Kitchen Stories

THE BEERMAKERS DINNER

April 2024

FriluftsByn Kitchen Stories är tillfällen där vi låter kreativiteten flöda och vi tolkar sånt vi gillar. The Beermakers Dinner blev vår första Kitchen Stories där vi passade på att hylla vår lokala hantverksöl och där varje rätt blev noggrant utformad för att komplettera och förstärka smakerna hos ölen från Skule Bryggeri.

Vi tycker det är både spännande och utmanande att tolka vår omgivning genom matlagning och dela berättelsen vidare – vi kallar det för Kitchen Stories

Kitchen Stories kommer att dyka upp när vi får feeling och först blev vad vi kallar the Beermakers Dinner. En hyllning till vår lokala hantverksöl.

Vår kökschef Peter och Jon Zetterblad satte samman en meny där varje rätt är utformades för att komplettera och förstärka smakerna från Skule Bryggeri.

Totalt släppte vi 80 sittplatser och alla platser blev snabbt fullbokade. Vi har redan börjat spåna på nästa Kitchen Story så håll utkik på instagram och här på vår hemsida.

MENY

signerad Jon Zetteblad och Peter Holmberg

FÖRDRINK
Struva

Stenbitsrom, ramslök, citron & prästost

Bridges, folk-lager 3,5%

FÖRE FÖRRÄTTEN
Råbiff

Råbiff på nötinnanlår, dragon, schalottenlök, jordärtskocka, saltad gurka

Islands, lager 5%

FÖRRÄTT
Fisk & Skaldjur

Torsk, skaldjur, gräslök, dill, citron

Beaches, Mango NEIPA 6,3%

VARMRÄTT
Iberico

Iberico, bordelaisesås, kåldolme, potatis, pimentos de padrons & musli

Summits, APA 5,9%

DESSERT
Choklad

Mörk choklad, salt kola, hasselnötter & pistage

Secrets, Imperial Stout 9%

850 kr p.p

inkl. dryckespaket

750 kr p.p

inkl. alkoholfritt dryckespaket

Totalt serverades fem rätter med tillhörande öl. Inför varje rätt berättade Jon och Peter hur de tolkade ölen och hur de mött upp för att harmonisera men också utmana smakerna.

Att få lyssna på hur man tänker när man komponerar smaker visade sig både locka fram igenkännande nickar och skratt.

Att man lyckades med komponeringen rådde det ingen tvekan på – Ligger Örnsköldsviks bästa restaurang numera i Docksta utbrast en av besökarna.

Som alltid känner sig alla välkomna. Visst känns det extra hedrande då Peters föräldrar och syskon med respektive dyker upp.

”Jag får nog sluta säga att jag inte gillar öl” utbrast Anna Häggström som imponerades av berättelserna och smakerna.

Tyrone från Skule Bryggeri berättade om sitt bryggeri och var stolt över hur hans öl fick sällskap av kökets tolkningar.

Peter, kökschef FriluftsByn, Tyrone Skule Bryggeri, Jon Zetterblad och Danne kock FriluftsByn.

När en middag blir en berättelse.

Hej alla matälskare. Jag heter Peter och är nybliven kökschef på FriluftsByn och jag ser verkligen fram emot att dra igång på riktigt här i Maj. 

Men innan dess kände vi att det var kul att få provköra köket och även göra något spännande tillsammans med min tidigare kollega Jon Zetterblad och min framtida kollega Danne Sandberg.

Då vi alla älskar att tolka och förena olika smaker som också bär på en berättelse så har det varit en otroligt kul resa att få skapa och bjuda in till vår första Kitchen Stories tillfällen där vi låter vår kreativitet får fritt spelrum medan vi inspireras och utmanar oss själva.

För oss handlar Kitchen Stories lika mycket om smaker som att skapa minnen och dela berättelser och vi vill rikta ett jäkla stort tack till er som tittade förbi. Till er andra – håll utkik på vår hemsida eller instagram för det här är bara början.

/ Peter

Fler smakupplevelser i FriluftsByn

Vardagsrummet »

Två våningar och härligt soldäck. A’la carte och goda drinkar.

Burgers & Beer »

Höga Kustens härligaste häng. God mat, lägereldar och levande musik.

Julfest »

Det är lång tid hit, men vi vill ändå berätta att vår populära julfest kommer tillbaka.