CAMPINGVÄRD I FRILUFTSBY

Vill du ha en härlig upplevelse i Höga Kusten tillsammans med likasinnade och kombinera volontärsarbete under två sköna kvällar med egna äventyr i Världsarvet?
– Då bör du definitivt läsa vidare!

CAMPINGVÄRD FRILUFTSBYN

Som Campingvärd i FriluftsByn kombinerar du volontärsarbete med egna äventyr. Du väljer själv om du vill stanna en kortare period mellan Onsdag till Söndag eller en till två två veckor.

Som Campingvärd är du otroligt uppskattad, både av våra besökare och kollegor. Campingvärd är av ideell karaktär och som ersättning utgår boende under hela vistelsen, mat under Burgers & Beer kvällarna, kajakkväll samt arbetskläder.

Vi kommer inleda med att ta emot fyra campingvärdar per vecka för att få en jämn spridning. Vi kommer prioritera värdar som kan stanna i en vecka.

Tidsperiod: vecka 25 – 36. 
Under veckan hjälper du till med två leveranser till toppen och två Burgers & Beer. Övrig tid kan du uppleva Höga Kusten. (Se detaljer nedan)
Boende: Du bor gratis i storstuga med matrum och delad kyl och frys. WC och Dusch finns strax utanför. Säng, kudde och täcke finns men du tar med sängkläder.
Mat: Vi bjuder på mat när du hjälper till under Burgers & Beer på Onsdag och Lördag.
Arbetskläder: Sweatshirt, t-shirt samt mugg.
Ansök: Maila info@friluftsbyn.se har du frågor skicka ett sms till Jerry 070-540 85 77 Ansökan och svar sker löpande.

DET HÄR HJÄLPER DU TILL MED

Vi har försökt se till att du kan hjälpa till i FriluftsByn men också få tid till att uppleva mer av Höga Kusten. Onsdag och Fredagmorgon hjälper du till med leverans och koll av området. Onsdag och Lördagkväll hjälper du till under Burgers & Beer. Övrig tid lägger du upp själv. Självklart är du välkommen att hjälpa till mer om du känner för det men det tar vi när du är på plats i sådana fall.

LEVERANANS & OMRÅDESKOLL

Onsdag och Fredag:
08:00 – 09:00:
Områdeskoll (Vi har städ men du kollar om det ligger tomburkar, glasspapper etc på området)
09:00 – 11:00: Leveranser till Toppen

BURGERS & BEER

Onsdag och Lördag.
15:00 – 23:00:
Burgers & Beer är våra superhärliga kvällar på FrilluftsByns Innergård med levande musik. Du hjälper till som dörrvärd samt med dukning och plock. Under kvällen hjälps vi även åt att göra en snabbkoll vid servicehuset. (Burgers & Beer >>)

UPPDATERING: STORT INTRESSE

Då intresset är riktigt stort för att komma förbi och hänga och hjälpa till sommaren 2022 kommer vi utöka antalet platser till 6-8 personer per vecka. Det innebär att vi om vi är fler än fyra personer samma vecka kommer att fördela ut oss på Burgers & Beer och hjälpa till i vårt Besökscenter och FriluftsFik alternativt om du är händig hjälpa till med lite allmänt fix på området. Men vi tar det när vi hörs så börja med att skicka ett mail till info@friluftsbyn.se , texta Jerry på 070-5408577 eller skriv till Jerry på instagram: @jerryengstrom >>

DÄRFÖR KOMMER DU TRIVAS

Att vara Campingvärd är något som visat sig vara en riktigt kul sommarupplevelse och det är ju extra kul att några nu återkommer för tredje sommaren. Under de tidigare åren har vi haft superskoj men vi har också lärt oss att det är rätt skönt att få lite struktur. Så denna sommar har vi satt fasta tider så man också bättre kan planera egna äventyr.

En stor del av hela upplevelsen är den sköna gemenskapen med likasinnade. Men det är helt upp till var och en. Några kommer själva andra tar med sig partner eller kompisar.

Som Campingvärd representerar du allt vad FriluftsByn står för och tar hand om våra sköna besökare. Men lika viktigt så ställer vi upp för och visar respekt för varandra.

En gång i veckan försöker vi få till en gemensam kajakkväll. Vi ger oss ofta ut efter jobbet då vattnet ligger lite lugnare och turen passar både nybörjare och erfarna.

Du fixar din egen mat men hela förra sommaren bildades matlag där vi hjälptes åt med middag. Det finns kyl i den gemensamma stugan samt stekhäll och kök på området.

Vi bor gemensamt i storstuga där det är två sängar per rum. Det finns även ett sällskapsrum. Vi kommer fixa till boendet ytterligare inför sommaren 2021. WC och Dusch finns strax utanför.

För planeringens skull kommer vi att söka fyra campingvärdar per vecka så att det blir lättare att hålla sig till en plan. Men självklart är man välkommen vid flera tillfällen.

FRÅGOR OCH SVAR

Hur bor jag?
Alla bor i samma gemensamma storstuga. Det var något som bidrog till den otroligt trevliga stämningen under sommarnen 2020 och 2021. På plats finns säng, täcke och kuddar. Du tar med sängkläder, handduk, toalettartiklar och såklart extrakläder.

Är det matlag som lagar mat?
Det är upp till er själva på plats om ni vill göra egen mat, åka iväg på äventyr och göra matsäck eller besöka något cafe eller fik. Det finns kylskåp i storstugan och det finns även kök på området. Middag ingår Onsdag och Lördag.

Är det kajakturer varje kväll?
Ni kan låna kajak varje kväll. Vi försöker dock få till så att vi ger oss ut tillsammans en gång under veckan. Vi planerar den turen efter väder och vind så att alla känner att de kan följa med. Många är nybörjare.

Hur många är man varje vecka?
Vi tänker inledningsvis ta in fyra personer per vecka så vi får en bra spridning över sommaren.

Vilka är Campingvärdar?
Några har varit i Friluftsbyn flertalet gånger, andra har kanske varit här på något äventyr eller på semester. Vissa har aldrig varit här förut och det funkar lika bra det. Vissa kommer med en kompis eller partner – andra kommer själva och lär känna likasinnade. Det är en otroligt skön mix och vi blir både en blandning av ordinarie personal, sommarkollegor och campingvärdar. Kvällstid blir det inte sällan umgänge även med besökare.

Vilka tider gäller?
Ni hjälper till med två leveranser samt två Burgers & Beer kvällar övrig tid är ni lediga och kan upptäcka Höga Kusten eller hänga i FriluftsByn. Vill ni hjälpa till mer så är det såklart otroligt välkommet.
Mån*:
2 timmar hjälp på området + Ledig
Tis*: 2 timmar hjälp på området + Ledig
Ons: Områdeskoll och Leverans: 08:00 – 11:00 samt  Burgers & Beer 15:00 – 23:00
Tors: Ledig hela dagen.
Fre: Områdeskoll och leverans: 08:00-11:00 resten av dagen ledigt.
Lör: Burgers & Beer: 15:00 – 23:00
Sön: Ledig
* Om du kommer redan på Söndag veckan innan eller Måndag eller Tisdag hjälper du oss två timmar på morgonen (09:00 – 11:00) dagarna du är på plats – resten av dagarna upptäcker du Höga Kusten.

DET HÄR KAN DU GÖRA NÄR DU ÄR LEDIG

VANDRA

Inl transport, fika och fotopauser
Slåttdalsskrevan (5 timmar)
Skuleberget (ca 3 timmar)
Getsvedjeberget (ca 2 timmar)
Fäberget (3 timmar)

KAJAK

Inl transport, fika och fotopauser
Storvalmen (5 timmar)
Gällstasjön (1 timma)

UTFLYKTER

Inl transport, fika och fotopauser
Ulvön (6 timmar)
Nordingrå (6 timmar)
Fjällräven Outlet (3 timmar)

ÖVRIGT

Du kommer vara delaktig i
Burgers and Beer (Ons & Lör) vilket i sig är en härlig upplevelse.

DET VORE OTROLIGT SKOJ OM DU KOM

1. Scrolla ner och se vilka veckor där det forftarande finns plats. Då intresset varit rekordstort inför 2022 kommer vi öka upp antalet platser till 8 personer per vecka.

2. Skicka ett mail till info@friluftsbyn.se eller skicka ett sms till Jerry på 0705408577 och berätta kort om dig och när du kan komma.

3. Gå med i facebook gruppen: Campingvärd i FriluftsByn >>

JULI

v26 (27:e Juni -3:e Juli)
Alexander Solis 
Rebecka Fröling (Ons – Sön)

v27 (4:e-10.e Juli)
Alexander Solis
Karen Schellhase
Maria Kaarto
Tilda Kaarto

v28 (11-17:e Juli)
Alexander Solis
Malin Linderoth
Karen Schellhase (Åker morgon 15:e)

v29 (18-24:e Juli)
Alexander Solis
Linda Danblom (Fre)
Karen Martin (Fre)
Maria (Fre)

v30 (25 – 31:a Juli)
Alexander Solis
Ylva Petersson
Lisa Lundmark
Tyra Löfroth (Lisas dotter)
Lisette Berggren

AUGUSTI

v31 (1-7:e Aug)
Sara Sundström
Lisa Sandlund

v32 (8-14:e Aug)
Anna Grahm

Sista två veckorna i Augusti är det lugnare så här tar vi en kort paus till September.

SEPTEMBER

v35 (29:Aug – 4:e Sept)
Cecilia Geideby

v36 (5-11:e Sept)
Malin Johansson
Karin Södermyr

VISST LÅTER DET SKOJ!

Gör såhär – skicka lite kort om dig samt vilken period du är sugen på att titta förbi till info@friluftsbyn.se Sätt ”Campingvärd” i rubriken. Har du frågor skickar du ett sms till Jerry på 070-540 85 77 så ringer han upp. Hoppas vi ses. Det här kommer bli riktigt kul.

KAN DU INTE VÄNTA? VAD GÖR DU TILL VALBORG?

Varje vår samlas vi även för skönt häng och fix på området. Vi brukar bli cirka 15-20 personer. Kolla in det här:
– Valborg och Vårfix i FriluftsByn >>

JOBBA I FRILUFTSBYN

Vi är ett passionerat, glatt och effektivt team som lever drömmen FriluftsByn. Då vi nu plötsligt blivit "heta" och man skriver om oss i tidningar världen över så börjar fler och fler vilja hälsa på. Och inte nog med det - man kommer tillbaka. (För en känsla av vad vi pysslar med kolla in oss på instagram: @friluftsbyn >>)

Därför behöver vi bli fler och söker nu ett gäng kollegor. Vi tar även emot praktikanter, campingvärdar och volontärer under våra större evenemang. Här hittar du alla möjligheter. Har du en egen idé maila oss på info@friluftsbyn.se
Alla jobbmöjligheter i FriluftsByn >>

KÖKSASSISTENT >>

Restaurang Vardagsrummet har under två år blivit Höga Kustens härligaste häng. Nu söker vi köksassistenter på heltid som kan starta till Midsommar och gärna finnas med till mitten av September 2022.

SERVERING >>

I Vardagsrummet och på vår Innergård där vi kör Burgers & Beer är riktigt populära. Har du skön energi och snabba fötter så vore det guld om du vill haka på team restaurang och servering.

TYP BARTENDER >>

Vi söker någon som kan stå i baren i restaurangen torsdagar och fredagar juli och augusti. Skulle du vilja ha fler timmar så finns det goda möjlighet att kombinera med andra tjänster i Friluftsbyn.

CAFÉ TOPPSTUGAN >>

Är du ett energiknippe som är effektiv, glad och uthållig? Ja men då kanske du är rätt person för vårt härliga gäng på toppen av Skuleberget. Tjänsterna kan kombineras med städ i FriluftsByn

BESÖKSCENTER & FRILUFTSBAGERIET >>

Från vårt besökscenter checkar vi in, ger tips om upplevelser samt driver vår butik och FriluftsBageriet som erbjuder fika och måltider. Serviceinriktad vilket också innebär "sälj" samt många bollar i luften.

LOKALVÅRD
& STÄD >>

Sommartid utökar vi med två nya kollegor som älskar att få det snyggt och rent i stugor och på campingen samtidigt som man får vistas i en härlig miljö. Är det du?

GUIDE & ANSVARIG KAJAKCENTER >>

Är du ansiktet utåt och har totakoll på den nyöppnade Höga Kusten Kajakcenter? Kan du leda kajakturer men även hjälpa till på området mitt på dagen? Grymt. Sök!

VOLONTÄRSSKAP

En stor del av FriluftsByn är skapat av människor som brinner för samma sak som vi. Några är med och arrangerar äventyr och festivaler. Andra kommer förbi som camping- eller vintervärdar eller gör praktik hos oss. Kanske är det något för dig med?

CAMPINGVÄRD >>

Sommar 2022. Kom och bo och upplev Höga Kusten samtidigt som du hjälper till med leveranser och Burgers & Beer.

VINTERVÄRD

Feb och Mars 2023. Vintern 2023 kommer vi återigen öppna upp för Vintervärdar som hjälper till under helger.

PRAKTIKPLATSER

Juni - September samt Februari. (Mer info kommer) Vi ska visa dig allt vi kan - såklart tar vi emot praktikanter inom turism och guidning samt inom hotell och restaurang.

EVENEMANGS VOLONTÄR

(Mer info kommer) Vill du följa med ut och hjälpa till under något av våra storslagna äventyr och festivaler maila info@friluftsbyn.se