VINTERHELG I HÖGA KUSTEN

Vintern i Höga Kusten påminner om många andra platser i Norrland. Här blir det snö, himlen ser ut som en blek vacker akvarellmålning och det finns flera mysiga restauranger och caféer. Men en sak skiljer Höga Kusten från alla andra platser. Vi pratar om den mäktiga naturen.

Höga Kusten är ett av Sveriges två naturvärldsarv och har med rätta röstats fram som Sveriges vackraste natur. Om du tittar förbi på tre dagar i detta makalösa landskap så kan vi lova dig härliga naturupplevelser som du inte kan uppleva på någon annan plats i Sverige. Kombinera gärna med ett besök på Paradiset Äventyrsbad och Spa.

Välkommen!

Tors: VÄLKOMMEN

Höga Kusten är närmre än du tror men det finns mer att uppleva än många kan förställa sig. Vårt tips är att du tar ledigt fredag och använder torsdag eftermiddag och/eller kväll till att resa hit. Även om bilturen från exempelvis Stockholm bara är strax över fem timmar så tar det på krafterna så unna dig att vakna upp utsövd på fredag.
Läs mer: Resa till Höga Kusten >>
Läs mer: Boka en stuga i Höga Kusten >>

Fre: VINTERVANDRA

Skuleskogens Nationalpark och Skuleberget är Höga Kustens två främsta vandringsområden. Vill du ge dig ut på en härlig dagstur tar ni bilen till Entré Syd (bara 15 minuter från FriluftsByn) och ger er ut på en tur till Slåttdalsskrevan. Är det mycket snö kan ni hyra snöskor. Turen upp till Slåttdalsskrevan är 3,5 kilometer men räkna med att det tar cirka 2 timmar till skrevan. När ni vandrar tillbaka, missa inte att vandra upp för Slåttdalsberget. Vill ni ta en kortare tur – kolla in Höga Kusten Stigen!
09:00: Frukost.
10:00: Bila till Entré Syd, Skuleskogens Nationalpark
12:30: Lunch vid Slåttdalsskrevan eller Tärnättvattnet.
15:00: Tillbaka vid bilen.
17:00: Grilla något gott i FriluftsByn
Koppla av med en bok eller varför inte spela lite sällskapsspel.
Läs mer: Vandra Skuleskogens Nationalpark >>
Läs mer: Höga Kusten Stigen >>

Lör: SKULEBACKEN

Lördag och vad passar bättre än att promenera bort till Skulebacken för lite utförsåkning, underbara våfflor i Toppstugan och njuta av en av Sveriges mäktigaste vyer. Är inte alla sugna på att åka skidor kan man vandra Höga Kusten Stigen till toppen för gemensam lunch. Vandrar man upp kan man ta linbanan ner.
09:00: Frukost
10:00: Skulebacken eller Höga Kusten Stigen
12:00: Lunch i Toppstugan.
16:00: Skulebacken
17:00: Laga något gott i FriluftsByn.
Högläge med film eller bok.
Läs mer: Skulebacken >>
Läs mer: Skulebergets Toppstuga >>
Läs mer: Höga Kusten Stigen >>

Sön: PARADISET BAD OCH SPA

Efter två heldagar ute är det rätt skönt att veta att man kan välja att njuta av värmen på ett av Sveriges bästa upplevelsebad – Paradiset Äventyrsbad och Spa. Paradiset ligger i centrala Örnsköldsvik och på vägen dit passerar ni även Fjällräven Outlet där ni hittar friluftsutrustning till helt galet låga priser. Vill ni stanna på middag får ni inte missa en av Norrlands bästa restauranger – Linnéa och Peter. Vill ni njuta mer så varför inte ta ytterligare en dag i backen eller ge er ut på skidor i Nätra Fjällskog eller bila uti till Nordingrå och promenera vid havet.
09:00: Frukost.
10:30: Köra mot Örnsköldsvik.
11:00: Fjällräven Outlet.
12:00: Paradiset Äventyrsbad och Spa
15.00: Resa hemöver eller kanske avsluta med middag hos Linnéa och Peter.
Läs mer: Fjällräven Outlet >>
Läs mer: Paradiset Äventyrsbad och Spa >>
Läs mer: Linnéa och Peter >>

HÖGA KUSTEN
WINTER CLASSIC

Följ med ut på Europas största vintervandring. Tre dagar genom Höga Kustens höjdpunkter fyllda med upplevelser, gemenskap, friluftsskolor och seminarier. Allt avslutas med en härlig After-Hike i FriluftsByn.
Vinter i Höga Kusten: Höga Kusten Winter Classic >>

HÖGA KUSTEN
WINTER TRAIL

Sveriges kanske galnaste upplevelselopp. Välj mellan 25, 35 eller 50 kilometer av magisk löpning genom Höga Kusten. Ta med dig vännerna eller kom själv och upplev gemenskapen!
Vinter i Höga Kusten: Höga Kusten Winter Trail >>

TOPP-10: VINTERNS HÖJDPUNKTER I HÖGA KUSTEN

Vill du ha än tips på fler vinteraktiviteter och upplevelser i Höga Kusten? Kolla in denna topplista.
– Höga Kusten på Vintern >>

BOKA BOENDE

Välkommen att uppleva världsarvet.
– Boka stuga i Höga Kusten >>