SOMMAR I FRILUFTSBYN HÖGA KUSTEN

MIDSOMMAR

Under årens lopp har FriluftsByn och Skuleberget blivit en plats många besöker under midsommarhelgen. Så här har vi satt samman lite information till både ni som bor hos oss och er som besöker oss för att få något gott att äta och njuta lite av Skuleberget.

Midsommaröppet vid Skuleberget

Boende »

Midsommarhelgen håller vi självklart stugor, camping och tältplatser öppna. Boka plats eller droppa-in.

Friluftsfiket »

Vi ser till att ni kan ta en härlig utflykt hela midsommarhelgen.
Fre: 11:00 – 16:00
Lör: 11:00 – 16:00
Sön: 11:00 – 16:00

Toppstugan »

Självklart håller vi öppet toppen under Midsommar
Fre: 11:00 – 16:00
Lör: 11:00 – 16:00
Sön: 11:00 – 16:00

Linbanan »

Skulebergets Linbana håller öppet under Midsommar.
Fre: 09:30 – 16:00
Lör: 09:30 – 16:00
Sön: 09:30 – 16:00

Midsommardagen i
Vardagsrummet »

Som traditionen bjuder så öppnar vi upp Vardagsrummet under midsommardagen för gott käk och härligt häng. 
Lör: 15:00 – 20:00

Midsommar i FriluftsByn och Skuleberget.

Vi är riktigt glada att fler och fler besöker FriluftsByn och Skuleberget under midsommarhelgen. Därför ser vi såklart till att hålla öppet både boendet, Friluftsfiket, Toppstugan och restaurang Vardagsrummet.

Vi vill dock verkligen sätta förväntningarna rätt då det finns flertalet bygdegårdar och byalag i trakten som gör traditionsenliga firanden och verkligen går all in. Det hela började med att vi själva firade midsommar i FriluftsByn och bjöd in vänner och familj. Sedan kom fler och fler och besökare slöt upp. Så även om vi verkligen vill poängtera att vi gör det enkelt så blir det alltid rätt mysigt och kravlöst då vi på midsommarafton reser en midsommarstång, plockar fram högtalarna och kör lite musik för både vuxna och barn. Det brukar bli mysigt för er som bor här och vi som jobbar i FriluftsByn är själva med och firar.

Midsommardagen har även blivit någon form av Höga Kusten tradition att besöka Restaurang Vardagsrummet som vi håller öppet med specialmeny Lördag 15:00 – 20:00. Hit kommer man för att koppla av lite – för lyxigare fika eller för riktigt gott käk.

Hoppas vi ses!
Jerry

Vad händer på Midsommar vid FriluftsByn och Skuleberget?

Vi håller Friluftsfiket och Toppstugan öppet hela helgen och öppnar även upp Restaurang Vardagsrummet på Midsommardagen. På Midsommarafton har vi ett litet midsommarfirande på området för er som bor här, för oss själva och våra vänner och familjer och självklart för de som bara är nyfikna och tittar förbi.

Vill man besöka en mer klassiks midsommarstång med levande musik och knätofsar så tar man bilen 18 minuter bort till Nätra Hembygsgård som kör hela linan ut:
– Nätra Hembygsgård >>

Dock brukar de flesta tycka det räcker gott och väl med vad som händer på plats. Inte minst barnen som slipper åka bil utan istället kan utforska området. Det blir ett rätt kravlöst och enkelt häng där man hakar på om man vill. Lite sådär klassiskt FriluftsByn helt enkelt.

Tider Fredag - Midsommarafton

09:00 – 17:00: Besökscenter, Friluftsfiket och Reception.

11:00 – 16:00: Toppstugan

16:00: Vi finns vid midsommarstången för kransbindning.

17:00: Dans. De flesta är tillbaka från äventyr, utflykter och toppstugan samt har hunnit tvätta av sig lite – vi slår på musik och dansar runt stången, gammal som ung.

Tider Lördag - Midsommardagen

09:00 – 17:00: Besökscenter, Friluftsfiket och Reception.

11:00 – 16:00: Toppstugan

15:00 – 20:00: Restaurang Vardagsrummet

Tider Söndag - Annandag Midsommar

Nej det är klart det inte heter Annandag Midsommar men tycker ändå att det vore rimligt.

09:00 – 17:00: Besökscenter, Friluftsfiket och Reception.

11:00 – 16:00: Toppstugan

Midsommardagen i Vardagsrummet

För många har Restaurang Vardagsrummet blivit Midsommardagens motsvarighet till Nyårsdagens pizzeriabesök. Fast så mycket bättre!!!

Har man barn kommer man hit och låter dem leka runt i lekparken, spela lite gratis minigolf och varför inte ta ett dopp nere vid Skulebergsbadet innan man slår sig ner och tar sig något gott att äta. 

Det har även blivit populärt bland kompisgäng som firat tillsammans att titta förbi och ha en sådär slapp Midsommardag där man själv inte behöver fundera på maten. 

Såklart bor många även på campingen men lika många bor i Höga Kusten och tar med sig familj och vänner för att ”visa hur bra det är här”. 

Så på Midsommardagen frångår vi vår ordinarie meny i Vardagsrummet. Du hittar all information här: 
– Midsommardagen i Vardagsrummet >>

Att göra under Midsommarhelgen vid Skuleberget, Höga Kusten

Egentligen är väl tanken att man ska koppla av, umgås och äta kopiösa mängder mat men visst är det kul att planera in en liten utflykt. Här kommer några förslag.

Njutvandra »

Här hittar du några av Sveriges vackraste vandringsleder. Höga Kustenstigen upp (2,5 km) för Skuleberget och Linbanestigen ner (1,3 km) är en klassiker.

Lekplats

På FriluftsByns område nere mot sjön finns en lekplats där barnen trivs toppen. Perfekt medan ni förbereder grillen eller kopplar av.

Via Ferrata »

En av Sveriges luftigaste upplevelser. Välj någon av de fyra lederna. Du måste dock väga minst 40 kg för att få klättra.

Sagostig

Direkt intill FriluftsByn öppnar den 16/6 en sagostig uppdelad på fem skyltar med illustrationer samt saker att titta på, fantisera kring och leka med.

Kanot

I FriluftsByn kan du hyra kanot och ta med familjen ut på en mysig liten tur. Ett perfekt miniäventyr på en timma.

Kajak »

För er som vill uppleva mer hyr Höga Kusten Kajakcenter ut kajaker och ger förslag på turer för både erfarna och nybörjare.

Koppla av

FriluftsByn är en plats för avkoppling och gemenskap vid foten av Skuleberget mitt i Världsarvet Höga Kusten. Hit kommer man för att man gillar natur men självklart finns även badplats, lekplats och en sådan där gammal minigolfbana som är skev men gratis. Från FriluftsByn har du nära till Världsarvets alla höjdpunkter.

Grillmys

Under hela helgen är du välkommen att nyttja FriluftsByns innergård. Här finns två eldstäder och flertalet sittplatser, bänkar och soffor. Du hittar även grillplats nere vid sjön. Ved köper du i besökscentret. Om man campar eller bor i campingstuga finns två servicehus med kök.

Om det blir regn?

Ta med en vattentät jacka och ett spel så löser det sig. Ge er ut på en kortare vandring till Toppstugan, bada är fasen underbart, fika under takad yta i Friluftsfiket, mys ihop i stugan, husvagnen, husbilen eller tältet. Titta förbi Naturum som berättar mer om världsarvet. Dansa och lägg ut en bild där du bara ler vid midsommarstången och posta ”Svensk sommar” eller om typ ”Wet hair – don´t care” i sociala medier. Det här blir skoj oavsett.

SOMMAR

Boende & Resa »

Unna dig att bo mitt i Världsarvet  -Stugor, camping och tältplatser.

SOMMAR

Se & Göra  »

Från FriluftsByn har du nära till Världsarvets främsta aktiviteter och sevärdheter.

SOMMAR

Mat & Dryck »

Friluftsfiket, Toppstugan, Burges & Beer och Restaurang Vardagsrummet

SOMMAR

Evenemang »

Musik och temakvällar samt Sveriges mest populära friluftsäventyr. Häng med!