EN DAG
– 12 TIMMAR –
PÅ HÖGA KUSTEN

Vi menar att en dag på Höga Kusten egentligen inte går. Du behöver minst fem dagar för att hinna njuta av alla äventyr och utflykter som finns på höga kusten.

Men kanske är det så att du bara är på genomresa och vill få ett smakprov av världsarvet för att sedan återvända vid annat tillfälle. Här hittar du tips på 12 underbara timmar på Höga Kusten.

10:00: HÖGA KUSTEN STIGEN

Höga Kusten utforskas bäst till fots. Höga Kusten Stigen är en 2,5 kilometer lång led upp för Skuleberget och bjuder på några av Sveriges vackraste vyer.
Läs mer: Höga Kusten Stigen >>

12:30: LUNCH I TOPPSTUGAN

Slå dig ner i Skulebergets toppstuga och njut av utsikten över världsarvet Höga Kusten. Missa inte att besöka de olika utsiktsplatserna.
Läs mer: Skulebergets Toppstuga >>

14:00: PROMENERA NER

Ta den kortare servicevägen ner från Toppstugan (1,3 km) vilket tar ca 30 minuter om du går i lugn takt. (Höga Kusten Liften är stängd sommaren 2019)

15:00: BÖNHAMN

Från Skuleberget till Bönhamn tar det ungefär 40 minuter med bil. Köp en glass och promenera bland klipporna och de vackra röda sjöbodarna.
Läs mer: Biltur Nordingrå >>

17:00: ROTSIDAN

Mellan Bönhamn och Rotsidan är det bara 10 km och 15 minuter med bil. Ge dig iväg och njut av de makalösa klipphällarna. Den våghalsige tar sig ytterligare ett dopp.
Läs mer: Rotsidan >>

19:00: HOTELL HÖGA KUSTEN

Från Rotsidan tar det 45 minuter att köra till Höga Kustenbron och Hotell Höga Kusten där ni avnjuter en härlig middag. Klockan 21:00 är ni redo att bila vidare. Chansen är dock stor att ni vill stanna kvar.
Läs mer: Hotell Höga Kusten >>
Läs mer: Campa i FriluftsByn >>

MER AV HÖGA KUSTEN?

Nyfiken på vad mer som finns att göra på Höga Kusten? Klicka vidare på vad som passar just dig!

AKTIV ÄVENTYRARE >>

Vill du ge dig ut på ”lättare” eller ”tuffare” äventyr i Höga Kustens unika natur men även få tid för lite avkoppling samt upptäcka lite mer av Höga Kusten? Då ska du kolla in dessa tips!

ÄVENTYRLIG BARNFAMILJ >>

Höga Kusten anses ofta till Sveriges bästa friluftsområde för barnfamiljer. Här har vi samlat alla tips för en härlig semester tillsammans.

NYFIKEN UPPTÄCKARE >>

Vill du uppleva lättare vandring, båtturer, den lokala kulturen och smakerna? Kanske delta på något lokalt evenemang och titta på in lite lokalt hantverk? Då hittar du de bästa tipsen här!

ALLT DU BEHÖVER VETA OM FRILUFTSBYN OCH HÖGA KUSTEN

MÖTE, GRUPP
& KONFERENS >>

  • Möten i Höga Kusten >>
  • Konferens i Höga Kusten >>
  • Kalas i Höga Kusten >>
  • Bröllop i Höga Kusten >>

BÄSTA PLANEN
FÖR JUST DIG! >>