ÄVENTYR, EVENEMANG & FESTIVALER

Under de senaste 10 åren har FriluftsByn utvecklats till en av Sveriges främsta platser för äventyr, kreativa evenemang och friluftsfestivaler. Tack vare storslagen natur, lärande och inspiration kombinerat med oväntade upplevelser och gemenskap kommer idag besökare från hela världen.

Några är erfarna, andra är nyfikna nybörjare. Några kommer med vänner och familj – andra kommer själva och lär känna nya vänner. Här har vi samlat våra klassiska äventyr och några nya tillskott. Vi ses.  

Storslagen Natur
När vi bestämde oss för att skapa FriluftsByn valde vi ett läge vid foten av Skuleberget mitt i Höga Kusten för att ha nära till världsarvets höjdpunkter.

Gemenskap
De oväntade samtalen, mötena med andra – från Sverige och från runt om i världen – och det sköna hänget vid lägereldarna gör att du förmodligen kommer tillbaka.

Inspiration
Vi gillar att inspireras, få nya perspektiv och lära oss något nytt, därför adderar vi gärna föreläsningar och workshops till våra äventyr och festivaler.

Firande
Vi tycker livet är värt att firas – med levande musik och fest. Men vi gör det skötsamt och på ett sätt så att alla kan vara med – både vuxna och barn.

Vi skapar äventyr och festivaler som vi själva vill delta på. Vissa sträcker sig över stora ytor medan andra har sin bas i FriluftsByn. Då vi själva gillar kontrasterna blandar vi gärna äventyr, inspiration och nya intryck med skönt häng och avkoppling för att sedan växla upp till kalas. Jag tror du kommer gilla det.

Jerry, FriluftsByn

Vinter i Höga Kusten

VINTERÄVENTYR
& FESTIVALER

Vintern i Höga Kusten är fylld med äventyr och festivaler för både erfarna och nyfikna nybörjare. Här hittar du de mest populära som lockar deltagare från hela världen. Vilket är du sugen att följa med på?

NATURES CALLING >>

3:e – 5:e Februari 2023
Livsstilsfestivalen fylld med inspirerande föreläsningar och friluftskurser samt jobb och boendemöjligheter.

VÄRLDSARVSLOPPET >>

4:e Februari 2023
Löpupplevelser för alla. Världsarvsloppet 10k, Frozen Lake 5k samt Lilla och Minsta Världsarvsloppet.

HÖGA KUSTEN
WINTER HIKE >>

9:e – 11:e Februari 2023
Europas största vintervandring fylld med naturupplevelser, kurser och gemenskap.

HÖGA KUSTEN
WINTER TRAIL >>

18:e Februari 2023
Sveriges mest populära terränglopp vintertid. Välj mellan tre distanser Classic 25k, Extreme 35k och Insane 50k.

Sommar i Höga Kusten

SOMMARÄVENTYR
& FESTIVALER

Vi inleder med Höga Kusten Trail-Camp Vår innan sommaren drar igång på riktigt och vi öppnar upp våra pupulära Burgers & Beer kvällar på Innergården. I augusti är det dags för en av Europas största vandingsfestivaler Höga Kusten Hike innan vi kör premiär för Nature´s Calling Sommar.

TRAIL CAMP >>

19:e – 21:a Maj 2023
Träning, gemenskap och massa skoj. Vi delar in oss i tre grupper med olika tempo och får löpcoaching medan vi upplever världsarvets höjdpunkter.

BURGERS & BEER >>

Jun – Aug 2023
Höga Kustens härligaste häng. Onsdagar och Lördagar under sommaren tänder vi eldarna, fixar grym mat och bjuder in sköna trubadurer till Innergården.

HÖGA KUSTEN HIKE >>

2:a – 5:e Aug 2023
Europas näst största vandringsäventyr som lockar erfarna och nyfikna nybörjare från hela världen. Makaklös natur, friluftsskolor och massa skoj.

FRILUFTSFEST >>

25:e – 27:e Aug 2023
En helt underbar helg fylld med äventyr, kurser, föreläsningar, levande musik och massa annat skoj med likasinnade.

Höst i Höga Kusten

HÖSTÄVENTYR
& FESTIVALER

I September är det dags för Höga Kusten Trail och premiär för ”Songs from Nature”, under höstlovet i November arrangerar vi den populära Eldfesten.

HÖGA KUSTEN TRAIL >>

1:a – 2:a September 2023
Sveriges vackraste upplevelselopp och härligaste löpfest. Fredag arrangeras Twin Peaks 25k och Lördag Höga Kusten Trail 43k.

SONGS FROM NATURE

9:e September 2023
Vi bjuder in talangskolan Musikmakarna för att skapa nya låtar från naturen. Tillsammans lyssnar vi till resultatet.

TRAIL CAMP HÖST >>

6:e – 9:e Oktober 2023
Upplev Världsarvet i sprakande färger samtidigt som vi vilar på vår löpning i tre olika grupper kombinerat med föreläsningar och skönt häng.

ELDFEST >>

2:a – 4:e November 2023
Höstlov i Höga Kusten är lika med ELDFEST. Eldshow, mysvandring med våfflor, lägereldar, höstfik och middagar.