HÖGA KUSTEN NÄR DET REGNAR

Det händer tyvärr rätt sällan då de norska bergen tar en stor del av nederbörden som annars skulle nå Höga Kusten. Men när det händer, ja då ökar dramatiken i vad som röstats fram till Sveriges Vackraste Natur.

Passa på att uppleva dramatiken!

HÖGA KUSTEN VID REGN

DAG 1:
10:00: Vandra Höga Kusten Stigen upp för Skuleberget.
12:00: Njutlunch och fika på Toppen (ta med en bok eller ritpapper) brasan är tänd.
16:00: Besök Naturum Höga Kusten.
18:00: Tillbaka i FriluftsByn. Vågar du ta ett dopp i Gällstasjön eller spela minigolf i duggregn?

DAG 2:
10:00: Ta en heldag på Paradiset i Örnsköldsvik. Vuxna går på spa. Barnen leker i äventyrslandet.
17:00: Middag vid hamnen.
19:00: Tillbaka i FriluftsByn. Gå in i sällskapsrummet, ta med något gott att dricka och något att läsa.

DAG 3:
10:15: Ta båten till Ulvön.
11:30: Luncha på Ön och promenad längst sjöbodarna.
15:00: Båt tillbaka från Ulvön.
16:15: Du kliver iland vid Docksta.
17:00: Tillbaka i FriluftsByn Grilla något gott och lyssna på regnet.
19:00: Hyr kanot och paddla Gällstasjön.

FJÄLLRÄVEN OUTLET

Det finns inget dåligt väder. Börja dagen med ett besök på Fjällräven outlet och se till att du får en garderob som är helt väderoberoende. Fjällräven Outlet är en av Sveriges största friluftsbutiker och erbjuder förmodligen de bästa priserna i landet.
Läs mer: Fjällräven Outlet >>

SKULEBERGET

Höga Kustens natur blir än mer dramatisk vid regn och dimma. Vandra upp Höga Kusetn Stigen på Skuleberget och se hur dimman dansar mellan bergen. Väl på toppen går du in i Toppstugan och njuter av något gott.
Läs mer: Vandra Skuleberget >>

TOPPSTUGAN

Ta linbanan (kontrollera dock att den går då den stänger vid kraftig vind eller åska) eller vandra upp till Skulebergets Toppstugan. Slå dig ner vid brasan och njut av de spännande vyerna.
Läs mer: Njut i Toppstugan >>

PARADISET

Efter en tur ut i naturen, se till att värm upp er hela vägen in i benmärgen genom ett besök på Paradiset, ett av Sveriges bästa upplevelsebad. Barnen leker i äventyrsbadet medan vuxna njuter på den stora relaxen.
Läs mer: Paradiset Bad & Spa >>

BÖNHAMN & ROTSIDAN

Det kanske låter lite märkligt att ge sig ut i Nordingrå vid oväder. Men gör det – naturen blir mer dramatisk och i Bönhamn slår du dig ner i cafét i sjöboden och i Rotsidan står du på en 4 km lång klippstrand och ser hur vinden och regnet piskar.

BÅT TILL ULVÖN

Jodå, Ulvön är perfekt vid regn. Slå dig ner inne i Höga Kusten Båtarna och glid fram över havet medan stormen tjuter. Väl på Ulvön slår du dig ner vid fönstret på hotellets restaurang och njuter av vädershowen.
Läs mer: Båt till Ulvön >>

NATURUM HÖGA KUSTEN

På Skulebergets östra sida ligger Naturum Höga Kusten med sin utställning över världsarvet. Passa på att lära dig mer om världsarvet och de unika naturformationerna som istiden skapat.
Läs mer: Naturum Höga Kusten >>

SLÅTTDALSSKREVAN

Vandra in i Skuleskogen som blir än mer mystisk och dramatisk vid tuffare väder. När ni väl når Slåttdalsskrevan kommer ni märka att den är än mäktigare vid regn och dimma. Fortsätt 800 meter ner till Tärnättvattnets raststuga och gör upp en eld.
Läs mer: Vandra Skuleskogens Nationalpark >>

STROSA I ÖRNSKÖLDSVIK

Åk in till Örnsköldsvik och strosa omkring. Vid hamnområdet finns flertalet restauranger med havsutsikt där du kan njuta av vädret. Passa på att besöka museet med spännande utställningar.

TECHNICUS

Här kan både barn, ungdomar och vuxna stimulera sin nyfikenhet för naturvetenskap och teknik. På 2000 välfyllda kvadratmeter, uppdelade på två våningar, blir komplicerad vetenskap enkel och rolig.
Läs mer: Technicus Härnösand >>

HEMSÖ FÄSTNING

Besök en av Sveriges historiskt viktiga försvarsanläggningar.
Läs mer: Hemsö Fästning >>

ATT GÖRA VID
REGN PÅ HÖGA KUSTEN

– Fjällräven Outlet >>
– Paradiset >>
– Bönhamn & Rotsidan >>
– Båt till Ulvön >>
– Naturum Höga Kusten >>
– Slåttdalsskrevan >>
– Technicus
– Hemsö Fästning >>
– Vandra Skuleberget >>
– Njut i Toppstugan >>

AKTIVA ÄVENTYRARE

Oavsett väder så kan du ge dig ut på både ”lättare” eller ”tuffare” äventyr i Höga Kustens unika natur men såklart även få tid för lite avkoppling. Här hittar du tips på äventyr oavsett väder.
– Höga Kusten för Aktiva Äventyrare >>

ÄVENTYRLIGA BARNFAMILJER

Höga Kusten anses ofta till Sveriges bästa friluftsområde för barnfamiljer. För barn spelar vädret ingen roll. Här har vi samlat alla tips för en härlig semester tillsammans.
– Höga Kusten för Äventyrliga Familjer >>

NYFIKNA UPPTÄCKARE

Låt inte vädret hindra dig. Upplev lättare vandring, båtturer, den lokala kulturen och smakerna. Kanske delta på något lokalt evenemang och titta på in lite lokalt hantverk? Då hittar du de bästa tipsen här!
– Höga Kusten för Nyfikna Upptäckare >>