DEJTA PÅ HÖGA KUSTEN

Efter oväntat många frågor om var man dejtar på Höga Kusten känner vi att det var dags att reda ut detta. Här har vi listat Höga Kustens bästa platser för en stund tillsammans. För att göra det lite lättare har vi även delat upp det i Naturdejt, Middagsdejt, Utflyktsdejt och Upplevelsedejt. Så, nu är resten upp till dig.

NATUR-DEJT

Har du en partner som gillar natur och äventyr? Då ska ni såklart packa ryggsäcken och er ut i vad som röstats fram som Sveriges vackraste natur. Här hittar du de bästa naturdejterna på Höga Kusten.

Höga Kusten Stigen är en utmärkt dejt-stig att vandra. 3,5 kilometer upp för både Litoberget och Skuleberget.

VANDRINGS-DEJT

Packa ryggsäcken med en lyxig pick-nick och kanske en flaska gott. Ge er ut i Skuleskogens Nationalpark eller varför inte vandra upp för Höga Kusten Stigen och unna er en lunch med extra allt.
Läs mer: Vandra på Höga Kusten >>

PADDEL-DEJT

Boka kajak och packa med er allt gott man kan tänka sig. Man behöver inte vara expert och ge sig ut på långa turer utan se istället till att njuta av de lite lätt upprymda skratten bland vågornas kluckande. Pussas försiktigt när ni är i kajaken.
Läs mer: Paddla på Höga Kusten >>

KLÄTTER-DEJT

Ta med partnern och hjälp varandra ta er upp för Skulebergets lodräta östra vägg. Hålla handen kommer obligatoriskt. Se till att fira er gemensamma bedrift med bubbel och gott i toppstugan.
Läs mer: Klättra Via Ferrata >>

MIDDAGSDEJT

Höga Kusten går från klarhet till klarhet när det kommer till smakupplevelser. Några platser kan stoltsera med White Guide utmämnanden medan andra erbjuder god mat på helt makalöst vackra platser. Kombinera utflykt med middag för en komplett upplevelse.

MIDDAG MITT I STAN

Under sommaren tar Linnéa och Peter med personal en välförtjänt semester men när de väl håller öppet är detta en given smakupplevelse och romantisk restaurang på Höga Kusten.
Läs mer: Linnéa och Peter >>

SKÄRGÅRDS-DEJT

Fiskarfänget längst ut på Nordingrås norra delar är utmärkt för er som gillar fisk och soliga sensommarkvällar. Kombinera med en härligt mysig utflykt i Nordingrå.
Läs mer: Fiskarfänget och Nordingrå >>

TILLSAMMANS PÅ EN Ö

Ulvö Hotell bjuder på en underbar skärgårdsbuffé. Ta båten ut på morgonkvisten, promenera runt lite på ön och njut av en härlig sommarlunch och en promenad upp på Lotsberget.
Läs mer: Ulvö Hotell >>

PÅ TOPPEN AV VÄRLDSARVET

Ta bara en lugn dag för er själva. Slå er ner och njut av tystnaden, Höga Kustens mäktigaste vyer och en god lunch med något gott i glasen.
Läs mer: Toppstugan Skuleberget >>

UTFLYKTSDEJT

Packa bilen i smyg. Sedan är det bara be partnern slå sig ner i passagerarsätet och lydigt följa med på en härlig dag på Höga Kusten. Slå på någon av P1´s sommarpratare och njut av att se Höga Kustens härliga landskap svepa förbi medan ni tar er mot ert hemliga utflyktsmål.

Missa inte denna underbara film från en dag på Ulvön.

SKÄRGÅRDS-DEJT

Jodå Ulvön är en klassiker när det kommer till lite skärgårdsromantik. Att krama om varandra medan Höga Kusten Båten för er mellan öar och kustnära berg får det att brumma i magen.
Läs mer: Båttur till Ulvön >>

LANDSBYGDS-DEJT

Packa bilen med pick-nick korgen eller varför inte skippa alla förberedelser och bara bila ut och njut av Bönhamn, Rotsidan, Gårdsbutiken och allt annat denna gigantiska udde har att erbjudan.
Läs mer: Utflykt till Nordingrå >>

KULTUR-DEJT

Kulturintresserad? Då är en helgtur till Brynge ett utmärkt val. Vandra om kring i kulturlandskapet och njut av en underbar lunch eller fika på Café Linlyckan.
Läs mer: Kulturdag i Brynge >>

ÄVENTYRS-DEJT

Har du en partner som bara älskar galna äventyr och upptåg? En sådan där person som vill se storslagen natur men samtidigt ha tid och koppla av lite mellan etapperna? Ja men då ska ni se till att boka in er på något av Höga Kustens alla underbara äventyr!

HIKE-DEJT

Ta med din partner på Europas näst största vandringsäventyr. Höga Kustens höjdpunkter, friluftsskolor med de ledande friluftsföretagen, after-hike och mycket mer!
Läs mer: Höga Kusten Hike >>

TRAIL-DEJT

Gör en härlig utmaning tillsammans. Ni har totalt 12 timmar på er att snabbvandra och jobba 43 kilometer genom Höga Kustens absoluta höjdpunkter. Sveriges kanske vackraste upplevelselopp!
Läs mer: Höga Kusten Trail >>

VINTER VANDRINGS-DEJT

Ta med din partner på Europas största vintervandring. Jo det är sant, människor från hela världen kommer hit för att uppleva detta härliga äventyr!
Läs mer: Höga Kusten Winter Classic >>

WINTER TRAIL-DEJT

Ok, detta är nog en av de sjukaste dejterna man kan göra i Sverige. Höga Kusten Winter Trail har kallats Sveriges näst tuffaste utmaning och det ligger något i det!
Läs mer: Höga Kusten Winter Trail >>

UPPLEVELSEDEJT

Höga Kusten bjuder på några av de mest spännande och oväntade kombinationerna. Världens bästa bartenders som blandar drinkar från skogens råvaror, världens bästa Edith Piaff tolkare tar ton vid foten av Skuleberget och på toppen av världsarvet spelar trubadurer. Klart du ska överraska partnern med en upplevelse på Höga Kusten.

Varje år kommer några av världens bästa bartenders till Höga Kusten för att blanda drinkar från skogens skafferi. Kolla in filmen från 2016!

COCKTAIL-DEJT

Ta med din partner på en helt overklig och ovanlig smakupplevelse då några av världens bästa bartenders blandar drinkar från skogens skafferi. Tre av Höga Kustens profiler – Hernö Gin, Linneá och Peter och FriluftsByn – går samman och bjuder på en oförglömlig afton.
Läs mer: Cocktail Awards >>

ROMANTISK DEJT

Det blir inte mer romantiskt än när en av världens bästa Edith Piaf tolkare Annika Winhagen tar ton. Om du lyckas hålla dig från tårar gör du det bra. Följ med på en helt makalös och minnesvärd afton.
Läs mer: Vive La France >>

VÄRLDSARVS-DEJT

Solen är sakta på väg ner över världsarvet. Händer läggs om varandra. Havet och himlen bjuder på en overklig färgpalett, kvällens trubadur tar ton och ni njuter av lokala rätter på toppen av Skuleberget.
Läs mer: Höga Kusten Kvällar >>

UTFLYKTER & ÄVENTYR PÅ HÖGA KUSTEN

Höga Kusten är fyllt av härliga utflykter och spännande äventyr. Här har vi delat upp dem i tre kategorier – Aktiva Äventyrare, Äventyrliga Barnfamiljer och Nyfikna Upptäckare. Det gör det lite lättare att hitta just ditt smultronställe.

AKTIVA ÄVENTYRARE

Vill du ge dig ut på ”lättare” eller ”tuffare” äventyr i Höga Kustens unika natur men även få tid för lite avkoppling samt upptäcka lite mer av Höga Kusten? Då ska du kolla in dessa tips!
– Höga Kusten för Aktiva Äventyrare >>

ÄVENTYRLIGA BARNFAMILJER

Höga Kusten anses ofta till Sveriges bästa friluftsområde för barnfamiljer. Här har vi samlat alla tips för en härlig semester tillsammans.
– Höga Kusten för Äventyrliga Familjer >>

NYFIKNA UPPTÄCKARE

Vill du uppleva lättare vandring, båtturer, den lokala kulturen och smakerna? Kanske delta på något lokalt evenemang och titta på in lite lokalt hantverk? Då hittar du de bästa tipsen här!
– Höga Kusten för Nyfikna Upptäckare >>