SOMMAR
I FRILUFTSBYN

Sommartid är FriluftsByn fylld med härlig stämning och skön gemenskap. Men det skiljer sig lite åt om du kommer på försommaren, under högsommar eller under sensommaren. Här hittar du lite mer om vad du kan förvänta dig under ditt besök på Höga Kustens härligaste plats för oss som gillar äventyr, avkoppling och god mat och dryck.

VÅR I FRILUFTSBYN

MAJ

1:a – 31:a Maj smygöppnar vi Friluftsbyn för er som är sugna på att uppleva Höga Kusten när det är något färre besökare. Allt boende är öppet och även Toppstugan. I FriluftsByn arrangeras konferenser och olika läger – allt från löpläger till Min Stora Dag.

Boende & Skönt Häng >>
Camping, tältplatser och stugor öppna och så även våra härliga sällskapsytor. Vid Bröllop och större konferenser kan vissa delar vara abonerade men det finns alltid sköna ytor att vistas på.

Besökscenter >>
Vårt besökscenter är stängt men utanför du hittar tips, kartor och allt du behöver för en härlig upplevelse. Nyckel till bokad stuga sitter i dörren och vi finns på området eller nås på telefon.

Toppstugan >>
Lör & Sön 11:30 – 15:00

Evenemang >>
Höga Kusten Trail-Camp: Vår >>

Fler upplevelser:
Sommar i Höga Kusten >>
Vandra >>
Utflykter >>

FÖRSOMMAR I FRILUFTSBYN

1:A JUNI TILL MIDSOMMAR

Den 1:a – 23:e Juni är en härlig period då Världsarvet är i full blom och det fortfarande är lite lugnare med besökare. Toppstugan fortsätter vara öppen under helger och vi öppnar nu även upp Restaurang Vardagsrummet samt Höga Kusten Kajakcenter under helger. Linbanan till Skulebergets Topp håller öppet dagligen från 3:e Juni.

Vårt Besökscenter håller öppet lördag och söndag men du kan även titta förbi Restaurang Vardagsrummet på Fredag och Lördag kväll så hjälper vi dig därifrån.

Boende & Skönt Häng >>
Allt boende och sköna sällskapsytor är öppna – camping- och tältplatser samt mysiga stugor.

Besökscenter >>
Vardagar finns vi ofta på området eller nås på telefon.
Lör & Sön: 09:00-11:00
Fre & Lör kväll finns vi i Vardagsrummet.

Toppstugan >>
Lör & Sön 11:30 – 15.00

Vardagsrummet >>
Fre & Lör 17:00 – 22:00

Höga Kusten Kajakcenter >>
Förboka Kajak >>

Fler upplevelser:
Sommar i Höga Kusten >>
Vandra >>
Utflykter >>

Midsommar:
Det har blivit populärt att hänga i FriluftsByn under midsommar även om vi inte skryter om att vi har något större tjofräs på gång. Men vi hjälps åt med en midsommarstång och free-stylar lite dans. Vi finns på området och telefonnummer finns på Besökscentret som även håller öppet följande tider.
Tors 23/6: 15 -17
Fre 24/6: 9-10 + 15-17
Lör 25/6: 9-10 samt 15-17
Sön 25/6: 9-10

SOMMARHÄNG I FRILUFTSBYN

HÖGSOMMAR

Från Midsommar till den 14:e Augusti öppnar FriluftsByn och Höga Kusten steg för steg upp. Men det allra mesta har öppnat upp från den 1:a Juli. Vi kompletterar Restaurang Vardagsrummet med våra populära Burgers & Beer på Innergården. Besökscentrat och FriluftsFiket har öppet varje dag från Juli. Toppstugan fortsätter hålla öppet varje dag och på Torsdagkvällar i Juli kan du njuta av Höga Kusten Kvällar på toppen.

Boende & Skönt Häng >>
Allt boende öppet, camping, tältplatser och stugor – eldplatserna, vindskydden och allt annat du kommer gilla i FriluftsByn.

Besökscenter >>
Midsommar – 1:a Juli: 09:00 – 10:00 samt 17:00 – 19:00.
1:a Juli – 14:e Aug: Dagligen 08:00 – 19:00

FriluftsFiket >>
1:a Juli – 14:e Aug: 08:00 – 19:00

Toppstugan >>
Alla dagar 11:00 – 16:00

Vardagsrummet >>
Fre & Lör 17:00 – 22:00

Burgers & Beer >>
Ons & Lör 17:00 – 23:00
(Från 2/7 till 27/8)

Höga Kusten Kvällar >>
Torsdagskvällar på Toppen av Världsarvet.

Höga Kusten Kajakcenter >>
Se hemsida för öppettider, kurser och guidade turer.

Att göra:
Sommar i Höga Kusten >>

Evenemang: 
Höga Kusten Hike >>

SENSOMMARMYS I FRILUFTSBYN

SENSOMMAR

Den 15:e till den 31:a Augusti  är en kalastid att besöka FriluftsByn och Höga Kusten. Några anläggningar har redan stängt ner men vi kör på och har Vardagsrummet öppet på Fredgar och arrangerar två Burgers & Beer. Självklart har Toppstugan, FriluftsFiket, Kajak Center och alla andra godbitar har också öppet även om öppettiderna minskat något i och med lite färre besökare i Världsarvet.

Boende & Skönt Häng >>
Allt boende är öppet – stugor, camping- och tältplatser och såklart alla härliga ytor för avkoppling och skönt häng.

Besökscenter >>
Alla dagar: 09:00 – 10:00 samt 17:00 – 19:00
Övrig tid finns vi på området och allt du behöver finns utanför vårt Besökscenter.

Toppstugan >>
Alla dagar 11:00 – 16:00

Vardagsrummet >>
Fredag 19/8 samt Fre 26/8

Burgers & Beer >>
Lör 20/8 samt 27/8

Höga Kusten Kajakcenter >>
Håller öppet….

NÄR FUNDERAR DU PÅ ATT HÄLSA PÅ?

Klicka in på den period du är nyfiken att hälsa på oss. Vi har det mesta öppet under Vintern, Sommaren och Hösten men du är såklart även välkommen på den något lugnare våren, försommaren och vad vi kallar ”slowseason”.  Om du vill boka konferens eller delta på något av våra äventyr eller festivaler så klickar du in där. Har du frågor så är det bara höra av sig.

VINTER >>

Februari & Mars
Vi öppnar upp vårt boende, Toppstugan, Vardagsrummet och Vinterfiket. Nu arrangeras även Vinterfest, Winter Hike och Winter Trail.

VÅR >>

April
En lugnare period där vi tar lite ledigt men du kan självklart boka boende och njuta av lugnet. Det mesta är stängt men naturen är öppen.

FÖRSOMMAR >>

Maj till Midsommar
Nu startar vi upp säsongen och Toppstugan öppnar helger i Maj och dagligen i Juni. Via Ferrata öppnar upp och du kan förboka kajak. Nu arrangeras även Trail-Camp Vår.

SOMMAR >>

Midsommar – Augusti
Högsäsong och hela Höga Kusten öppnar upp. Toppstugan öppet varje dag likaså kajakcentralen, Friluftsfiket, Vardagsrummet och Burgers & Beer. Vi arrangerar även Höga Kusten Hike.

HÖST >>

September & Oktober
Den mest färgsprakande tiden på året och restaurangen och toppstugan håller öppet på helgerna. Vi arrangerar Höga Kusten Trail, UTEFEST, Trail Camp Höst och Eldfest.

SLOWSEASON >>

November till Januari
Vi vilar ut lite men du kan fortfarande boka familjestugor (boka fre – sön och du kan checka in kostnadsfritt redan torsdag) och njuta av det totala lugnet som infinner sig.