BURGERS AND BEER

Lördagar i Juli och början på Augusti mellan 17:00 och 23:00 gör vi det extra mysiga i FriluftsByn. Vi tänder upp eldarna, bjuder in sköna trubadurer, flippar burgare och öppnar en liten provisorisk bar i väntan på att restaurangen ska bli färdig.

Det här är en skön avslappnad kväll och det fungerar lika bra att slinka in med vandringskängorna eller klätterselen på – eller så tar man på sig finskjortan eller sommarstassen och känner sig lite uppklädd. Man gör lite som man vill. 

Självklart är barn välkomna och med gratis minigolf och en ordentlig lekpark på andra sidan vägen så kommer de hålla sig sysselsatta. Det finns även trampbåtar och kanot att hyra.

Det är är helt enkelt sådär sköna kvällar man upplever när man är utomlands och säger ”varför finns inte det här hemma”. Ja men nu finns det. Vi ses! 

BURGERS AND BEER

Lördagar 18:00 – 23:00. Ingen bordsbokning krävs. Vi kommer ha möte med Kramfors Kommun den 13:e Juli och kommer då kunna gå ut med mer information.

Lör 18:e Juli: Trubadur kommer snart.
Lör 25:e Juli: Trubadur kommer snart.
Lör 1:a Aug: Trubadur kommer snart.

Ta med vännerna eller familjen och upplev Höga Kustens härligaste häng. 

TRUBADUR

Lör 18/7: Trubadur kommer snart.
Lör 25/7: Trubadur kommer snart.
Lör 1/8: Trubadur kommer snart.

GRYMMA BURGARE

Vi flippar burgare på lokalt kött och du får fylla på med allehanda godsaker.

LÄSKANDE DRYCKER

Höga Kusten Öl
Världens Bästa Gin och Tonic med Hernö Gin
Rött och vitt vin.
Lokala Öler – allt från Lockeby till Bryggverket

AVKOPPLING

Kanske den bästa ingrediensen. Slå er ner och bara var. Vi tänder eldar, det finns mängder av olika hängytor. Koppla av. Det är semester.

”En mycket trevlig kväll. Nöjda barn = Nöjda föräldrar.”
Emma Thelander

”Det här ligger ju så soligt och bra till. Alla kan ju komma hit.”
Hans-Erik Näslund

”Väldigt trevligt med stuk på middag och bar som passar både kompisgäng, vuxna på tu man hand och barnfamiljer. Hoppas ni fortsätter med det här kvällarna”
Hanna Forsberg

OM BURGERS AND BEER

VAD BLIR DET FÖR MAT?

Även om de flesta väljer våra grymma hamburgare så har vi såklart mer på menyn.
Lax med potatissallad 150:-
Västerbottenspaj 120:-
Hamburgare med tillbehör och rotfruktschips: 120 :-
Paninis 60:-
Nachos 50:-
Kladdkaka 40:-
Hallonpaj 40:-
Muffins 30:-

VILKA BRUKAR KOMMA?

Alla brukar komma. Man måste nog nästan ha varit är för att förstå vad vi menar med det men hit kommer verkligen alla och det är det som gör stämningen så otroligt skön. Barnfamiljer kommer ofta först för att bada, spela minigolf, leka lite och kanske se till att barnen får sig något att äta i tid. Sedan kommer nyfikna seniorer och kompisgäng. Det blir en salig blandning och stämningen är så jäkla god så det är svårt att sätta ord på. Men nu har vi i alla fall försökt svara på frågan. Kom.

NÄR SKA MAN KOMMA?

Man får komma när man vill. Men barnfamiljer brukar dyka upp redan från 16:00. Nyfikna seniorer brukar dyka upp vid 18:00 medan kompisgäng brukar dyka upp från 19:00. Ungefär så brukar det se ut. Vill du ha tips på vad du kan göra innan så scrolla ner lite längre ner på sidan. Vi drar igång grillarna 18:00 men det finns även mat från innan dess i vårt Café och Besökscenter. Trubadur drar igång 19:00.

ÄVEN FÖR BARNEN!

Självklart kan du ta med barnen. Vill de äta lite tidigare hittar ni bland annat paninis i FriluftsByns Besökscenter. På området finns lekplats, minigolf, cornhole spel och badplats så de kommer hålla sig sysselsatta och förmodligen lära känna några nya kompisar medan du kopplar av. Är det så att du har egna planer – varför inte bjuda barnvakten på en mysig kväll med barnen – Kolla in våra sköna barnvaktspaket!

BARNVAKTSPAKET >>

Har du andra planer någon av dessa lördagskvällar och vill bjuda barnvakten eller barnvakterna på en mysig kväll med barnen? Kolla in våra sköna barnvaktspaket.

GRATIS MINIGOLF

Vi ska väl inte påstå att våra 12 hål har VM standard, men nog duger det för en familje eller kompiskamp.

CORNHOLE

Kärt barn har många namn – Bean Bag Game, Cornhole och så vidare. Vi har riggat 6 banor där ni kan utmana varandras pricksäkerhet. Påsar finns att låna mot pant då de har en tendens att få vingar.

LEKPARK

Nere mot sjön finns en hyfsat stor lekpark som har en tendens att sysselsätta barn och skapa nya vänskapsband. Som vuxen kan man säkert tycka att vi borde bygga om den men just nu måste vi fokusera på ny restaurang och reception och tills dess så duger den gott =)

SKULEBERGSBADET

Direkt intill FriluftsByn hittar du Skulebergsbadet. Här kan du inte bara bada utan även hyra trampbåt eller kanoter. Ett rätt så perfekt äventyr innan middagen. Har ni tur så får ni se bäver.

TIPS: ATT GÖRA INNAN BURGERS & BEER

Burgers & Beer startar klockan 18:00 och trubadur drar igång 19:00 – många barnfamiljer dyker dock upp redan vid 16:00 då vi alltid serverar grillade paninis. Vi har satt den tiden så du har gott om tid att ge dig ut och upptäcka Höga Kusten innan dess och även hinna tillbaka. Här kommer våra 4 bästa tips på vad du kan göra innan Burgers & Beer kvällarna.

VANDRA SKULEBERGET >>

Ta den 2,5 kilometer vackra Höga Kusten Stigen till toppen av Skuleberget och Sveriges kanske mäktigaste vyer.

VANDRA TILL SLÅTTDALSSKREVAN >>

Ge er ut i Nationalparken och vandra till den ikoniska Slåttdalsskrevan.

PADDLA KAJAK >>

Aldrig testat eller erfaren? Här finns en tur för alla!

KLÄTTRA VIA FERRATA >>

Höga Kustens luftigaste äventyr. Fyra leder du måste testa!

TA BÅTEN TILL ULVÖN >>

10:15 går den ut och du är tillbaka 16:15, helt perfekt!

BURGERS AND BEER

Burgers & Beer är en skön kväll i hjärtat av Höga Kusten precis på Skulebergets sydsida. Kvällen passar alla. Det kanske låter lite knepigt men stämningen är rackarns skön. Kompisgäng sitter och pratar minnen och livet, barnfamiljer kombinerar stillasittande ätande med lek och massa annat, äventyrliga seniorer och par myser och utmanar varandra i Cornhole medan kvällens trubadur ser till att vi alla får en skön stämning vid eldarna.

Välkomna!

Var: FriluftsByn, följ skyltar från E4 vid Skuleberget, norr om Docksta
När: Lördag 11:e, 18:e och 25:e Juli samt 1:e Augusti 2020 mellan 18:00 och 23:00.. Trubadur börjar 19:00
Barnfamilj? Paninigrillen är alltid öppen så om man vill komma tidigare för att barnen ska få spela lite minigolf, bada, paddla trampbåt och äta lite tidigare så är ni jättevälkomna tidigare. Många familjer kommer redan vid tre – fyra tiden.
Vad: Musik, hemmagjorda hamburgare, grillade paninis, god dryck, skön stämning, förströelser som minigolf och cornhole men de flesta brukar mest sitta och njuta.
Behöver jag förboka: Nej vi har massa plats, men är man fler än 6 personer så kan vi reservera plats så ni får sitta intill varandra. Kontakt FriluftsByn >>
Vilka får komma: Hundar, katter, barn, farmor, småbarnen, veganer och den där kusinen. Alla får komma.
Varför: För att det är sommar och lördag och det är otroligt mysigt i FriluftsByn.

HÖGA KUSTEN KVÄLLAR >>

Lördagar är lika med Burgers and Beer men missa inte Höga Kusten Kvällar på onsdagar på toppen av Skuleberget, en helt härlig kväll med Sveriges kanske vackraste vyer.

Höga Kusten Kvällar (onsdagar) och Burgers and Beer (lördagar) är två av Höga Kustens mest populära sommarkvällar och härliga tillställningar för kompisgäng, nyfikna seniorer och barnfamiljer.