HÖST I FRILUFTSBYN HÖGA KUSTEN

BOENDEPAKET
HÖSTMYS I
HÖGA KUSTEN

Vi vill så gärna att fler får uppleva Världsarvet då hösten är som absolut vackrast. Därför har vi satt samman ett boendepaket som blivit ordentligt populärt och som består av boende Fredag till Söndag för två personer i Campingstuga med tillgång till servicehus, ved för egen grillning fredagkväll samt två-rätters middag i Vardagsrummet på lördag kväll. Allt för endast 990 kr per person.

På den här sidan hittar du all information du behöver. Bokning av boendepaket genom att maila oss på info@friluftsbyn.se

Bokningsbara helger:

Helg 1: 29:e Sept – 1:a Okt
Helg 2: 6:e – 8:e Okt
Helg 3: 13:e – 15:e Okt

Boendepaket 990 kr p.p

– Boende för två personer i Campingstuga eller FriluftsBod Fredag – Söndag.
– Ved för att grilla vid någon av våra lägereldar på fredagkväll.
– Fast 3-rätters middag på lördagskväll i Restaurang Vardagsrummet. Röbetscarpaccio, Valfri Hamburgare samt Äppelkaka med vaniljsås.

* Tillägg för enkelrum: 500 kr
* Tillägg för barn 2 – 12 år: 200 kr
* Ta med egna sängkläder eller hyr för 250 kr p.p
* Slutstäda stugan själv eller boka städning för 500 kr

Boka genom att maila info@friluftsbyn.se

Fredag – Söndag i Campingstuga

Välja mellan våra nyrenoverade Campingstugor med våningssängar eller någon av våra FriluftsBodar där du kan välja mellan bod med våningssängar eller bod med dubbelsäng.

Campingstugorna har kökspentry och kylskåp. FriluftsBodarna har kylskåp. Samtliga stugor har tillgång till servicehus med dusch, wc och kök. Du tar med egna sängkläder samt slutstädar din stuga eller förbokar sängkläder och städ mot tillägg.

Du hittar mer information om respektive stuga, vad som finns i stugan och vad du tar med dig själv lite längre ner på sidan.

Fredag: Ved för grillkväll

Bor du i campingstuga kan du laga mat i stugan och även nyttja servicehusen som är inomhusalternativet för FriluftsBodarna. Men de flesta slår sig ner på innergården för att grilla och mysa vid lägereldarna. 

Vi bjuder på ved till en grillning och tillhandahåller även tändstickor. Yxa och kniv finns att låna på området. Närmsta livsmedelsbutik är Ica i Docksta.

Lördag: Middag i Vardagsrummet

Under våra tre hösthelger samt under evenemang håller vi mysiga Restaurang Vardagsrummet öppet. Vardagsrummet har blivit något av en möteplats för oss som gillar friluftsliv. Barn trivs toppen, inte minst i den lilla myshörnan under trappen och självklart är hundar välkomna, de hänger på nedre plan så allergiker kan sitta på övervåningen. 

Mer info: Vardagsrummet på Hösten >>

Slå på filmen så får du lite kort information om Höstpaketet.

Det finns olika typer av stugor på området- vi kikar in i Campingstuga Liten och Campingstuga Mellan.
För alla stugor: Boende Höst >>

HÖST I HÖGA KUSTEN

Höga Kustens bästa höstvandring

Första gången du tittar förbi eller nyfiken på att veta lite mer? Kul, här hittar du lite mer tips inför ditt besök i  Skulebergets Toppstuga och Restaurang Vardagsrummet.

Vandra Skuleberget >>

Upplev toppen av Världsarvet Höga Kusten och njut av vyerna från Toppstugan.

Skuleskogens Nationalpark >>

Njut av djupa skogar, kustnära berg och en härlig kust.

Höga Kusten 5-Toppar >>

Upplev ett eller kombinera flera av Världsarvets utsiktsberg.

En perfekt hösthelg i Höga Kusten

Hösten i Höga Kusten är helt underbar. Se bara till att inte göra ett alldeles för intensivt program.

Fredag brukar de flesta anlända kring lunchtid även om några ofta kommer redan på torsdag. Passa på att njuta av en härlig tur i Skuleskogens Nationalpark. Utgå från Entré Syd och vandra upp Slåttdalsberget och sedan ner mot Slåttdalsskrevan för bästa tur. Väl tillbaka i FriluftsByn, se till att ni bokat en säck ved och slå er ner på innergården och grilla något gott som ni tagit med er.

Lördag tar ni Höga Kusten Stigen upp på Skuleberget. Väl på toppen kan ni äta lunch eller våfflor till några av Sveriges vackraste vyer. På kvällen så bör ni titta in på middag i Vardagsrummet i FriluftsByn. Vandrar ni snabbt så kanske ni hinner med en tur upp på någon av de andra av Höga Kustens 5-toppar.

Söndag bör ni ta en tur upp mot Örnsköldsvik, inte minst för att titta in på Naturkompaniet / Fjällräven Outlet innan ni beger er hemöver – fyllda med energi och härliga upplevelser.

Hoppas vi ses
/ Jerry

Hur länge ska man stanna?

Vill du uppleva både Skuleskogen och Skuleberget är det nog klokt att komma på torsdag eller kring lunch på Fredag.

Men ibland går det inte att ta ledigt och då är det nog så mysigt att komma senare på fredag och inleda med att grilla eller dyka upp på lördag förmiddag för att bege sig upp på Skuleberget och sedan äta middag i Vardagsrummet och på Söndag uppleva någon av de andra av Höga Kusten fem toppar. 

Huvudsaken är ju att få en härlig hösthelg utan att stressa sönder sig. Det kommer, oavsett hur länge ni stannar, bli både äventyrligt och mysigt så länge ni kommer iväg. 

Vid riktigt ruskväder

Egentligen vill man säga ”grattis” för det är tusan mäktigt när det blir väder och det är ju bara ta på sig en skaljacka. Men visst, det finns alternativ.

Fredag kan ni besöka Paradiset Bad & Spa i Örnsköldsvik och sedan laga mat i er stuga. Varför inte ta med något spel.

Lördag bör verkligen ta er upp på Skuleberget oavsett väder. Att sitta i Toppstugan när vädret är som vildast är en otroligt häftig upplevelse.

Om det fortfarande är busväder på Söndag så tar ni en tur till Naturum och Fjällräven Outlet eller Höga Kustenbron. 

Perfekt för barnen

Om ni vill ha en härlig hösthelg med barnen är Höga Kusten perfekt.

Är barnen yngre så bör ni kanske byta ut Skuleskogen mot Herrestaberget på fredag. Sedan kommer ni även ha det mysigt av att bara hänga i FriluftsByn. 

Lördagens tur upp på Skuleberget kommer ni fixa så länge ni stannar och tar pauser.

Söndag kan det vara nog så trevlig att bara hänga runt i FriluftsByn, eller så tar ni en tur upp till Fjällräven Outlet.

HÖST

HÖSTPAKET

Sista helgen i September och de två första helgerna i Oktober kan du uppleva Hösten i Höga Kusten och få specialpris på boende i Campingstuga samt middag på lördagkväll.

HÖST

BOENDE & RESA

Bo mitt i Världsarvet nära alla höjdpunkter. Kolla in höstpaketet med boende och mat.

HÖST

SE & GÖRA

Makalöst vacker höstvandring och härliga utflykter i Världsarvet.

HÖST

MAT & DRYCK

Njut av vyerna från Toppstugan och middag i Vardagsrummet.

HÖST

EVENEMANG

Musikfestival, löpläger och den populära Eldfesten.