”Alltså vilket jäkla skönt ställe och riktigt god mat! Vi kommer tillbaka”

”Det känns ju på riktigt som om man vips landat i typ Colorado. Vilket ställe!”

”Du – finns det något bord ledigt imorgon också? Vi skickade lite bilder till våra kompisar…”

SERVERING

Det här är en av de absolut roligaste rollerna vi har i FriluftsByn. Under Burgers & Beer och i Vardagsrummet ger du toppenservice och är länken mellan köket och våra härliga gäster. Vi söker både dig som kan vara assisterande serviceansvarig, ta beställning och servera, kanske hoppa in i baren och även dig som vill ta en roll som disk och runner.

Assisterande Serveringsansvarig

Som assisterande serveringsansvarig kör du servering men tar även huvudansvar när Emelie inte arbetar. Vi lär behöva två personer med denna roll.

Servering

Du ser till att alla gäster är nöjda och får bra service under Burgers & Beer och i Vardagsrummet. Vi kommer försöka hitta tre personer som tycker detta vore skoj.

Disk / Runner

Du kanske är något yngre och ser till att disk kommer in från borden och hjälper till där det behövs.

”Hopp-in”

Ibland blir någon sjuk eller något händer – kanske vill du vara med på ”hopp-in listan”.

ETT TEAM
TVÅ RESTAURANGER

I FriluftsByn har vi två typer av restaurangkvällar. På onsdagar och lördagar kör vi Burgers and Beer på Innergården och på Torsdagar och Fredagar öppnar vi upp det två våningar höga Vardagsrummet med härligt soldäck. Det blir fyra kvällar i veckan. Sedan kommer du även upp i Toppstugan eller i Friluftsfiket eller där det behövs. Två dagar i veckan hinner du njuta av sommaren och uppleva Höga Kusten.

BURGERS & BEER

Burgers and Beer är våra galet mysiga sommarkvällar på Innergården. Hit kommer både de som gästar i FriluftsByn, andra anläggningar och de som bor eller har stuga i Höga Kusten. Vi bjuder även in trubadurer varje kväll och ofta får vi besök av lokala bryggerier.

Burgers & Beer är lika mycket en upplevelse för oss som jobbar här som för våra besökare. Stämningen är god och farten är hög när vi tar emot två sittningar med gäster.

Då det är sådan fart och fläkt så får gäster en liten grej som piper när deras mat är klar och då hämtar de själva maten vid stekborden. Dryck köper gäster själv i baren. Vi ser till att alla hittar sitt bord och får menyn förklarad. Vi dukar även duka av och på samt se till att alla har det bra. Du kommer gilla det.

NÄR KÖR VI?

Vi kör Burgers & Beer Onsdagar och Lördagar. Varje kväll har två sittningar. En tidigare som börjar vid 16:00 och en senare som drar igång vid 19:00. Du kliver på vid 15:00 och vi brukar vara klara vid 23:30.

Sköna sommarkvällar på FriluftsByns Innergård.

På den första sittningen kommer många barnfamiljer medan det blir lite mer fartigt senare på kvällen.

Våra kockar flippar grymma burgare och andra riktigt goda rätter så du kommer vara stolt när du går fram till borden.

Varje sommar återkommer några som står för rutin och det tillkommer nya gladingar – tillsammans hjälps vi åt att skapa en skön stämning.

Det är bra om du också kan klappa händerna i takt (Vänta en bit in i filmen för att få se runt på området)

Burgers & Beer är ute på innergården men om prognosen säger busväder flyttar vi in i Vardagsrummet.

Senare på kvällern blir det lite mer fart men vi håller hårt på ”tyst på campingen klockan 23.00” då många ger sig ut tidigt på äventyr.

VARDAGSRUMMET

Vardagsrummet ligger direkt intill Innergården och här håller vi öppet Torsdagar och Fredagar med a’la carte. Det här är en störtskön lokal där vi arrangerar alla möjliga tokigheter över året men sommartid är det restaurang med härlig terrass i bästa läge för kvällssol.

I Vardagsrummet tar vi bordservering vilket innebär att vi tar beställning av mat och dryck vid bordet och har bordsservering. Du kommer få ”ditt område” i Vardagsrummet som du håller koll på men självklart hjälps vi åt. Systemet vi använder är superenkelt och vi har handhållna enheter – om du har en smartphone kommer du förstå typ direkt  men självklart går vi igenom allt i lugn och ro. Du ska såklart känna dig bekväm med både de prylar vi använder och såklart menyn – det gör upplevelsen bättre både för oss och dom som är hungriga.

NÄR KÖR VI?

Vi håller Vardagsrummet öppet Torsdagar och Fredagar. Varje kväll har två sittningar. En tidigare som börjar vid 16:00 och en senare som drar igång vid 19:00. Du kliver på vid 15:00 och vi brukar vara klara vid 23:30.

Tre grymma burgare – Camper, Lägereld och Skuleskogen, riktigt god lax och en magisk rotselleri. Såklart skakar vi grymma drinkar. Du lär dig snabbt och du har ju menyn i handen.

Två våningar inomhus med discokula och rejält tilltaget soldäck. Klart man trivs. Är det sol brukar det bli rätt så full fart. Det är ärligt talat roligaste kvällarna.

Precis som på Burgers and Beer är det en skön stämning men vi som ger service har såklart snabba fötter. 

 Vi berättar lite om vår heta bacon jam av vindelrökt sidfläsk med honung och hur Skuleskogen kombinerar kantareller och enbär – typ en skogspromenad med öppen mun. Vi tränar lite när du kommer.

Alltså om man har jobbat hela kvällen får man tusan shaka loss bäst man vill. Såhär ser det ut när vädret busar och vi flyttar in Burgers and Beer till Vardagsrummet. Det brukar bli bra det med.

VILL DU BLI EN DEL AV FRILUFTSBYN?

Nu då du vet lite mer om hur vi tänkt det och hur kul vi har det så är väl frågan om du vill bli en del av ett skönt gäng denna sommar? Då vi får fler gäster så breddar vi team servering som leds av Emelie och vi hoppas såklart att du är sugen och vi båda känner ”det här kommer bli toppen”.  Vi söker alltså dig som kan vara assisterande serveringsansvarig, vill ta beställning och servera samt disk/runner. Har du även erfarenhet att sno ihop några drinkar så vore det också tusan grymt.

Du ser till att besöket i FriluftsByn blir minnesvärd. Du har en positiv attityd och förmågan att skapa arbetsglädje och trivsel i gänget. Du är flexibel och hugger i där det behövs.

Du hittar din stil typ ”Hej, har ni det bra? …Har ni varit här förut? Vet ni, nu ska ni få en riktigt härlig kväll…jag heter…och tänkte berätta lite mer om vad ni kan välja på ikväll”. Vi har nog Sveriges trevligaste gäster så det kommer bli kul.

Kanske har du tidigare erfarenhet men vi lägger ärligt talat störts vikt på dig som person – att du är en ”pigg” person som är hyfsat rapp – du kommer kunna lära dig hur allt fungerar under vår interna provkväll.

Vi skulle nog sådär småkaxigt men ändå helhjärtat säga att det här nog är en av Sveriges skönaste platser att spendera sommaren på.

Hur tänker vi?

Om du har tidigare erfarenhet av servering tänker vi att du kanske är nyfiken på att ta ett assisterande huvudansvar över serveringen. Det innebär att om Emelie är borta så håller du i taktpinnen och välkomnar vid dörren. Annars kanske du är sugen på att hjälpa till med servering och här är det såklart bra om du har viss erfarenhet men din personlighet går före.

Utöver det behöver vi någon som har huvudansvaret i baren. Utöver det tror vi att fyra personer i servering där utgör en bra bas för att skapa ett riktigt skönt häng. Sedan kommer vi även försöka hitta en mer junior ”disk och runner”.

Förhoppningen är att några kan komma in redan lördagar i Juni men du bör i alla fall kunna vara game från den 29:e Juni då vi går in i högsäsong och det är full rulle.

Juni:
Vardagsrummet Lördagar.
17:00 – 23:00

Högsäsong 100%:
27:e Juni – 14:e Augusti.
Ons – Lör 16:00 till 23:00

Vecka 33 och 34:
Vardagsrummet Fredagar 17:00 – 23:00
Burgers & Beer Lördagar 17:00 – 23:00

Vem är du?

Förmodligen har du antingen arbetat som servitör eller servitris tidigare. Eller så är du tillräckligt framåt och driven för att kunna ta emot beställning samt servera mat och dryck till världens skönaste gäster. Viktigt är att du kan hantera press för det lär komma mycket folk och du är snabb som en vessla samtidigt som du är väldigt noggrann.

Lön: Enligt överenskommelse. Vi kan även hjälpa till att lösa boende i FriluftsByn vilket brukar bli en riktigt härlig upplevelse.
Start: Kan du komma loss redan lördagar i Juni är det ju toppen annars kör vi all in den 29:e Juni – 19:e Augusti. Kan du även vara med helger vecka 33 och 34 vore det ju grymt. 

DET HÄR LÅTER RIKTIGT KUL!

Ja men det är ju det – så maila lite kort om dig och CV till info@friluftsbyn.se samt ”restaurang och servering” i rubriken. Har du frågor skickar du ett sms till Emelie på 070-3732425 så ringer hon upp. Vi kommer att intervjua och förstärka teamet löpande så skicka din ansökan så snart du kan. Det här kommer bli kanon.

Vi har skapat den plats vi själva saknade och idag älskar att hänga på. Det vore kul om du ville bli en del av gänget.

JOBBA I FRILUFTSBYN

Vi är ett passionerat, glatt och effektivt team som lever drömmen FriluftsByn. Då vi nu plötsligt blivit "heta" och man skriver om oss i tidningar världen över så börjar fler och fler vilja hälsa på. Och inte nog med det - man kommer tillbaka. (För en känsla av vad vi pysslar med kolla in oss på instagram: @friluftsbyn >>)

Därför behöver vi bli fler och söker nu ett gäng kollegor. Vi tar även emot praktikanter, campingvärdar och volontärer under våra större evenemang. Här hittar du alla möjligheter. Har du en egen idé maila oss på info@friluftsbyn.se
Alla jobbmöjligheter i FriluftsByn >>

KÖKSASSISTENT >>

Restaurang Vardagsrummet har under två år blivit Höga Kustens härligaste häng. Nu söker vi köksassistenter på heltid som kan starta till Midsommar och gärna finnas med till mitten av September 2023.

SERVERING >>

I Vardagsrummet och på vår Innergård där vi kör Burgers & Beer är riktigt populära. Har du skön energi och snabba fötter så vore det guld om du vill haka på team restaurang och servering.

TYP BARTENDER >>

Vi söker någon som kan stå i baren i restaurangen torsdagar och fredagar juli och augusti. Skulle du vilja ha fler timmar så finns det goda möjlighet att kombinera med andra tjänster i Friluftsbyn.

CAFÉ TOPPSTUGAN >>

Är du ett energiknippe som är effektiv, glad och uthållig? Ja men då kanske du är rätt person för vårt härliga gäng på toppen av Skuleberget. Tjänsterna kan kombineras med städ i FriluftsByn

BESÖKSCENTER & FRILUFTSBAGERIET >>

Från vårt besökscenter checkar vi in, ger tips om upplevelser samt driver vår butik och FriluftsBageriet som erbjuder fika och måltider. Serviceinriktad vilket också innebär "sälj" samt många bollar i luften.

LOKALVÅRD
& STÄD >>

Sommartid utökar vi med två nya kollegor som älskar att få det snyggt och rent i stugor och på campingen samtidigt som man får vistas i en härlig miljö. Är det du?

GUIDE & ANSVARIG KAJAKCENTER >>

Är du ansiktet utåt och har totakoll på den nyöppnade Höga Kusten Kajakcenter? Kan du leda kajakturer men även hjälpa till på området mitt på dagen? Grymt. Sök!

VOLONTÄRSSKAP

En stor del av FriluftsByn är skapat av människor som brinner för samma sak som vi. Några är med och arrangerar äventyr och festivaler. Andra kommer förbi som camping- eller vintervärdar eller gör praktik hos oss. Kanske är det något för dig med?

CAMPINGVÄRD >>

Sommar 2023. Kom och bo och upplev Höga Kusten samtidigt som du hjälper till med leveranser och Burgers & Beer.

VINTERVÄRD

Feb och Mars 2023. Vintern 2023 kommer vi återigen öppna upp för Vintervärdar som hjälper till under helger.

PRAKTIKPLATSER

Juni - September samt Februari. (Mer info kommer) Vi ska visa dig allt vi kan - såklart tar vi emot praktikanter inom turism och guidning samt inom hotell och restaurang.

EVENEMANGS VOLONTÄR

(Mer info kommer) Vill du följa med ut och hjälpa till under något av våra storslagna äventyr och festivaler maila info@friluftsbyn.se