FRILUFTSBYN- HÖGA KUSTEN

JOBB &
VOLONTÄR

Sedan 2013 har vi steg för steg förverkligat drömmen om att skapa en hållbar balans mellan friluftsliv, kreativitet och gemenskap. Passionen fick namnet FriluftsByn och det vore skoj om du vill vara med i skapandet

Naturupplevelser

Inspiration

Hållbarhet

Gemenskap

Haka på! Det blir skoj.

För ungefär 10 år sedan sade jag upp mig från mitt jobb som Global Marknadschef för Fjällräven. Det var en otroligt spännande tid där jag fick möjlighet att arbeta i stort sett över hela världen.

Men längtan hem till Höga Kusten samt viljan att bygga upp en ny typ av mötesplats för friluftsliv fick mig att återvända hem. Drömmen var att skapa en plats dit man kunde komma för att uppleva storslagen natur, för att hitta inspiration och umgås kring lägereldarna.

Pappa var min första kollega och sedan kom Anders, Anna och Jossan som finns med än idag. Tack vare några av Sveriges ledande friluftsföretag, nya kollegor och flertalet ”volontärer” som blivit goda vänner har vi byggt upp vad som fått namnet FriluftsByn och idag – ibland rättvist och ibland lite överdrivet – hyllats vi i allt från New York Times till The Guardian. Kungahuset har besökt oss flertalet gånger och vi har tappat räkningen på hur många TV program vi varit med i.

Ja du hör ju , ibland känns det ärligt talat lite overkligt. Men det är otroligt skoj och varje sommar blir vi ungefär ytterligare 30 kollegor och det finns gott om tillfällen att haka på som volontär.

Hoppas verkligen vi ses. För du behövs!
Jerry @jerryengstrom

Jobbmöjligheter

Är du vår nya helårskock eller vill du få en helt underbar sommar i FriluftsByn och Höga Kusten? Här hittar du öppningarna just nu. Vi rekryterar löpande.

Startsida: Jobba i FriluftsByn >>

Köksansvarig / Kock >>

Vilken chans! Vi känner oss redo att utöka teamet med dig som vill bli en del av FriluftsByn på helår alternativt ansvara över köket mellan Maj och September 2024.

Kock & Köksassistenter >>

Vardagsrummet, Burgers & Beer, Toppstugan och Friluftsfiket - vi söker er som vill gillar att laga mat och vill uppleva en härlig sommar i Höga Kusten.

Servering >>

Vardagsrummet och Burgers & Beer är Höga Kustens mest populära häng. Många återvänder men vi behöver fler med skön energi och snabba fötter. 

Toppstugan >>

Energiknippe, glad och uthållig? Då är du kanske rätt person för vårt härliga gäng på toppen av Skuleberget. Går att kombinera med städ i FriluftsByn

Besökscenter & Fik  >>

I besökscentret checkar vi in, tipsar om upplevelser samt driver butik och Friluftsfiket. Du är serviceinriktad, gillar försäljning och många bollar i luften.

Städ >>

Sommartid utökar vi med två nya kollegor som älskar att få det snyggt och rent i stugor och på campingen samtidigt som man får vistas i en härlig miljö. Är det du?

Kajakcenter >>

Vi söker guider som också kan tänka sig kombinera guidade kajakturer och kurser med ytterligare tjänster i FriluftsByn - städ, besökscenter eller servering.

Volontär & Praktik

Vill du uppleva Höga Kusten, lära känna likasinnade personer och hjälpa till lite i FriluftsByn eller under några av våra äventyr och festivaler? Kolla in det här!

Vintervärd >>

Under sportloven 2024 öppnar vi återigen upp för Vintervärdar. Bo fritt hela veckan och hjälp till under Fredag & halva Lördag.

Valborg >>

Kom och fira valborg med oss. Utflykter, härligt häng och vårfix. Vi bjuder på boende samt mat de dagar vi hjälps åt på området.

Praktik >>

Vi har lärt oss en del över åren och tar emot praktikanter inom turism & guidning samt inom hotell & restaurang.

Festivaler >>

Vill du följa med ut och hjälpa till under något av våra storslagna äventyr och festivaler maila info@friluftsbyn.se

Campingvärd >>

Titta förbi en vecka och upplev gemenskapen och sommar i Höga Kusten samtidigt som du hjälper till med leveranser och Burgers & Beer.

Kort om FriluftsByn

FriluftsByn ligger mitt i Världsarvet Höga Kusten och intill de mest populära utflyktsmålen och naturupplevelserna. Några kommer för just friluftslivet men många kommer för att man förälskat sig i platsen och stämningen.

Boende

Vi erbjuder 32 stugor, 34 ställplatser för husbilar och husvagn samt ungefär 60 tältplatser. Sedan är det många som bara tittar förbi över dagen.

Mat & Dryck

Sommartid har vi fyra olika fik och restauranger - Toppstugan, Vardagsrummet, Burgers & Beer och Friluftsfiket.

Se & Göra

De flesta kommer för att vandra, göra utflykter i Världsarvet och koppla av på området. Mer äventyrliga ger sig ut och paddlar eller provar Via Ferrata.  

Evenemang

Vi arrangerar några av Sveriges mest populära friluftsfestivaler och även inspirerande föreläsningar, spelningar och musikkvällar.

FriluftsByn ligger mitt bland Världsarvets höjdpunkter vilket innebär att du har nära till de storslagna naturupplevelserna, konserterna vid Naturscen Skuleberget, utflykterna till Skuleskogens Nationalpark, Ulvön och Nordingrå. Vill du ha lite "citypuls" så ligger Örnsköldsvik bara 20 minuter bort med bil eller en halvtimma med buss. Då vi som jobbar i FriluftsByn har halva priset på all mat och dryck och det är en riktigt härlig stämning så är det även rätt så skönt att bara chilla på området.

Ta ansvar och bidra till god stämning.

Det är egentligen allt som vi förväntar oss av varandra. Sedan är det såklart bra att du har koll på vad din ”roll” innebär men det något vi kan prata mer om då vi hörs och framförallt något du kommer lära dig när du väl är på plats.

Det absolut viktigaste är att du har en fin energi och ett driv, är lösningsorienterad och säger vad du känner och tänker samt bidrar till god stämning i gänget och bland gäster. Då kommer det här på riktigt bli hur kul som helst!

Även om vi har specifika roller så tar alla ansvar för både helheten och de där små detaljerna. Oavsett vem man är tar man upp skräp till och från passet och bränner av ett leende och ett ”oj  jäklar – ok, nu kör vi” om vi får fler gäster än väntat.

Under den absoluta högsäsongen kan tempot ibland bli högt. Men vi har på riktigt världens bästa gäster och avkopplingen är desto chillare . Du älskar kombinationen av gästservice, utflykter och avkoppling.

Även om fokuset är på våra besökare så finns det gott om tid för oss själva att ge oss ut – oavsett om man jobbar på toppen, i restaurangen eller är campingvärd. Att vi har roligt ihop är en stor del av att jobba i FriluftsByn. Vi jobbar hårt men ser också till att ha kul.

Du kommer bli en del av FriluftsByn tack vare en kombination av personlighet och kunnande. Men viktigast av allt är din inställning. Du kan vara världsmästare på allt men allt handlar i grund och botten om att du tar ansvar, får saker gjort och bidrar till en god stämning.

Vi ser fram emot din ansökan. Tillsammans ser vi till att skapa en härlig stämning och massa skoj!