NYHETER: MAT & DRYCK – Juni 2024

FriluftsByn förfinar menyn inför sommaren 2024

Både Restaurang Vardagsrummet och Burgers & Beer får ytterligare lyft inför sommaren 2024 när några klassiker stannar kvar på menyn, nya tillkommer och ytterligare säsongsrätter introduceras.
– Det har varit ett spännande arbete och i sommar kommer vi kunna erbjuda något för både gourmander som vill ha det lilla extra men också erbjuda alternativ till de som spontant tittar in för att ta något att äta efter äventyret säger Peter Holmberg, Kökschef på FriluftsByn.

Danne Sandberg och Peter Holmberg har ser fram emot en härlig och smakfylld sommar i FriluftsByn. 

Två Restauranger – Två Smakupplevelser

För att kunna ge boende och besökare i Höga Kusten en härlig variation under sommaren växlar FriluftsByn mellan a’la carte middag i Vardagsrummet med levande musik och lägereldar på Burgers & Beer på Innergården. Det gör att man kan erbjuda två helt olika upplevelser med två helt olika menyer.
– Det känns kul att kunna erbjuda två så olika smakupplevelser som Vardagsrummet och Burgers & Beer och samtidigt på båda restaurangerna erbjuda en meny som har något både för de som i god tid planerat ett restaurangbesök tillsammans med vänner och familj och de som droppar in från campingen eller med vandringskängor efter äventyret säger Peter Holmberg, Kökschef på FriluftsByn. 

Just kombinationen två restauranger och olika typer av förväntningar på sin resturangupplevelse har gjort att man ytterligare förfinat menyn inför sommaren 2024

Restaurang Vardagsrummet.

Under försommaren öppnar Restaurang Vardagsrummet upp de kvällar man inte arrangerar bröllop och större konferenser vilket 2024 blir fem tillfällen. Därefter öppnar man upp Torsdagar och Fredagar under Juli och Augusti.
I Vardagsrummet kommer vi erbjuda en högkvalitativ och prisvärd middagsupplevelse för vänner och familjer där Köttmackan även möter upp de som bara tittar förbi spontant och vill slå sig ner med öl på terrassen, säger Danne Sandberg, kock på FriluftsByn.

Meny Vardagsrummet »

Öppettider: Vardagsrummet öppnar Fredag 7:e Juni och har därefter öppet ytterligre fyra kvällar i Juni 8:e, 14:e, 22:a och 28:e  –  Därefter Torsdagar och Fredagar i Juli och Augusti i kombination med Burgers & Beer.

Restaurang Vardagsrummet har blivit ett populärt besöksmål för middagar och en självklar plats för kalas och firanden. Allt från sommarfester med jobbet till 60-års kalas med släkten.  

Sommaren 2024 erbjuder Vardagsrummet allt från huvudrätter såsom Norrländsk Röding och Svensk Ryggbiff till plockrätter såsom Råbiff och Sommartallrik med stenbitsrom potatis. och brynt smör.

Då många spontanbesöker Vardagsrummet från campingen och efter en vandring så räknar man med att Köttmackan och Misobakat Blomkål är två framtida klassiker.

Med två våningar inomhus och stor terrass i bästa solläge är Vardagsrummet populärt både bland boende och besökare.

Burgers & Beer – Höga Kustens härligaste häng!

Sommarkvällarna på FriluftsByns innergård har blivit en sann Höga Kusten klassiker och sjävklart finns de klassiska burgarna Camper och Lägereld kvar som denna sommar får sällskap av burgaren Seoul Sizzle samt härliga smårätter och hemagjord falafel.
Vi vet att många kommer för burgarna så därför har vi behållit de två klassikerna men också tagit fram en spännande nyhet med asiatisk touch samt breddat utbudet med allt från plockrätter såsom Hummus med bröd och Burrata till vår egna falafel, berättar Peter.

Meny Burgers & Beer »

Öppettider: Burgers & Beer har premiär Fredag 29:e Juni och arrangeras därefter Onsdagar och Lördagar i Juli och Augusti i kombination med Restaurang Vardagsrummet.

Burgers & Beer lockar barnfamiljer, kompisgäng och nyfikna seniorer med god mat, levande musik och lägereldar. Det blir inte mer Höga Kusten än såhär.

Klassikerna Camper och Lägereld finns kvar och får denna sommar sällskap av burgaren Seoul Sizzle med härliga koreanska toner.

Nytt för sommaren 2024 är härliga smårätter såsom Burrata med  gremolata, broccoli, örter och pistage samt Hummus på bröd, semitorkade oliver och riven parmesan

Burgers & Beer är den där härliga sommarkvällen du längtar efter. Har man varit här återvänder man, har man inte varit här är det dags att dyka upp! Boka bord i god tid eller chansa på drop-in.

Toppstugan »

Välkommen upp till toppen av Världsarvet. Fika, Våfflor, lunch och makalösa vyer.

Friluftsfiket »

Kom förbi och kolla läget och njut av gofika eller lunch. Badplats, minigolf och lekplats.

Restaurang Vardagsrummet »

Två våningar och härligt soldäck. A´la carte och goda drinkar.

Burgers & Beer »

Höga Kustens härligaste häng. God mat, lägereldar och levande musik.

NYHETER: FRILUFTSBYN MAT & DRYCK

NYHETER: MAT & DRYCK - Juni 2024

FriluftsByn förfinar menyn inför 2024 »

Såhär gick tankarna kring Vardagsrummet och B´n´B.

NYHETER: MAT & DRYCK - Juni 2024

FriluftsByn storsatsar med nytt kök »

Rekryterar Höga Kustens mer namnkunniga kockar.

NYHETER: MAT & DRYCK - April 2024

Succe för Kitchen Stories »

FriluftsByn låter kreativiteten flöda.

NYHETER: MAT & DRYCK - Dec 2023

FriluftsByn bjuder in till Julfest »

Gör sin egna tolkning av julfirande under fem kvällar.