BOENDE: VINTER

HYR STUGA MITT
I HÖGA KUSTEN

Välkommen till FriluftsByn och hjärtat av Höga Kustens naturupplevelser. Här mitt bland alla världsarvets äventyr och utflykter har vi skapat den plats vi själva älskar att vistas på och du som är sugen på att bo i stuga har flera alternativ.  Storstugorna har wc och dusch i stugan medan övriga stugor ligger intill nyrenoverade servicehus. Samtliga stugor har kylskåp och tillgång till kök. 

Här i FriluftsByn hittar du äventyrliga barnfamiljer, upplevelsesökande par och kompisgäng samt nyfikna seniorer. 

”Unna dig att bo mitt i Världsarvet. Då har du nära till alla upplevelser och kan koppla av på ett helt annat sätt.”

Jerry, FriluftsByn

”Vi bokade en stuga med tjejgänget och det här kommer vi göra om. Man har ju inte bara stugan man kan ju hänga runt i hela FriluftsByn”

Johanna Nilsson, Umeå

”Det är otroligt smidigt att bara släppa ut barnen då de har hela området att leka på.”

Tomas Larsson, Stockholm

Våra stugor mitt i hjärat av Höga Kusten.

Tack vare att vi har olika typer av stugor på området blir det en rätt mysig miljö att vistas i och du har chans att välja en stuga som passar just dig. Priserna nedan gäller utanför evenemang och festivaler. Missa inte heller våra boendepaket sista helgen i Februari och de två första helgerna i Mars.

Storstuga >>

För er som vill ha allt i stugan.
Bäddar: 4 – 6 pers
Dusch/WC: Ja
Kylskåp: Ja
Matlagning: i eget kök eller grillplatser på området.
Höst/Vinterpris: fr. 1 390 kr/natt

Campingstuga: Stor >>

Perfekt för par och familjer.
Bäddar: 2 – 4 pers
Dusch/WC: Nej
Kylskåp: Ja
Matlagning: servicehus eller grillplatser på området.
Höst/Vinterpris: 1 290 kr/natt

Campingstuga: Mellan >>

Kalas för familj och kompisar.
Bäddar: Familje + våningssäng
Dusch/WC: Nej
Kylskåp: Ja
Matlagning: eget kökspentry alt servicehus & grillplatser
Höst/Vinterpris: 1 190 kr/natt

Campingstuga: Liten >>

För er som är mer ute än inne.
Bäddar: En familjesäng
Dusch/WC: i servicehus
Kylskåp: Ja
Matlagning: eget kökspentry alt servicehus & grillplatser
Höst/Vinterpris: 1 090 kr/natt

FriluftsBod >>

Par, kompisar eller familj.
Bäddar: 1 – 4 bäddar
Dusch/WC: i servicehus
Kylskåp: Ja
Matlagning: servicehus alt grillplatser på området.
Höst/Vinterpris: 1 090 kr/natt

Bokningstips!

Vilka stugor är lediga?
- Nyttja "Visa tillgänglighet" knappen!

Förmodligen söker du på ett datum som passar dig bäst - men om du är flexibel kan du få en översikt av vilken typ av boende som finns ledigt genom att klicka på knappen "Visa tillgänglighet" i botten av bokningsmodulen här ovan. När du klickar på den knappen så får du upp en kalender som visar när olika stugor är lediga och bokningsbara.

Det kan även vara bra att nyttja "Visa tillgänglighet" om en viss typ av stuga är fullbokad på ditt valda datum för att se när den typen av stuga är ledig.

När du hittar en ledig stuga i kalendern - lägg då in de lediga datumen i sök-fältet och klicka på "Sök". Då kommer du få upp det lediga boendet som bokningsbart alternativ.

Avbokningsregler

Avbokningsreglerna i sin helhet hittar du här.
De finns även i bokningsbekräftelsen du får på mailen. 

Vad tar jag med mig?

Du väljer såklart vad du tar med dig men följande artiklar bör du ta med: 
- Diskmedel och diskborste
- Sängkläder (går att boka till). Täcke och kuddar finns i stugorna.
- Handduk
- Toalettpapper om du bor i Storstuga.
- Om du bor i en Campingstuga eller Friluftsbod behöver du 10-kronors mynt för att duscha i servicehusen. Vi växlar i vårt besökscenter och i restaurangen. Se öppettider. Under långsäsong då besökscenter och restaurang har begränsade öppettider kan det vara klokt att växla innan du kommer.

Djurvänliga stugor

Stugor där hundar är välkomna:

- Storstuga Vandra
- Storstuga Cykla
- Storstuga Bada
- Campingstuga Stor med Dubbelsäng (503)
- Campingstuga Mellan (401 & 402)
- Campingstuga Mellan (304 & 305)
- Campingstuga Liten (204 & 205)

STORSTUGOR

Storstugor är vad vi kallar våra stugor med kök / kökspentry samt dusch och wc. Dessa stugor är ofta de som blir bokade först så är du sugen på en storstuga så se till att boka i god tid.

Storstuga Vandra

Max 6 personer.
Stuga Vandra och Cykla är identiska stugor med två rum och kök samt WC och Dusch. I sovrummet finns en dubbelsäng och en våningssäng. I vardagsrummet finns en dagbädd och i köket finns ytterligare en säng. Köket är fullt utrustat med bord med sex sittplatser. Vardagsrummet har soffa, fåtölj och tv. Som en egen sommarstuga helt enkelt.
För fler bilder klicka på bilden ovan.
För aktuella priser se bokningkalender.

Storstuga Cykla

Upp till 6 personer.
Stuga Cykla och Vandra är identiska stugor – två rum och kök samt WC och Dusch. I sovrummet finns en dubbelsäng och en våningssäng. I vardagsrummet finns ytterligare en våningssäng. Köket är fullt utrustat med bord med sex sittplatser. är har 6 sovplatser. I vardagsrummet finns soffa, fåtölj och tv. Som en egen sommarstuga helt enkelt.
För fler bilder klicka på bilden ovan.
För aktuella priser se bokningkalender.

Storstuga Klättra

Upp till 6 personer.
Stuga Klättra har ett sovrum och ett kombinerat vardagsrum/kök samt WC och Dusch. Sovrummet har två våningssängar. I Vardagsrummet finns soffa, TV, utfällbar våningssäng, köksbord samt pentry.
För fler bilder klicka på bilden ovan.
För aktuella priser se bokningkalender.

Storstuga Paddla

Upp till 4 pers.
Stuga Paddla har ett sovrum och ett kombinerat vardagsrum/kök samt WC och Dusch. Sovrummet har två våningssängar. I Vardagsrummet finns soffa, 140cm säng, TV, köksbord samt pentry.
För fler bilder klicka på bilden ovan.
För aktuella priser se bokningkalender.

Storstuga Bada

Upp till 5 pers.
Stuga Bada har en sovalkov med dubbelsäng, allrum med kökspentry samt sovloft som nås via trästege med två madrasser som går att utöka till tre – vilket dock blir trångt för vuxna. I allrummet finns köksbord samt TV. Dusch samt WC i stugan och direkt intill finns bastu som man kan hyras för 500:- för hela vistelsen. Ved köpes i besökscenter.
För fler bilder klicka på bilden ovan.
För aktuella priser se bokningkalender. 

CAMPINGSTUGA

STOR

Våra större campingstugor med nummer 501 -508 ligger direkt ovanför vår stora besöksparkering. Stugorna är placerade i en cirkel med lägereld i mitten. Nybyggt servicehus med wc, duschar och köksyta ligger direkt intill stugorna.

Campingstuga Stor

Max 4 personer.
Campingstuga Stor har en dubbelsäng (160cm) och en våningssäng (180×90). Nummer 503 har enbart dubbelsäng vilket innebär mer yta om man bara är en till två personer och delar säng. Samtliga stugor har ett mindre matbord, kökspentry med kokplatta, mikrovågsugn och mindre kylskåp. Dusch (med 10 kr mynt) och wc finns i det nära intilliggande helt nybyggda servicehuset. I servicehuset finns även ett större kök med ugn samt diskmöjligheter.
För fler bilder klicka på bilden här bredvid.
För aktuella priser se bokningkalender.

CAMPINGSTUGA

MELLAN

Våra mellanstora campingstugor med nummer 301 -305 ligger direkt ovanför vår restaurang och Innergård. Stugorna är placerade i en rad. Nybyggt servicehus med wc, duschar och köksyta ligger direkt intill stugorna.

Campingstuga Medium

Max 4 personer.
Samtliga Campingstuga Mellan har två  våningssängar, där en av våningsssängarna är en failjesäng vilket betyder 120cm i nederslafen och 90 i överslafen. Samtliga stugor har ett mindre matbord, kökspentry med kokplatta, kaffebryggare, vattenkokare och mindre kylskåp. Dusch (med 10 kr mynt) och wc finns i det nära intilliggande helt nybyggda servicehuset. I servicehuset finns även ett större kök med ugn samt diskmöjligheter.
För fler bilder klicka på bilden bredvid.
För aktuella priser se bokningkalender.

CAMPINGSTUGA

LITEN

Våra mellanstora campingstugor med nummer 201 -205 ligger direkt ovanför vår restaurang och Innergård. Stugorna är placerade på en rad. Nybyggt servicehus med wc, duschar och köksyta ligger direkt intill stugorna.

Campingstuga Liten

Max 2 personer.
Samtliga Campingstuga Liten har en familjevåningssäng. Det innebär att nederslafen är 120 cm och överslafen är 90 cm. Samtliga stugor har ett mindre matbord, kökspentry med kokplatta, kaffepress och mindre kylskåp. Dusch (med 10 kr mynt) och wc finns i det nära intilliggande helt nybyggda servicehuset. I servicehuset finns även ett större kök med ugn samt diskmöjligheter.
För fler bilder klicka på bilden bredvid.
För aktuella priser se bokningkalender.

FRILUFTSBOD

FriluftsBodarna som kan liknas med glampingtält i trä är ett av de mer prisvärda stugboendena i Höga Kusten. FriluftsBodarna ligger på FriluftsByns innergård och här bor du mitt bland världsarvets härliga äventyr och utflykter. 

Friluftsbod

1 – 4 personer.
Vi har två olika typer av Frilufstbodar. Antingen med två våningssängar eller med en dubbelsäng (140cm)

Friluftsbodarna ligger mitt i FriluftsByn där Innergården, vindskydden och sällskapsrummet blir ditt vardagsrum. Det finns tillgång till wc i Sällskapsrummet på innergården. Friluftsbodarna har litet kylskåp, vattenkokare och pressokanna för kaffe.

Dusch (med 10 kr mynt) och wc finns i något av våra två helt nybyggda servicehus. I servicehuset finns även ett större kök med ugn samt diskmöjligheter.
För fler bilder klicka på bilden bredvid.
För aktuella priser se bokningkalender.

VINTER

Boende mitt i Världsarvet
Höga Kusten

I FriluftsByn bor du mysigt vid foten av Skuleberget och har nära till världsarvets äventyr och utflykter. Här hittar du olika typer av stugor, en rymlig camping och Höga Kustens mest populära tältplatser.

Stugor >>

Storstugor med kök och wc/dusch,  Campingstugor eller FriluftsBodar.

Vintercamping >>

Under våra vinterevenemang skottar vi upp för husbilar och campervans.

Vintertälta >>

Självklart. Och vårt sällskapsrum står alltid öppet om ni vill umgås i värmen.

Inför ditt besök >>

Här har vi samlat lite tips som kan vara bra att kolla in inför ditt vinterbesök.

Vinter på Höga Kusten

VINTER I HÖGA KUSTEN

VINTERPAKET »

Sista helgen i Februari och de två första helgerna i Mars kan du ta del av vårt boendepaket.

VINTER I HÖGA KUSTEN

BOENDE & RESA »

Boende mitt i Världsarvet nära alla höjdpunkter.

VINTER I HÖGA KUSTEN

MAT & DRYCK »

Här hittar du öppettider för Toppstugan och Vinterfiket

VINTER I HÖGA KUSTEN

SE & GÖRA »

Här har vi samlat vinterns sevärdheter och utflykter.

VINTER I HÖGA KUSTEN

EVENEMANG »

Höga Kusten Winter Hike
Höga Kusten Winter Trail.