SOMMAR I FRILUFTSBYN HÖGA KUSTEN

MAT & DRYCK

Vi tycker att natur- och smakupplevelser hänger ihop. Därför har vi under åren tagit mod till oss och öppnat både restauranger och fik som vi själva hade velat besöka. 

I och omkring FriluftsByn hittar du Toppstugan, Friluftsfiket, Burgers & Beer och Restaurang Vardagsrummet. Dessa platser är lika populära bland de som bor i FriluftsByn som boende och dagsbesökare. Titta förbi så förstår du vad vi menar.

Sommaröppna Fik & Restauranger

Toppstugan »

Välkommen upp till toppen av Världsarvet. Fika, Våfflor, lunch och makalösa vyer.

Friluftsfiket »

Kom förbi och kolla läget och njut av gofika eller lunch. Badplats, minigolf och lekplats.

Restaurang Vardagsrummet »

Två våningar och härligt soldäck. A´la carte och goda drinkar.

Burgers & Beer »

Höga Kustens härligaste häng. God mat, lägereldar och levande musik.

Natur- och Smakupplevelser hänger ihop.

När jag har besökt Nordamerikanska Nationalparker har jag fullkomligt älskat det härliga hänget och den goda maten i kombination med naturupplevelserna. Jag har saknat det här hemma och därför har vi under årets lopp byggt upp mysiga fik och restauranget med mat och dryck som vi själva gillar.

Idag har vi Höga Kustens bredaste utbud och något för alla smaker. Gensvaret bland boende i trakten och besökare gör en varm i hjärtat.

Skulebergets Toppstuga är ett av Höga Kustens mest populära besöksmål med våfflor, fika, glass och mat till Sveriges kanske vackraste vyer.

Om ni svänger förbi för att få tips, spela lite minigolf, ta ett bad eller bara mysa runt så kommer du gilla Friluftsfiket direkt vid vårt besökscenter.

Kvällstid växlar vi mellan Restaurang Vardagsrummet med god a´la carte och Burgers & Beer med lägereldar och levande musik.

Även om vi fortfarande har utvecklingsplaner för varje plats så måste jag säga att det här blev lite som vi drömt om. Hoppas vi ses!
/ Jerry

Lokala Smaker

Vi bakar det mesta av vårt fika själva eller handlar från lokala bagerier. Råvarorna till våra restauranger främst kommer från lokala leverantörer. Självklart har vi även lokal whisky, gin och öl.

Ett passionerat kök

Från början fixade vi maten själva men nu har vi äntligen ett köksteam som leds av makalösa Muhannad. Ni kan ju förstå hur lyckliga vi blev när vi hittade en driven person som är både bagare och kock.

Skönt häng

Vi är riktigt stolta över våra fik och restauranger – men vi är tusan lika stolta över den sköna stämningen som skapas. Man kommer som man är. Några har finskjorta eller kjol medan andra sitter i en skön Patagonia t-shirt och shorts. 

Toppstugan »

Upplev toppen av Världsarvet. En av Höga Kustens höjdpunkter.

Friluftsfiket »

Badplats, minigolf och mysig avkoppling.

Burgers & Beer »

Höga Kustens härligaste häng. God mat, lägereldar och levande musik.

Vardagsrummet »

A´la carte restaurang med två våningar och stor altan med kvällssol.

SOMMAR

Boende & Resa »

Unna dig att bo mitt i Världsarvet  -Stugor, camping och tältplatser.

SOMMAR

Se & Göra  »

Från FriluftsByn har du nära till Världsarvets främsta aktiviteter och sevärdheter.

SOMMAR

Mat & Dryck »

Friluftsfiket, Toppstugan, Burges & Beer och Restaurang Vardagsrummet

SOMMAR

Evenemang »

Musik och temakvällar samt Sveriges mest populära friluftsäventyr. Häng med!