”De vykortsliknande scenerna avlöser varandra.”
Svenska Dagbladet

”Nu har du chansen att få jobba på en av Sveriges häftigaste platser.”
Anna, FriluftsByn

”Nu söker vi ännu en superhjälte till vårt team på toppen.”
Jerry, FriluftsByn

TOPPSTUGAN

Alltså det här kan mycket väl vara Sveriges vackraste arbetsplats och sommaren 2023 söker vi dig som vill bli en del av vårt toppengäng på toppen av Världsarvet Höga Kusten. Fart och fläkt, glada gäster och helt makalösa vyer.

Assisterande Toppstugeansvar

Jossan är ansvarig för Toppstugan men vi söker dig som kan assistera ansvaret. Förmodligen har du tidigare erfarenhet av café och kanske till och med är kallskänka.

Kassa och Pepp

Sommartid gräddar vi Våfflor som tusan, vi skickar ut fika samt förbereder lättare luncher i ett raskt tempo. Vill du vara med?

Toppkiosken

Direkt utanför Toppstugan öppnar vi under högsäsong upp Toppkiosken. Ett perfekt sommarjobb för yngre och drivna sköningar.

En av Höga Kustens höjdpunkter

De allra flesta som besöker Höga Kusten tar sig till toppen av Skuleberget för att njuta av några av Sveriges vackraste vyer – antingen via någon av vandringslederna eller linbanan. Där på toppen ligger vår Toppstuga och du hjälper till så alla får en härlig vistelse.

Skulebergets Toppstuga är ett av Höga Kustens främsta besöksmål.

Barnfamiljer, par och kompisgäng vandrar eller tar linbanan till de makalösa vyerna.

Tempot är högt men stämningen är god. 

Vyerna är helt makalösa och vi ser till att alla även blir mätta och belåtna.

Café Toppstugan

Våfflorna är otroligt uppskattade och så även fikat och glassen. Vi serverar även Laxtallrik samt Betasallad antingen med Vindelrökt fläskfile eller Oumpf. Vi turas om att stå i kassan och preppa mat. När gästerna beställer får de en liten puck som piper när maten är klar och vi ställer fram maten utanför köket där våra gäster själva hämtar upp den – detta då många tenderar att byta plats.

Det går undan med Våfflorna, men de ska såklart också vara fotovänliga då många tar bilder och delar sin upplevelse på sociala medier och med sina vänner. Du kommer behöva både fart och finess.

En våffla på Skulebergets topp är en sommarklassiker i Höga Kusten.

Lax eller betasallad med fläskfile eller oumpf.

Då fler och fler vandrar upp ökar luncherna i popularitet.

Några vill fika eller köpa en glass, andra är mer sugen på en lunch.

I Juli månad mellan 12:00 och 14:00 kan det vid solsken bli lite högre tryck men det har vi lärt oss hantera på bästa sätt.

Du kommer oavsett roll i Toppstugan att växla mellan kassa och kök. Det brukar göra det roligare och vi jobbar som ett tight team.

Torsdagskvällar i Juli och början på Augusti kör vi även igång de populära Höga Kusten Kvällarna i Toppstugan. Det här är helt makalöst mysiga kvällar och att se solen gå ner över världsarvet är så otroligt vackert.

SUPERHJÄLTAR SÖKES

Vem är då du? Ja att du är serviceinriktad, positiv och utåtriktad tar vi för givet. Det som kommer göra att just du får jobbet är att du sticker ut som ett sprudlande och uthålligt energiknippe, du vet sådär så det slår blixtrar från dina ögon. Du är även flexibel när det kommer till arbetstider och uppgifter då vi turas om att öppna och stänga.

Förresten, för att kunna hänga med i vårt härligt höga tempo är det meriterande om du har erfarenhet från kök/café men det är inte ett måste om du är villig att lära dig. Vi måste nog även påpeka att vi är ett skönt gäng som jobbar för varandra. Det innebär att du arbetar prestigelöst och kan hugga i där det behövs, annars får du äta bränd korv när vi slår oss ner vid lägerelden och summerar ännu en härlig dag.

Ok, vi kanske överdriver lite. Men hur ska vi annars hitta nästa superhjälte?

Vilka söker vi?

Först och främst måste vi ju säga att FriluftsByn och Höga Kusten blivit otroligt populärt senaste tiden vilket är riktigt skoj. Vi har lärt oss riktigt mycket senaste åren och Jossan har koll på läget på toppen men under sommaren behöver vi ytterligare förstärkning.

Vi tänker att någon eller några får rollen som ”Assisterande Toppstugeansvar”. Förmodligen är du lite mer erfaren av café och fik och kan hoppa in och ta huvudansvar när Jossan inte är på plats. 

Vi söker även ”Café biträden” som har lite erfarenhet eller personer som är sådär skönt pigga och trevlia för du kommer lära dig sysslorna riktigt snabbt. Du kommer att stå i kassan men också fixa våfflor och luncher samt tillsammans med övriga gänget diska och städa. Det är rikigt kul och många kommer tillbaka varje sommar.

Vi kommer även söka två personer till ”Toppkiosken” där vi ser framför oss något yngre förmågor som har härlig energi.

Det praktiska

Lön: Enligt överenskommelse. Vi kan även hjälpa till att lösa boende i FriluftsByn vilket brukar bli en riktigt härlig upplevelse.

Start: Arbetet är framförallt en säsongsanställning från Midsommar då vi öppnar upp Toppstugan alla dagar i veckan, Måndag – Söndag, till och med Augusti. Men vi kommer även ha öppet helger i Maj, Juni, September fram till och med Novemberlovet v 44.
Vi arbetar primärt dagtid, men även vissa kvällar.

VISST LÅTER DET SOM EN TOPPSOMMAR!

Det här är riktigt kul och vi brukar få många ansökningar så försök söka så snart du kan – maila lite kort om dig och CV till info@friluftsbyn.se samt ”Toppstugan” i rubriken. Har du frågor skickar du ett sms till Anna på 070-8743204 så ringer hon upp. Hoppas vi ses.

JOBBA I FRILUFTSBYN

Vi är ett passionerat, glatt och effektivt team som lever drömmen FriluftsByn. Då vi nu plötsligt blivit "heta" och man skriver om oss i tidningar världen över så börjar fler och fler vilja hälsa på. Och inte nog med det - man kommer tillbaka. (För en känsla av vad vi pysslar med kolla in oss på instagram: @friluftsbyn >>)

Därför behöver vi bli fler och söker nu ett gäng kollegor. Vi tar även emot praktikanter, campingvärdar och volontärer under våra större evenemang. Här hittar du alla möjligheter. Har du en egen idé maila oss på info@friluftsbyn.se
Alla jobbmöjligheter i FriluftsByn >>

KÖKSASSISTENT >>

Restaurang Vardagsrummet har under två år blivit Höga Kustens härligaste häng. Nu söker vi köksassistenter på heltid som kan starta till Midsommar och gärna finnas med till mitten av September 2023.

SERVERING >>

I Vardagsrummet och på vår Innergård där vi kör Burgers & Beer är riktigt populära. Har du skön energi och snabba fötter så vore det guld om du vill haka på team restaurang och servering.

TYP BARTENDER >>

Vi söker någon som kan stå i baren i restaurangen torsdagar och fredagar juli och augusti. Skulle du vilja ha fler timmar så finns det goda möjlighet att kombinera med andra tjänster i Friluftsbyn.

CAFÉ TOPPSTUGAN >>

Är du ett energiknippe som är effektiv, glad och uthållig? Ja men då kanske du är rätt person för vårt härliga gäng på toppen av Skuleberget. Tjänsterna kan kombineras med städ i FriluftsByn

BESÖKSCENTER & FRILUFTSBAGERIET >>

Från vårt besökscenter checkar vi in, ger tips om upplevelser samt driver vår butik och FriluftsBageriet som erbjuder fika och måltider. Serviceinriktad vilket också innebär "sälj" samt många bollar i luften.

LOKALVÅRD
& STÄD >>

Sommartid utökar vi med två nya kollegor som älskar att få det snyggt och rent i stugor och på campingen samtidigt som man får vistas i en härlig miljö. Är det du?

GUIDE & ANSVARIG KAJAKCENTER >>

Är du ansiktet utåt och har totakoll på den nyöppnade Höga Kusten Kajakcenter? Kan du leda kajakturer men även hjälpa till på området mitt på dagen? Grymt. Sök!

VOLONTÄRSSKAP

En stor del av FriluftsByn är skapat av människor som brinner för samma sak som vi. Några är med och arrangerar äventyr och festivaler. Andra kommer förbi som camping- eller vintervärdar eller gör praktik hos oss. Kanske är det något för dig med?

CAMPINGVÄRD >>

Sommar 2023. Kom och bo och upplev Höga Kusten samtidigt som du hjälper till med leveranser och Burgers & Beer.

VINTERVÄRD

Feb och Mars 2023. Vintern 2023 kommer vi återigen öppna upp för Vintervärdar som hjälper till under helger.

PRAKTIKPLATSER

Juni - September samt Februari. (Mer info kommer) Vi ska visa dig allt vi kan - såklart tar vi emot praktikanter inom turism och guidning samt inom hotell och restaurang.

EVENEMANGS VOLONTÄR

(Mer info kommer) Vill du följa med ut och hjälpa till under något av våra storslagna äventyr och festivaler maila info@friluftsbyn.se