BOENDE: SOMMAR

CAMPING MITT I
HÖGA KUSTEN

Välkommen till centrum av Höga Kustens naturupplevelser. Här har du med husbil och husvagn gott om utrymme, fräscha servicehus och nära till världsarvets alla äventyr och utflykter.

Här i FriluftsByn hittar du äventyrliga barnfamiljer, upplevelsesökande par och kompisgäng samt nyfikna seniorer. 

”Om man söker en mysig plats för att göra en bas med husbil eller husvagn hoppas jag ni kommer gilla FriluftsByn.”

Jerry, FriluftsByn

”Det är en härlig känsla att öppna dörren och veta att man har Höga Kustens höjdpunkter mer eller mindre direkt utanför.”

Gunnar Lundin, Gävle

”Det här är ju ingen klassisk camping, det är ju mer en mysig plats med genuina människor som vill visa upp sitt Höga Kusten.”

Marie Persson, Göteborg

Campa mitt i Världsarvet Höga Kusten

Höga Kusten är helt fantastiskt och vill du uppleva höjdpunkterna och smultronställena så kommer du verkligen gilla FriluftsByns läge mitt i världsarvet. Du hittar oss på Skulebergets soliga sydsida. Härifrån utgår flertalet vandringsleder och du har du även nära till Skuleskogens Nationalpark, båtarna till Ulvön och det är lätt att göra en utflykt till Nordingrå.

Men det är faktiskt främst för den härliga stämningens skull vi fått så många stammisar. Området bjuder in till sådana där spontana promenader – upp mot skogen, ner mot vattnet, runt sjön och in på innergården. Om du kommer med barn så kommer du även märka hur snabbt de hittar nya vänner. Det är helt enkelt en rätt så skön och avkopplande aktivitet i sig att bara hänga i FriluftsByn.

Denna sommar öppnar vi upp Friluftsfiket och vi kommer även arrangera flertalet mysiga trubadurkvällar. Vi tror du kommer trivas. Hoppas vi ses.

Med FriluftsByn som bas bor du inte bara mitt bland Höga Kustens bästa upplevelser. Det finns även gott om utrymme för avkoppling och mys.

VÅRA CAMPINGPLATSER

Här mitt i världsarvet Höga Kusten hittar du både camping- och tältplatser.

CAMPING MITT I HÖGA KUSTEN

CAMPINGPLATS UTAN EL

Kanske har du inget större behov utav el och kan finna dig att ladda mobil och kameror vid våra sällskapsytor? Ja men då är de här platserna för dig.
Drop-in: 350 kr/natt

CAMPING MITT I HÖGA KUSTEN

CAMPINGPLATS MED EL

Vill du ha el till din husbil eller husvagn så ser du till att ställa dig vid någon av våra elpatser. Platserna är väl tilltagna och självklart kan du ha förtält.
Drop-in: 380 kr/natt

CAMPING MITT I HÖGA KUSTEN

TÄLTPLATSER

I FriluftsByn har blivit Höga Kustens mest populära plats för tältare. Här hittar du tältplats Berg, Skog och Sjö. 
Mer info: Tältplatser >>

Förboka Campingplats

Du kan förboka campingplatserna 11 – 18 med el under hela sommaren. Dessa platser är 9 x 9 meter stora. Under Maj och i början av Juni samt under slutet av Augusti och September är det ofta bara att titta förbi. Däremot under vecka 28 – 32 då det är det som flest besökare i Höga Kusten kan det vara skönt att boka en campingplats. Du kan förboka två olika perioder av dagar:

Måndag – Fredag (4 nätter) för 1 680 kr
Fredag – Måndag: (3 nätter) för 1 260 kr

Vi har inte förbokning av enskilda dagar eller andra perioder än ovan två perioder av dagar. Vill du bo andra perioder eller kortare period så är det bara att titta förbi, försök då titta förbi innan 14:00 för att öka chansen att få en plats.

Du bokar campingplats i bokningen här nedan. Se till att välja period måndag till fredag eller fredag till måndag. Då det är dessa perioder som är bokningsbara.
Du hittar avbokningsregler här: Avbokningsregler FriluftsByn >>

CAMPING I HÖGA KUSTEN

10 anledningar att campa i FriluftsByn

Man skulle ju kunna tänka sig att den absolut främsta anledningen till att så många kommer tillbaka är någon av följande – det soliga sydläget, de generösa platserna där du självklart får slå upp förtält eller att vi har ett perfekt läge mitt bland Höga Kustens höjdpunkter. Men när vi frågar så är det myset på området samt att vi kan ge personliga tips som gör att man återvänder. Att det är lite som att komma hem till vänner. Sånt gör ju en glad att höra. Sedan kan såklart allt gå lite snabbare under högsäsong – men vi kommer alltid göra vårt bästa för att ni ska trivas.

1. Myset

Hela idén med FriluftsByn är att skapa en mysig bas för naturupplevelser och gemenskap. Här kommer ni trivas oavsett om ni vill sitta lite för er själva eller ta del av gemenskapen under allt från trubadurkvällar till kajakturer.

2. Läget

FriluftsByn ligger på Skulebergets soliga sydsida. Det gör att du kan njuta av både morgon- och kvällssol. På området finns även ytor att bara strosa runt på. Grillplatser, restaurang, fik, sjö och allt omgivet av utsiktberg. Det är lätt att trivas. 

3. Närheten

FriluftsByn ligger exakt mitt i Höga Höga kusten. Det innebär att du har nära till alla äventyr, utflykter och sevärdheter. 

3. Generösa platser

Det är klart man vill kunna ta fram förtältet och ställa ut möblerna på semestern och här finns det självklart plats för just det.  

5. Tipsen

Vi skulle nog vilja påstå att vi har rätt bra koll på Höga Kusten. I vårt besökscenter hittar du även kartor och magasin.

6. Badet

Morgondopp och kvällsdopp, eller skönt häng på dagen. Här kan du även hyra kanot och ge er ut med barnen.

”Vill du göra dagsutflykter i Världsarvet Höga Kusten är FriluftsByn den perfekta basen. Du har nära till allt.”

Resfredag

7. Friluftsfiket

Stora ytor att bara strosa runt på. Grillplatser, restaurang, fik, sjö och allt omgivet av utsiktberg. Det är lätt att trivas. 

8. Burgers & Beer

Onsdagar och Lördagar under högsäsong flippar vi grymma burgare och bjuder på levande musik. Boka bord i tid.
Burgers & Beer >>.

9. Vardagsrummet

Torsdagar och Fredagar under högsäsong kan du njuta av Restaurang Vardagsrummet, två våningar med stor altan.
Vardagsrummet >>

10. Gemenskapen

I Friluftsbyn hänger par, kompisgäng, barnfamiljer och seniorer. Det skapar en skön stämning. 

Det här med att vi driver en camping
–  Det är inget vi pratar om.

Sedan 2013 har vi steg för steg byggt upp en plats vi själva älskar att vistas på. Ingen av oss hade nog tänkt att vi skulle ”driva en camping” utan snarare kände vi att det vore riktigt kul att skapa en mysig plats som man kan göra till sin bas och återvända till mellan äventyr och utflykter samt kunna sova över då många gärna vill sitta kvar en stund under våra trubadurkvällar. 

Vi har väl varit rätt flitiga och med åren har vi byggt ett besökscenter och två riktigt fräscha servicehus. Vi har byggt en restaurang vi kallar för Vardagsrummet och byggt upp en innergård där vi arrangerar trubadurkvällar som vi kallar för ”Burgers & Beer”. Vi har även precis byggt klart ett Friluftsfik.

Så ärligt talat är det nog förmodligen till viss del en camping vi har byggt men vi brukar snarare säga att vi har skapat en riktigt mysig plats som ligger helt perfekt till i Höga Kusten där man är välkommen att stanna över med husbil eller husvagn. 

 Det är så det känns och jag hoppas att ni kommer känna er välkomna och trivas tillsammans med oss.

/ Jerry

VILKA BRUKAR CAMPA I FRILUFTSBYN?

FriluftsByn är en riktigt mysig plats och en stor del av stämningen är tack vare er som besökare. Då man kanske precis ska iväg eller kommit tillbaka från en utflykt eller ett äventyr så finns det alltid något att prata om och det är just den här gemenskapen som ni kommer känna av när ni är här. Du kommer träffa en mix av följande personer:

Äventyrliga Barnfamiljer

Om ni ska på campingäventyr med familjen så kommer ni uppskatta att allt är så nära och det finns gott om saker att upptäcka på området såsom gratis minigolf, lekplats och ett litet bad. 

Aktiva Naturälskare

FriluftsByn började som en plats för aktiva naturälskare – par och kompisar – som ville ha en bas för sina äventyr i Höga Kusten. Räkna med att hitta en hel del egenbyggda campervans och taktält på campingen.

Nyfikna Upptäckare

I FriluftsByn hänger många aktiva seniorer som tusan är förebilder i livsnjuteri. Ofta utmärker de sig på att vara äventyrliga på ett mer harmonsiskt sätt.

Äventyrsgrupper

Vi har blivit en plats dit många tränings- och äventyrsgrupper kommer samtidigt som vi blivit ett stopp för många Sverige turer, bland annat Rosa Bussarna.

SERVICEHUS

På området finns två servicehus. Vårt större nyrenoverade servicehus med 12 duschar och fyra toaletter ligger direkt intill campingplatserna. Vi gör vårt yttersta för att hålla rent och fint både på morgonen, en sväng mitt på dagen och på kvällen men vi är riktigt glada att friluftsfolk som du tar ansvar att göra rent efter dig. Det gör det trevligare för alla.

Det finns gott om plats för att diska och sånt. Du tar med egen diskborste och diskmedel.

Vi tycker om att det är rent och fint – därför städar vi ofta. Men du torkar upp och gör fint efter att du nyttjat köket! Eller hur?

Vill har nyss renoverat servicehusen så de känns fina. Nu ser du till att pappret hamnar i papperskorgen och allt det där du vet.

För att även de som inte bor hos oss (vandrare, etc) ska kunna duscha har vi myntautomater. Du behöver 10kr mynt för att duscha och vi växlar i besökscenter och restaurangen.

Att komma ihåg gällande servicehus

– Ta med egen diskborste och diskmedel.
– Du behöver 10 kr mynt för dusch.
(Anledningen är att vi tillåter vandrare, klättrare, paddlare och utflyktare att duscha hos oss)
– Du gör rent efter dig när du nyttjat gemensamma utrymmen såsom handfat, diskytor och kök.
– Ser till att träffa papperskorgen när du gör basketkast med papper eller skräp.

SÄLLSKAPSYTOR

På området finns flertalet grillplatser och både innergården och Friluftsfiket har takade utomhusytor. Onsdagar och Lördagar under högsäsong arrangerar vi Burgers & Beer på innergården vilket gör att du under dessa tillfällen inte kan nyttja grillplatserna just där. Om ni får för er att hänga inomhus så är Sällskapsrummet som ligger intill innergården öppet dygnet runt.

Det finns bord och hängytor lite överallt på området. Slå dig ner och när du är klar så tar ni bort era saker – inget paxande.

Om det kommer någon som behöver krasha lite eller verkar sällskaplig – dela gärna med er av ytan.

Det finns flertalet eldplatser. Ved finns att köpa i receptionen. Sånt som sticker upp från marken – typ träd eller buskar är inte ved.

Vindskydden är perfekta för skönt häng och äta middag. Eller om du smitit från jobbet och måste flippa upp datorn.

Sällskapsrummet håller öppet dygnet runt och brukar ha ett skönt häng. Hit beger man sig om man är en sån som vill umgås efter 23.00.

Att komma ihåg gällande sällskapsytor

– Allt du fick med dig till sällskapsytorna följer med dig tillbaka till tältet eller till återvinningen.
– Mellan 22:00 och 23:00 talar vi tystare och musiken är avstängd.
– Mellan 23:00 och 07:00 är det tyst på området då många kliver upp tidigt.
– Vill man umgås efter 23:00 går man till Sällskapsrummet. Det brukar bli skoj.
– Se till att följa det här så blir det kalas för alla som bor på området.

Campa i Friluftsbyn och upplev Höga Kusten

Våra campinglatser mitt i Höga Kusten har blivit riktigt omtyckta. Nu är det väl kanske inte just platserna i sig som gör att många återkommer varje år även om de ligger riktigt bra till med söderläge och härlig kvällsol. Det är främst den sköna stämningen i FriluftsByn och närheten till alla äventyr och sevärdheter. Det är helt enkelt både mysigt och praktiskt.

Campingen i söderläge med kvällssol. Det går inte att komma ifrån, det är rätt härligt att slå sig ner i kvällssolen efter en dag fylld med upplevelser.

Morgon eller kvällsdopp? Vakna upp och gå ner till vattnet och ta en simtur innan frukost eller ett svalkande dopp efter utflykten?

Campingen mitt bland Höga Kustens främsta upplevelser. Skuleberget i ryggen, gångavstånd till båtarna till Ulvön, bussar till Skuleskogens Nationalpark och en kort tur till Nordingrå.

En camping som är en upplevelse i sig. Strosa runt på området, ta en fika, spela lite minigolf eller boule, slå dig ner och prata med några andra besökare eller ta en promenad på berget, i skogen eller nere vid sjön.

Höga Kustens härligaste häng. Under hela sommaren arrangerar vi mysiga kvällar med levande musik på FriluftsByns Innergård, vi kallar det för Burgers and Beer >>

Camping med massa mys. Runt om i FriluftsByn hittar du mysiga vindskydd och grillplatser. Ved kan du köpa i vårt Besökscenter.

Camping för stora och små äventyrare. Den sköna stämningen i FriluftsByn skapas tack vare dig.

En camping där du får bra tips. Vi som jobbar i Friluftsbyn gillar friluftsliv och utflykter lika mycket som du. Har du frågor så finns vi i Besökscentret.

SOMMAR

Boende i Höga Kusten

Här har vi samlat lite tips som kommer göra din vistelse i Höga Kusten ännu bättre - oavsett om du bor i stuga eller campar.

10 tips bästa tipsen för Camping i Höga Kusten >>
De bästa tipsen och de vanliga misstagen.

Tälta med barn >>
FriluftsByn är den mest populära platsen för att tälta med barn i Höga Kusten. 

Bo med vännerna  >>
Kompisäventyr i Höga Kusten? Här hittar ni förslag på hur ni bor i FriluftsByn.

Vad finns i FriluftsByn? >>
Här hittar du karta över området och lite tips.

SOMMAR

Boende mitt i Världsarvet
Höga Kusten

I FriluftsByn bor du mysigt vid foten av Skuleberget och har nära till världsarvets äventyr och utflykter. Här hittar du olika typer av stugor, en rymlig camping och Höga Kustens mest populära tältplatser.

Stugor >>

Storstugor med kök och wc/dusch,  Campingstugor eller FriluftsBodar.

Campingplats >>

Gott om plats för både husbilar och husvagnar mitt bland Höga Kustens höjdpunkter.

Tältplats >>

Höga Kustens härligaste tältplatser. Välj mellan ytorna Berg, Skog eller Sjö.

Inför ditt besök >>

Här kan du enkelt se vad som håller öppet under ditt besök.

SOMMAR

Boende & Resa »

Unna dig att bo mitt i Världsarvet  -Stugor, camping och tältplatser.

SOMMAR

Se & Göra  »

Från FriluftsByn har du nära till Världsarvets främsta aktiviteter och sevärdheter.

SOMMAR

Mat & Dryck »

Friluftsfiket, Toppstugan, Burges & Beer och Restaurang Vardagsrummet

SOMMAR

Evenemang »

Musik och temakvällar samt Sveriges mest populära friluftsäventyr. Häng med!