FRILUFTSBYN- HÖGA KUSTEN

SOMMAR

Välkommen till Höga Kustens härligaste häng. Här mitt bland världsarvets alla äventyr, utflykter och evenemang har vi byggt upp den plats vi själva drömt om.

Förutom stugor, camping- och tältplatser kan du som bor här eller svänger förbi njuta av Friluftsfiket, Restaurang Vardagsrummet och de populära Burgers & Beer kvällarna med levande musik. Vi ses!

Populärt Just nu

Toppstugan

Välkommen upp till toppen av Världsarvet. Fika, Våfflor, lunch och makalösa vyer.

Burgers & Beer

Höga Kustens härligaste häng. God mat, lägereldar och levande musik.

Restaurang Vardagsrummet

Två våningar och härligt soldäck. A´la carte och goda drinkar.

Friluftsfiket

Kom förbi och kolla läget och njut av gofika eller lunch. Badplats, minigolf och lekplats.

Bästa Vandringen

Här är tipsen du inte vill missa. Upplev Höga Kustens bästa vandring.

Paddla Kajak

Hyr kajak och ge dig ut – eller varför inte gå en nybörjarkurs.

Tre goda skäl att besöka FriluftsByn

1. Boende mitt i Höga Kusten

FriluftsByns stugor, camping och tältplatser ligger mitt bland Höga Kustens höjdpunkter. Vi har under 10 år byggt den upp en plats vi själva gillar att hänga på efter utflykter och äventyr. Här hittar du mysiga sällskapsytor, grillplatser, badplats vid sjön, kajak- och kanotuthyrning ,gratis minigolf och en liten lekplats för yngre äventyrare.
Läs mer: Boende i FriluftsByn >>

2. Upplevelser för alla

Det är inte bara mysigt att bo i FriluftsByn, det är också smidigt. Härifrån utgår flertalet vandringsleder och du kan promenera eller cykla till Via Ferratan, Naturum, båtarna till Ulvön, Höga Kusten Kajakcenter och mycket mer. Skuleskogens Nationalpark och Nordingrå ligger bara en kort biltur bort.
Läs mer: Se & Göra >>

3. Restauranger & Fik

Mysiga Friluftsfiket och Toppstugan med Sveriges kanske vackraste vyer håller öppet dagtid. Onsdagar och Lördagar arrangeras populära Burgers & Beer på Innergården. Torsdagar och fredagar kan du njuta av god mat och dryck i Restaurang Vardagsrummet.
Läs mer: Mat & Dryck >>

Natur, kreativitet och gemenskap.

Efter att jobbat runt om i världen längtade jag hem till Höga Kusten. Jag kände samtidigt att jag ville visa upp Världsarvet, som då var relativt okänt, för andra och skapa en plats som jag själv, min familj, mina vänner och andra som gillar friluftsliv kunde ha som bas för naturupplevelser, kreativitet och gemenskap.

Drömmen fick namnet FriluftsByn och idag har mycket blivit verklighet tack vare otroliga kollegor, markägare, volontärer och ledande frilufsföretag.

Året om får vi besök av både boende i närheten och människor från världen över. Vi har även fått flertalet priser och utmärkelser vilket såklart är skoj, men det gör det också lite pirrigt. Vi är ju liksom bara ett gäng som gör vad vi själva hade velat uppleva.

Hoppas du tittar förbi – jag, Anna, Jossan, Emelie och alla våra härliga sommarkollegor kommer göra allt för att du ska trivas.

/ Jerry

Om FriluftsByn

Nyfiken på vilka vi är, vad vi står för, vad vi redan gjort och vart vi är påväg? Här berättar vi även hur du kan bli en del av gemenskapen genom jobb, praktik eller som volontär.
Läs mer >>

Ödmjukt skryt

New York Times, The Guardian och prinsessor. Volvo har lyft oss i globala kampanjer och vi har prisats som Sveriges mest innovativa besöksmål. Ibland lite överdrivet, men det är såklart kul att man delar vår passion.
Läs mer >>

Sommarens festivaler

Burgers & Beer

Onsdagar & Lördagar
Höga Kustens härligaste sommarhäng på FriluftsByns innergård. God mat, lägereldar och levande musik. Två sittningar.

Höga Kusten Hike

25:e – 27:e Augusti
Upplev vacker natur, ta del av den sköna stämningen, lär dig något nytt under kurser och workshops samtidigt som du har gott om tid för avkoppling.

Friluftsfest

25:e – 27:e Augusti
En fullmatad helg bestående Friluftsfest – Höga Kustens stora friluftsfestival, föreläsningar på Sessions och chansen att träffa arbetsgivare på ”Ta steget Höga Kusten”.

Höga Kusten Trail

Höga Kustens härligaste häng på vår Innergård. God mat, lägereldar och levande musik.

Sounds Like Sweden

Höga Kustens härligaste häng på vår Innergård. God mat, lägereldar och levande musik.

SOMMAR

BOENDE & RESA

Unna dig att bo mitt i Världsarvet nära alla höjdpunkter. Stugor, camping och tältplatser.

SOMMAR

ATT GÖRA

Höga Kustens mest populära aktiviteter för kompisgäng, familjer och seniorer.

SOMMAR

MAT & DRYCK

Skulebergets Toppstuga, Vardagsrummet, FriluftsFiket och Burgers & Beer.

SOMMAR

EVENEMANG

Musik och temakvällar samt Sveriges mest populära friluftsäventyr. Häng med!