LANDMÄRKEN I HÖGA KUSTEN

Höga Kusten anses vara Sveriges vackraste natur. Här är fem av de mest kända landmärkena i Höga Kusten.

1. SKULEBERGET

Mitt i hjärtat av världsarvet hittar du Sveriges äventyrsberg med Höga Kusten Stigen, Sveriges kanske vackraste vandringsled, klätterleder och linbana till toppen även sommartid. På toppen hittar du Toppstugan med Sveriges kanske vackraste vyer.

2. HÖGA KUSTENBRON

Den södra entrén till Höga Kusten bjuder på ett mäktigt välkomnande. Stanna till vid brons norra sida för härliga vyer över både bron och Ångermanälven.

3. ULVÖN

Bottenhavets pärla erbjuder mer än den unika surströmmingen. Njut av en dagstur ut med Höga Kusten Båtarna och en lunch på hotellet eller någon av de strandnära restaurangerna. Båtar avgår från Docksta/Skuleberget.

4. SKULESKOGEN

Dramatiska berg, vild skog och en skimrande kust. Skuleskogen erbjuder härliga dags- och flerdagarsturer. Här hittar du de två mest populära vandringarna:

5. NORDINGRÅ

Höga Kustens svar på Österlen. Här myllrar det av loppisar och mysiga caféer. Ta bilen och bila ”Turistvägen” mellan Höga Kustenbron och Skuleberget.

MEST POPULÄRT I HÖGA KUSTEN

Vandra, Paddla Kajak, Skärgårdstur och Utflykter.

BOENDE
MITT I HÖGA KUSTEN

I FriluftsByn bor du mitt i hjärtat av Höga Kusten. Boka en stuga, campingplats eller tältplats med alla höjdpunkter runt hörnet.

ALLT DU BEHÖVER VETA OM FRILUFTSBYN OCH HÖGA KUSTEN

MÖTE, GRUPP
& KONFERENS >>

  • Möten i Höga Kusten >>
  • Konferens i Höga Kusten >>
  • Kalas i Höga Kusten >>
  • Bröllop i Höga Kusten >>

BÄSTA PLANEN
FÖR JUST DIG! >>