddla Kajak / Kanot
Dag 3: Vandra Skuleskogens Nationalpark
Dag 4: Skärgårdstur till Ulvön
Dag 5: Vandra Skuleberget, Lunchslappa i Toppstugan. Avresa 14:00.

FLER TIPS:

Höga Kusten för Nyfikna Upptäckare >>
Höga Kusten för barnfamiljer >>

DAG 1: KLÄTTRA VIA FERRATA

Checka in och vandra eller cykla bort till Via Ferrata – en helt unik adrenalinkick på Skulebergets 250 meter branta östra sida. Här har alla som väger mellan 40 och 140 kilo (barn kräver vuxet sällskap) en möjlighet att uppleva drömmen av att vara bergsklättare under maximal säkerhet.
Läs mer: Via Ferrata >>

DAG 2: PADDLA KAJAK

Höga Kusten har några av Sveriges härligaste kajakvatten. En utmärkt dagstur för nybörjare och medelvana paddlare är att ge sig ut i Norrfjärden intill Skuleberget. Upplev stillheten och vattnets kluckande medan du glider fram mellan de mäktiga bergen och rundar skärgårdsöarna. Erfarna paddlare satsar på att ta sig ut till Mjältön, Sveriges Högasta Ö.
Läs mer: Kajak i Höga Kusten >>

DAG 3: VANDRA NATIONALPARKEN

Skuleskogens Nationalpark anses vara en av Sveriges vackraste nationalparker och här får du verkligen uppleva Höga Kustens mångfald och unika geologi. En utmärkt dagstur med gott om tid att slumra till på en solvarm klippa, njuta av kaffe och matsäck är att vandra ut från Entré Syd till Slåttdalsskrevan och tillbaka via Slåttdalsberget. Den turen ger dig bäst vyer då du vandrar tillbaka mot havet.
Läs mer: Vandra Skuleskogen >>

DAG 4: BÅT TILL ULVÖN / BIL TILL NORDINGRÅ

Ta en dag ledigt från alla äventyr och bara njut av naturen. Hitta er egna favoritplats, besök en loppis, handla lite lokalproducerat, läs en bok eller bara lägg er på en filt i skogen. Dagsturer till Ulvön avgår bara 2 kilometer från FriluftsByn och har ni bil kan ni göra en rundresa i Höga Kustens vackra landskap.
Läs mer: Båt till Ulvön >>
Läs mer: Utflykt till Nordingrå >>

DAG 5: JOGGA & VÅFFLA PÅ SKULEBERGET

Vakna upp och ät frukost. Därefter måste ni bara uppleva Skulebergets magiska stigar. Jogga upp till toppen via Höga Kusten Stigen som tar er upp på Litoberget innan ni når Toppstugan. Slå er ner, njut av utsikten och en våffla medan ni summerar några makalösa dagar ni alltid kommer minnas. Vandra ner för berget och det är dags att säga hej då för denna gång.
Läs mer: Jogga Skuleberget >>
Läs mer: FriluftsByns Toppstuga >>

ÄVENTYR PÅ HÖGA KUSTEN

Inget område i Sverige kan erbjuda den variation av friluftsupplevelser som Höga Kusten. Här finns mäktiga kustnära berg som gjorda för klättring, en skimrande skärgård med mängder av öar att upptäcka med kajak och flertalet stigar att upptäcka till fots.

Det som gör Höga Kusten så populärt är att du kan uppleva naturen på just ditt sätt. Ge dig ut på en längre tur och se mer eller ta en kortare tur med tid för avkoppling, tupplur och fika.

DE STORA ÄVENTYREN
Varje år arrangerar vi några av Europas och Sveriges största äventyr tillsammans med de ledande friluftsföretagen. Missa inte chansen att ge dig ut tillsammans med hundratals likasinnade på äventyr fullspäckat med seminarier, överaskningar, avslutningsfiranden och mycket mycket mer.
Läs mer: De stora äventyren >>

DE STORA ÄVENTYREN

Feb: Höga Kusten Winter Hike >>
Feb: Höga Kusten Winter Trail >>
Maj: Höga Kusten Trailcamp >>
Aug: Höga Kusten Hike >>
Aug: Höga Kusten Swimrun >>
Aug: Let´s Escape >>
Sept: Höga Kusten Trail >>
Sept: Utefest >>
Okt: Outsiders >>

ALLT DU BEHÖVER VETA OM FRILUFTSBYN OCH HÖGA KUSTEN

MÖTE, GRUPP
& KONFERENS >>

  • Möten i Höga Kusten >>
  • Konferens i Höga Kusten >>
  • Kalas i Höga Kusten >>
  • Bröllop i Höga Kusten >>

BÄSTA PLANEN
FÖR JUST DIG! >>