VI VILL SKAPA MAGI!
– VILL DU?

Sedan 2013 har vi steg för steg förverkligat drömmen om att skapa en hållbar balans mellan friluftsliv, kreativitet och gemenskap. Passionen fick namnet FriluftsByn. Vill du vara med?

BLI EN DEL AV FRILUFTSBYN

Vill du också vara med att skapa en härlig mötesplats? Du vet en sådan där skön plats där man alltid känner sig välkommen oavsett om man är nyfiken nybörjare, erfaren friluftsutövare eller bara gillar att slå sig ner för lite skönt häng vid lägerelden eller för all del hjälpa till lite om man känner för det. Ofta verkar det bli en kombination och det är ju det som gör det så otroligt härligt.

Under de senaste tio åren har FriluftsByn utvecklats till ett nav i Världsarvet Höga Kusten och nu söker vi dig som vill vara med och stärka upp teamet sommaren 2023.

Naturupplevelser

Inspiration & Kreativitet

Hållbarhet

Gemenskap

SOMMARJOBB 2023

Sommaren 2023 hoppas vi kunna hitta personer som är lika drivna som oss och vill jobba som/med:

Köksassistent >>
Servering etc >>
Besökscenter och Friluftsfiket >>
Café Toppstugan >>
Lokalvård och Städ >>
Ansvarig Kajakcenter >>

VILL DU HJÄLPA TILL?

Vill du haka på och hjälpa till vid specifika tillfällen eller kortare perioder? Ja men då kommer du gilla det här:

Vintervärd >>
Valborg & Vårfix >>
Evenemang >>
Praktik >>
Campingvärd >>

KORT OM FRILUFTSBYN

FriluftsByn är lika mycket en plats som en passion. Efter en spännande tid som Global Marknadschef på Fjällräven och resor världen över fick jag bara lov att flytta hem till Höga Kusten och förverkliga min dröm. Att skapa en mötsplats för naturupplevelser, kreativitet och gemenskap. Den plats jag själv saknade.

Efter att fått möjlighet att köpa området på Skulebergets sydsida samt Toppstugan började jag tillsammans med vänner som sedan även blev kollegor (fast ärligt talat mer familj) – att förverkliga den nu gemensamma drömmen. Med tiden har FriluftsByn blivit ett av Höga Kustens mest populära besöksmål och vi arrangerar årligen några av Sveriges främst friluftsfestivaler och kreativa evenemang. Det känns ärligt talat ibland rätt overkligt. För det här har blivit bättre än vi vågat hoppas på, även om vi har mycket kvar. 

Sommartid fungerar FriluftsByn som en bas för äventyrliga barnfamiljer, kompisgäng och nyfikna seniorer som bor i våra stugor eller på våra camping- och tältplatser. Toppstugan är en av världsarvets höjdpunkter och på området hittar du mysiga Vardagsrummet som fungerar som restaurang och Innergården där vi arrangerar de populära Burgers & Beer. Vi kommer även innan sommaren ha byggt ett eget bageri som även kommer fungera som fik. Vi har även byggt en egen kajakcentral som ligger cirka två kilometer bort.
– Ja du hör ju, vi behöver hjälp.

Tack vare vårt läge mitt i Världsarvet har vi även Höga Kustens höjdpunkter mer eller mindre direkt vid knuten. Vandringslederna, kajaklederna. utflyktsmålen och klätterledarna. Det gör att många även bara tittar förbi över dagen.

Men det som gör att man återkommer är den mysiga stämningen som skapas av både våra gäster samt vårt gäng – Anna, Josefin, Emelie, Lion, Anders, Viktoria, mina föräldrar, våra vänner som hjälper till, Friluftskollektivet och partners… samt personer som du.

Så jag hoppas verkligen du hittar något som får dig att vilja bli en del av vårt team så vi får chans att prata mer och jobba ihop denna sommar. Jag tror det kan bli riktigt kul!
/ Jerry Engström
@jerryengstrom >>

JOBBA I FRILUFTSBYN

Vi är ett passionerat, glatt och effektivt team som lever drömmen FriluftsByn. Då vi nu plötsligt blivit ”heta” och man skriver om oss i tidningar världen över så börjar fler och fler vilja hälsa på. Och inte nog med det – man kommer tillbaka. (För en känsla av vad vi pysslar med kolla in oss på instagram: @friluftsbyn >>)

Därför behöver vi bli fler och söker nu ett gäng kollegor. Vi tar även emot praktikanter, campingvärdar och volontärer under våra större evenemang. Här hittar du alla möjligheter. Har du en egen idé maila oss på info@friluftsbyn.se
Alla jobbmöjligheter >>

KÖKSASSISTENT >>

Restaurang Vardagsrummet har under två år blivit Höga Kustens härligaste häng. Nu söker vi köksassistenter på heltid som kan starta till Midsommar och gärna finnas med till mitten av September 2023.

SERVERING >>

I Vardagsrummet och på vår Innergård där vi kör Burgers & Beer är riktigt populära. Har du skön energi och snabba fötter så vore det guld om du vill haka på team restaurang och servering.

TYP BARTENDER >>

Vi söker någon som kan stå i baren i restaurangen torsdagar och fredagar juli och augusti. Skulle du vilja ha fler timmar så finns det goda möjlighet att kombinera med andra tjänster i Friluftsbyn.

TOPPSTUGAN >>

Är du ett energiknippe som är effektiv, glad och uthållig? Ja men då kanske du är rätt person för vårt härliga gäng på toppen av Skuleberget. Tjänsterna kan kombineras med städ i FriluftsByn

BESÖKSCENTER & FRILUFTSFIKET >>

Från vårt besökscenter checkar vi in, ger tips om upplevelser samt driver vår butik och FriluftsBageriet som erbjuder fika och måltider. Serviceinriktad vilket också innebär ”sälj” samt många bollar i luften.

LOKALVÅRD
& STÄD >>

Sommartid utökar vi med två nya kollegor som älskar att få det snyggt och rent i stugor och på campingen samtidigt som man får vistas i en härlig miljö. Är det du?

GUIDE & ANSVARIG KAJAKCENTER >>

Är du ansiktet utåt och har totakoll på den nyöppnade Höga Kusten Kajakcenter? Kan du leda kajakturer men även hjälpa till på området mitt på dagen? Grymt. Sök!

VOLONTÄRSSKAP & PRAKTIK

En stor del av FriluftsByn är skapat av människor som brinner för samma sak som vi. Några är med och arrangerar äventyr och festivaler. Andra kommer förbi som camping- eller vintervärdar eller gör praktik hos oss. Kanske är det något för dig med?

Vintervärd >>

Vecka 8, 9 och 10. Under sportloven 2024 kommer vi återigen öppna upp för Vintervärdar som bor fritt hela veckan och hjälper till under Fredag, Lördag & Söndag.

Valborg >>

Valborg. Kom och fira valborg med oss. Äventyr, härligt häng och vårfix. Vi bjuder på boende och de dagar vi hjälps åt på området bjuder vi på frukost, lunch och middag.

Praktik >>

Juni – September samt Februari. (Mer info kommer) Vi ska visa dig allt vi kan – såklart tar vi emot praktikanter inom turism och guidning samt inom hotell och restaurang.

Festivaler >>

Vill du följa med ut och hjälpa till under något av våra storslagna äventyr och festivaler maila info@friluftsbyn.se

Campingvärd >>

Sommar 2023. Kom och bo och upplev Höga Kusten samtidigt som du hjälper till med leveranser och Burgers & Beer.

Ta ansvar. Få saker gjort. Bidra till god stämning.

Vi tror såklart att det är bra om du har hyfsat koll på vad du ska göra. Men ofta är det något du kan lära dig mer i detalj när du väl är på plats. Viktigast är ärligt talat att du bidar till helheten – med din energi, ditt driv och ditt kunnande tillsammans med en lösningsorientering och en flexibel inställning samt att du hjälper till och aktivt bidrar till en god stämning.

FriluftsByn är och ska vara en skön plats att hänga i men vi har också ett starkt driv. Även om vi har specifika roller så tar alla ansvar för både helheten och de där små detajerna. Oavsett vem man är tar man upp papper när man ser det och hjälper till där det behövs.

Stämingen är skön och våra besökare blir som vänner. Du är service- och lösningsorienterad. Tempot är däremot ärligt talat betydligt högre än många tror men avkopplingen desto chillare. Du älskar kombinationen och bidrar med pepp och positiv energi.

Även om fokuset är på våra besökare så finns gott om tid för oss själva att ge oss ut oavsett om man jobbar på toppen, i restaurangen eller är camingvärd. Att vi har roligt ihop och är kompisar är en stor del av att jobba i FriluftsByn. Vi jobbar hårt men ser också till att ha kul.

Du kommer bli en del av FriluftsByn tack vare en kombination av personlighet och kunnande. Men viktigast av allt är din inställning. Du kan vara världsmästare på allt men allt handlar i grund och botten om att du tar ansvar, får saker gjort och bidrar till en god stämning.