HÖGA KUSTEN
TOPP-5

Höga Kusten anses vara Sveriges vackraste natur och har under de senaste åren blivit en av de mest populära besöksmålen för äventyrliga barnfamiljer, kompisgäng och nyfikna seniorer. Det är främst den storslagna naturen och den unika kombinationen av kustnära berg, djupa skogar och en härlig skärgård som lockar. Här väntar härliga vandringsleder, både flerdagarsturer längst Höga Kusten Leden eller kortare dagsutflykter i Skuleskogens Nationalpark och längst Höga Kusten Stigen. Båt eller kajakturer till Ulvön och Mjältön samt härliga bilutflykter till Nordingrå.

Här är fem av de mest kända landmärkena i Höga Kusten och de mest populära besöksmålen.

1. SKULEBERGET

Mitt i hjärtat av världsarvet hittar du Sveriges äventyrsberg med Höga Kusten Stigen, Sveriges kanske vackraste stig samt Via Ferrata klätterleder som tar dig till Toppstugan med Sveriges kanske vackraste vyer. Missa inte de populära Höga Kusten Kvällarna på Onsdagar.

2. HÖGA KUSTENBRON

Den södra entrén till Höga Kusten bjuder på ett mäktigt välkomnande. Stanna till vid brons norra sida för härliga vyer över både bron och Ångermanälven.

3. ULVÖN

Bottenhavets pärla erbjuder mer än den unika surströmmingen. Njut av en dagstur ut med Höga Kusten Båtarna och en lunch på hotellet eller någon av de strandnära restaurangerna. Båtar avgår från Docksta/Skuleberget.

4. SKULESKOGEN

Dramatiska berg, vild skog och en skimrande kust. Skuleskogen erbjuder härliga dags- och flerdagarsturer. Här hittar du de två mest populära vandringarna:

5. NORDINGRÅ

Höga Kustens svar på Österlen. Här myllrar det av loppisar och mysiga caféer. Ta bilen och bila ”Turistvägen” mellan Höga Kustenbron och Skuleberget.

MEST POPULÄRT I HÖGA KUSTEN

Vandra, Paddla Kajak, Skärgårdstur och Utflykter.

BOENDE: SOMMAR
MITT I HÖGA KUSTEN

I FriluftsByn bor du mitt i hjärtat av Höga Kusten. Boka en stuga, campingplats eller tältplats med alla höjdpunkter runt hörnet. Dessa priser gäller under sommaren. Vill du se en översikt på våra boenden, tips inför besöket samt priser för övriga delar av året se:
Allt om boende i FriluftsByn >>

STORSTUGA

Bo med både kök och badrum. Upp till 6 pers.
Från 1 290 kr/natt

CAMPINGSTUGA

För er som är ute mer än inne. 2-4 pers.
Från 890 kr/natt

FRILUFTSBOD

Funkisboende mitt i FriluftsByn. 2-4 pers.
Från 990 kr/natt

CAMPINGPLATS

Skulebergets soliga sydsida vid Gällstasjön. Gott om plats.
Från 290 kr/natt

TÄLTPLATS

Höga Kustens mest populära tältplatser.
Från 190 kr/natt

EVENEMANG OCH FESTIVALER I HÖGA KUSTEN

Varje år arrangeras några av Sveriges största friluftsfestivaler och en mängd sköna kvällar i världsarvet Höga Kusten. Här nedan har vi listat några av dem mest populära äventyren och de avkopplande kvällarna med skön musik och härlig stämning.

ALLT DU BEHÖVER VETA OM FRILUFTSBYN OCH HÖGA KUSTEN

MÖTE, GRUPP
& KONFERENS >>

  • Möten i Höga Kusten >>
  • Konferens i Höga Kusten >>
  • Kalas i Höga Kusten >>
  • Bröllop i Höga Kusten >>

BÄSTA PLANEN
FÖR JUST DIG! >>