NYHETER: MAT & DRYCK – Juni 2024

FriluftsByn storsatsar med nytt kök

Redan idag har FriluftsByn utvecklats till ett av Sveriges mest populära platser för naturupplevelser. Nu tar man nästa steg mot att bli en plats man besöker även för smakupplevelser.
– De senaste åren har vi konstant tagit små steg mot att utveckla vårt kök. Nu tar vi ett rejält kliv genom att förstärka teamet med två av Höga Kustens mer namnkunniga kockar, säger Jerry på FriluftsByn.

Peter Holmberg, Kökschef och Danne Sandberg kock kommer sätta prägel på smakupplevelserna i FriluftsByn där man inleder med Restaurang Vardagsrummet och de populära sommarkvällarna Burgers & Beer på innergården.

Natur- och smakupplevelser hör samman

FriluftsByn har under de senaste åren gått från klarhet till klarhet gällande smakupplevelser. Tema kvällarna Burgers & Beer på Innergården som lanserades 2018 har blivit ett av Höga Kustens mest populära sommarkvällar med levande musik och 2021 öppnade man Restaurang Vardagsrummet som även fungerar som evenemangs och konferenslokal.

Sedan dess har man erbjudit allt från middagar med gästspel från ledande dryckesleverantörer till temakvällar. Julen 2023 var det äntligen dags för tre kvällar med Julfest vilka blev fullbokade omgående och våren 2024 var det premiär för Kitchen Stories, tillfällen där man låter kreativiteten flöda. Utöver detta driver man även Skulebergets Toppstuga, sommaröppna Friluftsfiket och vinteröppna Vinterfiket.
– Natur och smakupplevelser hör samman så vi har sedan starten försökt erbjuda de som bor i området och våra besökare en kombination. Det har varit uppskattat och bidragit till att vi nu kan ta nästa steg i utvecklingen, säger Jerry på FriluftsByn.

Restaurang Vardagsrummet som stod klart 2021 fungerar som restaurang, evenemang och konferenslokal. Vardagsrummet har även blivit populärt för bröllopsfester.

Burgers & Beer kvällarna på FriluftsByns innergård öppnar upp Onsdagar och Lördagar under sommaren och har blivit ett av Höga Kustens mest populära smakupplevelser.

Skulebergets Toppstuga har trots den begränsade ytan fått en uppdaterad meny. Målsättningen är att Toppstugan byggs ut till sommaren 2027 och redan idag har nytt vatten och avlopp samt ch el dragits till toppen.

Friluftsfiket öppnade sommaren 2023 och har blivit ett populärt utflyktsmål tack vare sitt läge direkt vid Gällstasjön med kanot och kajakuthyrning, lekplats, sagostig och minigolf.

Rutinerade kockar sätter sin prägel på sommaren 2024

Nu tar FriluftsByn nästa steg i utvecklingen och förstärker köket med två rutinerade och kockar. Peter Holmberg blir kökschef och Danne Sandberg blir kock och tillsammans kommer de sätta sin prägel på sommarens smakupplevelser. 
– Jag har länge fascinerats över FriluftsByns utveckling och den potential som finns så när jag såg att man sökte en ny kökschef så hörde jag av mig, säger Peter som av många känns igen från bland annat Strandkaj Kök och Bar samt Linnea och Peter i Örnsköldsvik. 

Vid sin sida får han Danne Sandberg som kombinerat arbete i Höga Kusten med Vemdalen de senaste åren. 
– En kompis tipsade mig om att FriluftsByn skulle ta nästa steg i sitt kök och det kändes helt rätt, säger Danne.  

För att hinna med att se över både köket och alla menyer inför sommaren har man tagit hjälp av Peters tidigare kollega och kökschef Jon Zetterblad. Från och med Juni kommer även fler kollegor att stärka upp de olika enheterna.

Peter Holmberg, Kökschef

Höga Kusten bo som känns igen från både Strandkaj Kök & Bar och Linnea och Peter i Örnsköldsvik. Tar nu rollen som kökschef i FriluftsByn.

Favoriträtt på sommarens meny: Jag tror Köttmackan kommer bli en klassiker bland de som droppar in från campingen eller efter en vandring. Sedan ser jag fram emot att de som kanske mer bokar ett bord kommer uppskatta råbiffen som vi sotat lite så den får en lite härlig touch.

Danne Sanberg, Kock

Ursprungligen från Härnösand där han arbetat på både Royal by Mathias och Hernö Outdoor men lämnar nu Vemdalen och Poppens för att komma hem och till FriluftsByn.

Favoriträtt på sommarens meny: Jag tror Köttmackan kommer uppskattas av många som bara droppar in och jag ser även fram emot att erbjuda en smak av sommaren med vår stenbitsrom med färskpotatis och brynt smör. 

Då öppnar köken!

Restaurang Vardagsrummet: Har sommarpremiär Fredag den 7:e Juni och Lördag 8:e Juni samt Fredag 14:e och Fredag 28:e Juni. Därefter Torsdagar och Fredagar i Juli och Augusti. Mer info & Bordsbokning »

Burgers & Beer: Har premiär Lördag 29:e Juni och arrangeras därefter Onsdagar och Lördagar i Juli och Augusti. Mer info & Bordsbokning »

Toppstugan: Har öppet Lördagar i Maj och Lördagar och Söndagar i Juni. Därefter dagligen från och med Midsommar och till September.

Toppstugan »

Välkommen upp till toppen av Världsarvet. Fika, Våfflor, lunch och makalösa vyer.

Friluftsfiket »

Kom förbi och kolla läget och njut av gofika eller lunch. Badplats, minigolf och lekplats.

Restaurang Vardagsrummet »

Två våningar och härligt soldäck. A´la carte och goda drinkar.

Burgers & Beer »

Höga Kustens härligaste häng. God mat, lägereldar och levande musik.

NYHETER: FRILUFTSBYN MAT & DRYCK

NYHETER: MAT & DRYCK - Juni 2024

FriluftsByn förfinar menyn inför 2024 »

Såhär gick tankarna kring Vardagsrummet och B´n´B.

NYHETER: MAT & DRYCK - Juni 2024

FriluftsByn storsatsar med nytt kök »

Rekryterar Höga Kustens mer namnkunniga kockar.

NYHETER: MAT & DRYCK - April 2024

Succe för Kitchen Stories »

FriluftsByn låter kreativiteten flöda.

NYHETER: MAT & DRYCK - Dec 2023

FriluftsByn bjuder in till Julfest »

Gör sin egna tolkning av julfirande under fem kvällar.