FriluftsByn

Sedan vi började skapandet har vi hållit fast vid vår vision – att FriluftsByn ska utvecklas till en plats där natur, kreativitet och gemenskap gör livet mer innehållsrikt och världen lite bättre, nu och för framtida generationer.

Även om resan bara börjat har vi kommit en liten bit på vägen.

Natur >>

Med FriluftsByn som bas erbjuder vi hållbara naturupplevelser för både erfarna och nyfikna nybörjare. Vi har precis påbörjat vår certifiering för Naturens Bästa och målsättningen är att under 2022 påbörja ett än mer målstyrt arbete.

Kreativitet >>

FriluftsByn är en plats där naturen och de oväntade mötena ger inspiration. Där stilla vandringar, kajakturer eller en stund vid elden ger utrymme för reflektion. Resultatet är en unik grogrund för kreativitet.

Gemenskap >>

The Outdoor Collective är vår löst sammansatta gemenskap med friluftsliv som bas. Alla är välkomna och målsättningen är att inspirera och utmana varandra och andra till att följa magkänslan.

VI ÄR FRILUFTSBYN

Ofta kan det vara så att man först kommer i kontakt med oss när man söker stugboende, camping eller tältplats mitt i Höga Kusten, nära alla höjdpunkter. Eller så kanske man har bokat bord i restaurang Vardagsrummet eller ser fram emot en härlig kväll på Burgers & Beer eller anmält sig till någon av våra friluftsfestivaler. 

Nu är det ju helt klart så att vi bedriver grymt boende, fixar riktigt bra mat och arrangerar störtsköna myskvällar och festivaler – men vi ser oss ärligt talat mer som ett gäng som gör sånt som vi själva skulle vilja uppleva och på riktigt älskar att se andra njuta av det vi byggt upp.

För oss är FriluftsByn lika mycket en passion som en plats och där vi tillsammans med du som tittar förbi skapar en härlig stämning som gör livet lite roligare. Precis som allt annat i naturen är FriluftsByn i konstant rörelse. Ibland mer aktivt och ibland mer stillsamt. Ofta beroende på säsong.

På denna sida hittar mer information om FriluftsByn och vår sätt att försöka bidra till hållbara och härliga upplevelser.

KONTAKT

Mail: info@friluftsbyn.se

Instagram: FriluftsByn >>

Vanliga Frågor:
Boende bokas här >>
Öppettider Toppstugan >>

FriluftsByn är och kommer alltid vara en passion för friluftsliv. En glöd som ständigt utvecklas och tar nya former. FriluftsByn är en plats där människor möts för att upptäcka natur och kultur – tillsammans eller på egen hand.

Hoppas vi ses.
/Jerry Engström

Ibland är det svårt att beskriva en plats med ord. Så ta en titt på denna film.

ETT STORT TACK TILL

Friluftsföretagen: Fjällräven, Gränsfors Bruk, Woolpower, Primus, Hanwag, Melker Kayaks, Naturkompaniet, Kronan Cyklar, Abu Garcia, Tierra, TSL Snöskor, Icebug och Outmeals.

Friluftskollektivet: Utan er hade det inte varit möjligt att arrangera några av Europas största friluftsfestivaler.

Inspiratörerna: Markus Sjöberg, Sjöberg Productions. Fredric Wedin, Skule Naturscen, Fredrik Levander, Red Man Walking, Peder Sundström, Devocy, Docksta Bordtennisklubb, Johan Skullman, JOS Experience, Maria Lundkvist, Höga Kusten Turism, Peter Holmqvist, Höga Kusten Destinationsutveckling, Johan Uebel, Länsstyrelsen Västernorrland, Anders Aro, Fredrik Bylund, Kenneth Engström.

Markägarna: Samtliga markägare som låter friluftsälskande människor ge sig ut i området kring Skuleskogens Nationalpark och Skuleberget. Ni är ovärderliga.

Branschkollegorna: Höga Kustenliften, Via Ferrata, Skule Naturscen, Byberg & Nordin Buss, Höga Kusten Båtarna, Skuleskogens Pensionat, Villa Orrbacken. Utan er stannar verksamheten.

Affärsänglarna: Norrländska Husbyggarna, Eitech, Beijer Bygg, Visma Eekonomi, Falck Ekonomipartner, SEB utan er hade vi gått vilse direkt.

Familjen: Tommy, Ulla och Jonny samt sambo Emelie som delar passionen.