ÄVENTYR, EVENEMANG & FESTIVALER

Under de senaste 10 åren har FriluftsByn utvecklats till en av Sveriges främsta platser för äventyr, kreativa evenemang och friluftsfestivaler. Tack vare storslagen natur, lärande och inspiration kombinerat med oväntade upplevelser och gemenskap kommer idag besökare från hela världen.

Några är erfarna, andra är nyfikna nybörjare. Några kommer med vänner och familj – andra kommer själva och lär känna nya vänner. Här har vi samlat våra klassiska äventyr och några nya tillskott. Vi ses.  

Storslagen Natur
När vi bestämde oss för att skapa FriluftsByn valde vi ett läge vid foten av Skuleberget mitt i Höga Kusten för att ha nära till världsarvets höjdpunkter.

Gemenskap
De oväntade samtalen, mötena med andra – från Sverige och från runt om i världen – och det sköna hänget vid lägereldarna gör att du förmodligen kommer tillbaka.

Inspiration
Vi gillar att inspireras, få nya perspektiv och lära oss något nytt, därför adderar vi gärna föreläsningar och workshops till våra äventyr och festivaler.

Firande
Vi tycker livet är värt att firas – med levande musik och fest. Men vi gör det skötsamt och på ett sätt så att alla kan vara med – både vuxna och barn.

Vi skapar äventyr och festivaler som vi själva vill delta på. Vissa sträcker sig över stora ytor medan andra har sin bas i FriluftsByn. Då vi själva gillar kontrasterna blandar vi gärna äventyr, inspiration och nya intryck med skönt häng och avkoppling för att sedan växla upp till kalas. Jag tror du kommer gilla det.

Jerry, FriluftsByn

HÖST

Luften är klarare, färgerna är starkare, det är färre besökare i Världsarvet men vi håller lågan uppe.

Höst 2022. September betyder Höga Kusten Trail och Utefest. I oktober är det dags för Höga Kusten Trail-Camp Höst och under höstlovet arrangerar vi populära Eldfest.

Höga Kusten Trail
2:a & 3:e Sept 2022
Sveriges vackraste upplevelselopp och härligaste löpfest. Fredag arrangeras Twin Peaks 25k och lördag Höga Kusten Trail 43k. Det här fixar du.

UTEFEST
9:e – 11:e Sept 2022
Sveriges Friluftsfestival med mängder av aktiviteter, föreläsningar, kurser, filmvisning, party. Det här vill du inte missa. Kom själv eller ta med vännerna.

Trail Camp Höst
7:e – 9:e Okt 2022
Upplev Världsarvet i sprakande färger samtidigt som vi filar på vår löpning i tre olika grupper kombinerat med föreläsningar och skönt häng.

ELDFEST
4:e – 6:e Nov 2022
Höstlov i Höga Kusten är lika med ELDFEST. Eldshow, mysvandring med våfflor, lägereldar, höstfik och middagar. En återkommande favorit.

VINTER

Vinterfest, vandring och upplevelselöpning.

Vintern 2023. Vintern i Höga Kusten är makalöst vacker och i Februari arrangerar vi våra populära vinteräventyr och festivaler. Först ut är Vinterfest och Världsarvsloppet Vinter, därefter väntar Höga Kusten Winter Hike och Höga Kusten Winter Trail.

Världsarvsloppet
4:e Feb 2023
Vinterns vackraste 10k lopp äger rum samma helg som Vinterfest. Följ med ut på loppet eller kombinera med festligheterna under Vinterfest.

Vinterfest
3:e – 5:e Feb 2023
En hyllning till livsstilen vi älskar. Med bas i FriluftsByn ger vi oss ut på äventyr, lyssnar till inspirerande föreläsningar och chillar till grym musik.

Höga Kusten
Winter Hike
9:e-11:e Feb 2023
Världens största vintervandring. 200 erfarna och nyfikna nybörjare ger sig ut för makalös natur, skön gemenskap, friluftsskolor och härlig after-hike.

Höga Kusten
Winter Trail
18:e Feb 2023
Vinterns mäktigaste upplevelselopp. Classic 25k, Extreme 35k och Insane 50k. Missa inte förkvällen och en hejdundrande after-trail.

VÅR & SOMMAR

En kombination av löpläger, vandringsäventyr, unik konsert och sköna trubadur kvällar.

Sommar 2022. Vi inleder våren med Höga Kusten Trail-Camp innan sommaren drar igång med våra populära Burgers & Beer på Innergården. I Augusti är det dags för Höga Kusten Hike och konserten Sounds Like Sweden.

Trail-Camp Vår
19:e – 21:a Maj 2023
Träning, gemenskap och massa skoj. Vi delar in oss i tre grupper med olika tempo och får löpcoaching medan vi upplever världsarvets höjdpunkter.

Burgers & Beer
Juni – Aug 2022
Höga Kustens härligaste häng. Onsdagar och Lördagar under sommaren tänder vi eldarna, fixar grym mat och bjuder in sköna trubadurer till Innergården.

Höga Kusten Hike
2:a – 5:e Aug 2023

Europas näst största vandringsäventyr som lockar erfarna och nyfikna nybörjare från hela världen. Makaklös natur, friluftsskolor och massa skoj.

Sounds Like Sweden
31:a Aug 2022
En helt unik konsert med elever på Musikmakarna, Sveriges talangskola för låtskrivare. Ta del av framtidens hits redan idag.

BOENDE & RESA

Unna dig att bo mitt i Världsarvet nära alla höjdpunkter. Och det är smidigt att ta sig hit.

ATT GÖRA

Höga Kustens mest populära aktiviteter för kompisgäng, familjer och seniorer.

MAT & DRYCK

Skulebergets Toppstuga, Vardagsrummet, FriluftsFiket och Burgers & Beer.

EVENEMANG

Musik och temakvällar samt Sveriges mest populära friluftsäventyr. Häng med!