”VÄRLDENS HÄRLIGASTE PLATS!”

FriluftsByn är en mötesplats för dig som gillar äventyr, avkoppling och kreativitet mitt i världsarvet Höga Kusten. Om du frågar oss är det typ världens härligaste plats, men då är ju vi partiska och fått bygga upp en plats som vi själva bara älskar.

Tillsammans med ledande friluftsföretag arrangerar vi varje år några av Sveriges största friluftsfestivaler. Det är äventyr som är anpassade både för dig som är total nybörjare eller har tidigare erfarenhet.

Sommartid ser vi till att göra Onsdagar och Lördagar lite extra sköna med ”Höga Kusten Kvällar” i Toppstugan och ”Burgers & Beer” i FriluftsByn. Den 13:e Juli vet vi mer om temakvällarna efter genomgång av området med kommunen. Målsättningen är att köra igång den 18:e Juli.

Ta med vännerna eller familjen – eller varför inte dyka upp själv och ta del av den rätt unika gemenskapen som fått oss att hyllas som ett av Sveriges mest innovativa besöksmål och massa annat.  

Tack vare ett unikt nätverk och återkommande deltagare kan vi tillsammans skapa upplevelser för livet. Det är faktiskt helt otroligt skoj.

Hoppas du följer med på något av våra äventyr eller dyker upp på någon av våra kvällar!

Jerry Engström

FESTIVALER 2020

Varje år arrangerar vi några av Sveriges största äventyr och friluftsfestivaler – för både nyfikna nybörjare och erfarna. Under 2020 bör du kolla in:

13-15 Feb: Höga Kusten Winter Hike >>
22:e Feb: Höga Kusten Winter Trail >>
6-8 Aug: Höga Kusten Hike >>
4:e Sept: Höga Kusten Twin Peaks >>
5:e Sept:
Höga Kusten Trail >>
9:e Sept: Sounds Like Sweden >>
11-13 Sept:
UTEFEST >>
2-4 Okt: Icebug Höga Kusten Experience >>
30 okt – 1 Nov: Eldfest >>
5:e Dec: FriluftsByn Julmarknad >>

KURSER 2020

Varje år arrangerar vi några av Sveriges största äventyr och friluftsfestivaler – för både nyfikna nybörjare och erfarna. Under 2020 bör du kolla in:

11-17 Maj: Creative North >>
15-17 Maj: Outdoor Creative >>
29-31 Maj: Höga Kusten Trailcamp >>
16-18 Okt:
Outdoor Creative >>


HÖGA KUSTEN KVÄLLAR

Vi har beslutat att inte genomföra Höga Kusten Kvällarna är givet den rådande Covid Situationen.  Däremot kommer vi genomföra fler Burgers & Beer i FriluftsByn.

BURGERS & BEER

Lördagar under sommaren flippar vi burgare, spelar minigolf och lyssnar på sköna trubadurer. 
Mer info: Burgers & Beer >>

Lör 25:e Juli: Trubadur kommer snart.
Lör 1:a Aug: Trubadur kommer snart.

SOMMAR 2020

På sommaren händer det saker mest hela tiden. Vi inleder med Creative North, därefter drar vi igång Burgers & Beer och Höga Kusten Kvällarna innan det är dags för vandringsfestivalen Höga Kusten Hike, upplevelseloppen Höga Kusten Twin Peaks och Höga Kusten Trail innan vi stänger sommaren och öppnar upp hösten med UTEFEST.

HÖGA KUSTEN HIKE

Europas näst största vandringsäventyr.

6 – 8:e Augusti 2020. Europas näst största vandringsäventyr och tre dagar fyllda med fantastisk natur, friluftsskolor, seminarier, skratt och härlig gemenskap. Vi avslutar med att fira bedriften med en hejdundrande After-Hike. Kom själv och slå följe med andra eller ta med vännerna. För nybörjare och erfarna. Finns även upplägg för barnfamiljer.
HÖGA KUSTEN HIKE >>

FAMILJE-ÄVENTYR

Ta med barnen på äventyr.

6 – 8:e Augusti 2020. Höga Kusten Hike har även rutter som passar perfekt för dig som vandrar med barn. Många föräldrar kommer även själva med sina barn och slår följe med andra familjer. Du vandrar i egen takt och sträckorna varierar mellan 7 och 10 kilometer per dag. Det ger massor med tid att njuta.
HÖGA KUSTEN HIKE MED BARN >>

HÖGA KUSTEN TRAIL

Sveriges vackraste upplevelselopp.

5:e Sept 2020. Utmana dig själv under Sveriges kanske vackraste upplevelselopp som tar dig genom Höga Kustens höjdpunkter. 43 kilomter – du har 12 timmar på dig! Det fixar du.
HÖGA KUSTEN TRAIL >>

HÖGA KUSTEN TWIN PEAKS

Makalös Natur & Härlig Gemenskap

4:e Sept 2020. Ta med vännerna eller kom själv och upplev den makalösa naturen och gemenskapen under Twin Peaks. 23 kilomter och du har 6 timmar på dig. Det här blir kul!
HÖGA KUSTEN TWIN PEAKS >>

SOUNDS LIKE SWEDEN

Se framtidens stjärnor redan idag!

9:e Sept. Följ med på musikalisk resa och en oförglömlig kväll när framtidens låtskrivare från Musikmakarna och Anders Bagges DreamHill Academy tolkar hur Sverige låter.
– SOUNDS LIKE SWEDEN >>

UTEFEST

Sveriges friluftsfestival.

11:e – 13:e Sept 2020. Här minglar erfarna och nyfikna nybörjare med Sveriges ledande friluftsföretag. Vi bor i FriluftsByn och vandrar, paddlar, springer, yogar, går foto- och matlagningskurser, kollar friluftsbio och mycket mycket mer.
– UTEFEST >>

BURGERS & BEER >>

Lördagar sommar så slår vi på grillarna och flippar grymma burgare, spelar minigolf och lyssnar på sköna trubadurer. En helskön blandning av kompisgäng, barnfamiljer och semestrande seniorer som redan blivit något av en Höga Kusten klassiker. 18:00 – 23:00.

Lör 11:e Juli: Trubadur kommer snart.
Lör 18:e Juli: Trubadur kommer snart.
Lör 25:e Juli: Trubadur kommer snart.
Lör 1:a Aug: Trubadur kommer snart.

”En mycket trevlig kväll. Nöjda barn = Nöjda föräldrar.”
Emma Thelander

”Det här ligger ju så soligt och bra till. Alla kan ju komma hit.”
Hans-Erik Näslund

”Väldigt trevligt med stuk på middag/bar som passar både kompisgäng, vuxna på tu man hand och barnfamiljer. Hoppas ni fortsätter med det här kvällarna”
Hanna Forsberg

HÖGA KUSTEN KVÄLLAR >>

Onsdagar Sommar. Ta med vänner eller familjen och njut av underbara sensommarkvällar i Skulebergets Toppstuga. Vandra Höga Kusten Stigen upp (eller varför inte prova Via Ferrata) och njut av, musik, mat och dryck till Sveriges kanske vackraste vyer. Bordsbokning krävs för middag, drop-in i baren. 17:00 – 22:00.

Höga Kusten Kvällarna 2020 är inställda i och med den rådande situationen. 

”Att vandra upp till toppen en sensommarkväll och sedan slå sig ner med något svalkande och njuta av kvällssolen är rätt oslagbart.”
Jerry Engström

”Det är som att sitta på en IMAX bio. Det är faktiskt helt galet vackert här på toppen.”
Sofia Nilsson

”Om man ska göra en sak i Höga Kusten under sommaren så är det just det här.”
Ulla Johansson

VINTER 2020

Det är helt klart något magiskt med vintern. Tystnaden och stillheten blandat med härlig gemenskap och makalösa vyer. Under vintern arrangerar vi två av Sveriges största äventyr. Höga Kusten Winter Trail och Höga Kusten Winter Hike. Självklart kan du även boka en stuga och sätta samman ditt egna vinteräventyr i Höga Kusten

HÖGA KUSTEN
WINTER HIKE

Världens största vintervandring

13:e-15:e Feb 2020. Världens största vintervandring och en helt unik upplevelse genom ett snötäckt världsarv. Makalösa vyer, friluftsskolor och after-hike. Både för nyfikna nybörjare och erfarna. .
– HÖGA KUSTEN WINTER HIKE >>

HÖGA KUSTEN
WINTER TRAIL

En löpfest utöver det vanliga.

22:e Feb 2020. Följ med ut på vinterns roligaste, galnaste och vackraste vinterlopp. Välj mellan Original 25k, Extreme 35k eller Insane 50k. Underbar gemenskap och makalösa vyer.
HÖGA KUSTEN WINTER TRAIL >>

ALLT DU BEHÖVER VETA OM FRILUFTSBYN OCH HÖGA KUSTEN

MÖTE, GRUPP
& KONFERENS >>

  • Möten i Höga Kusten >>
  • Konferens i Höga Kusten >>
  • Kalas i Höga Kusten >>
  • Bröllop i Höga Kusten >>

BÄSTA PLANEN
FÖR JUST DIG! >>