VINTERVÄRD I FRILUFTSBYN

Vill du uppleva Höga Kusten och även hjälpa andra besökare? Vi tänkte prova på att ha öppet lite mer denna vinter, närmare bestämt vecka 8 – vecka 14 och behöver lite extra hjälp då vi även fungerar som inofficiell turistbyrå. Det kommer bli riktigt skoj.

Det är helt klart udda tider men vi tror många skulle må bra av att komma ut i naturen. Inte minst i det storslagna världsarvet Höga Kusten.

Därför tänkte vi öppna upp lite mer denna vinter. Lördag och Söndag kör vi Vinterfik i Vardagsrummet 11:00 – 15:00 och Lördagkväll blir det restaurang i Vardagsrummet 17.00 – 20:30.

Vi har nu rekryterat fler vinterkollegor under februari och mars för att sköta camping och toppstugan så vi kommer att ha ett rutinerat gäng som bas. Men det är otroligt svårt att planera i denna tid och denna sommar hann vi inte hjälpa alla besökare – de flesta som bara kommer in och vill ha hjälp och tips om Höga Kusten. Därför tror vi det är bra med lite extra hjälp för att kunna ge tips till alla som kommer. Kanske är det du?

Tänk lite som en mini version av STF´s stugvärdsuppdrag >>

Som Vintervärd hjälper du till att ge våra vintergäster en härlig upplevelse. Du har såklart även tid att själv ge dig ut på äventyr. Du hjälper till under helgen men kan checka in redan från onsdag samma vecka för att få än mer tid för äventyr. Som Campingvärd är du otroligt uppskattad av våra besökare och även av vår ordinarie personal. Campingvärd är av ideel karaktär och som ersättning utgår arbetskläder, boende samt middag innan lördagens servering.

NÄR?

Du väljer helg (fre, lör och sön) någon gång vecka 8 till 14. Du kan dock komma redan onsdag den vecka du hjälper till och det fungerar toppen att jobba från FriluftsByn. Maila info@friluftsbyn.se

ERSÄTTNING

Delat boende i stuga.
Middag lördag kväll.
Galet snygg ny FriluftsByn T-shirt med berget
+ Outdoor Collective Mössa samt Blå eller Röd Outdoor Collective Mugg.

VAD BEHÖVER JAG KUNNA?

Vår ordinarie personal och extrainkallade vinterkollegor sköter allt. Men då vi är bland de få som har öppet kommer många allmänna besökare in och vill ha hjälp med kartor och annat. Ibland hinner vi inte med att hjälpa alla gäster som inte bor hos oss. Vi kommer gå igenom vanliga frågor bland förbipasserande. Det handlar mer om att du kommer med en skön energi. 

FREDAG

Då vi ställt in fredagens middag så blir fredag en fri dag. Om ni vill komma redan tidigare under veckan och vill bo i stuga för att hinna uppleva mer av Höga Kusten så finns alltid lite pyssel vi behöver hjälp med. Stugorna har kylskåp och kokplatta så ni kan laga mat.

LÖRDAG

På dagen har ni gott om tid att exempelvis vandra upp till toppen av Skuleberget eller uppleva Skuleskogens Nationalpark. Om ni vill vandra till Slåttdalsskrevan bör ni ge er iväg vid 09:00 då det tar cirka två timmar att vandra till skrevan.

15:00 – 20:00
15:00: Uppsnack inför kvällen, sopa ordning och tända upp lokalen.
16:00: Gemensam middag från menyn.
16:30: En sista koll.
17:00: Dörrarna öppnar. Servering. 
20:30: Vi stänger dörrarna.
Vill man äta en andra middag så har vi personalpris 50% på menyn från kvällen.

SÖNDAG

10:00 – 13:00.
10:00: Genomgång av Vardagsrummet. Vi sopar upp efter gårdagen, tänder ljus och gör fint.
11:00 – 13:00: Vinterfiket. Det brukar bli en liten ”rusch” mellan 11 och 13. Där vore det guld med lite hjälp.

NÄR KOMMER DU?

När vill du komma? Maila info@friluftsbyn.se eller skicka ett sms till Jerry på 070-5408577 så ringer han upp direkt han kan. Under vintern 2021 kommer vi ta emot 2-4 vintervärdar per vecka som hjälper våra ordinarie och extra vinter kollegor på 8 – 10 personer att hjälpa alla besökare som vill ha tips om Höga Kusten. 

Vecka 8

Åsa Olsson
Amanda Näslund
Malin Svärd

Alex (kompis Malin)
Fre 26/2; Områdesfix
Lör 27/2: Vardagsrummet
Sön 29/2: Områdesfix

 (Vecka 9

Hanne Ytterdal
Åsa (Hannes kompis)
Martina Hanell

Fre 5/3;
Lör 6/3: Vardagsrummet
Sön 7/3:

Vecka 10

X
Fre 12/3;
Lör 13/3:
Sön 14/3:

Vecka 11

Jennie Nordvall
Anna Förare
Fre 19/3:
Lör 20/3:
Sön 21/3:

Vecka 12

Elin Nordin
Isak Nordin
Ann-Louise Säfström
Fre 26/3;
Lör 27/3:
Sön 28/3:

Vecka 13

Åsa Olsson
Ylva Petersson
Annie Wilhelmsson
Daria Chrobok
Monika Bjelton
Paul Wright
Fre 2/4;
Lör 3/4:
Sön 4/4:

Vecka 14

X
X
X
Fre 9/4;
Lör 10/4:
Sön 11/4:

Återkommer med helg: Peter Cederholm, Johan Hammarberg och Annika Öhlund, 

 

Att ta med: Sängkläder och handduk – täcke och kuddar finns på plats. Hygienartiklar och handduk. Du kommer få t-shirt att ha när du arbetar. Då stämningen är avslappnad fungerar det toppen med jeans eller friluftsbyxor. Sedan är det såklart bra med lite kläder för friluftsliv då du förmodligen kommer att älska att vara ute i närområdet. Du får middag fredag och lördag. Du fixar själv övriga måltider. Det finns en ica butik i Docksta och det finns både kyl och kök på området. 

FRÅGOR OCH SVAR

Hur bor jag?
Vi kommer försöka sprida ut Vintervärdar så man är två personer per helg. Vintervärdar kommer att dela stuga där wc och dusch finns i intilliggande servicehus eller personaldusch.

Hur lagar jag mat?
I stugan finns kylskåp och pentry. Det finns även ett gästkök på området. Du kommer även kunna nyttja kök i lilla konferensen där det finns ugn.

Kan jag arbeta från FriluftsByn
Ja det fungerar toppen. Du har tillgång till lilla konferensen som bara FriluftsByns personal har tillgång till. Här kan du hänga på dagen eller på kvällen och där finns gott om plats att sitta och jobba.

Hur länge får jag stanna?
Du kan komma redan på onsdag vilket innebär att du har mer eller mindre hela onsdag, torsdag och större delen av dagen på Fredag att njuta av egna äventyr. Om du behöver jobba så finns det utrymme även för det. 

Kan jag ta med hund?
Nej, då våra besöksytor är tillgängligt för pälsdjursallergiker tror vi inte att det är så lämpligt då ert husdjur då skulle behöva vara själv när vi hjälper gäster.

Kan jag låna utrustning?
Absolut, det finns snöskor men även tält och sovsäck om du vill prova på en natt ute. 

TIPS PÅ VAD DU KAN GÖRA

För de allra flesta är det faktiskt den sköna gemenskapen och att hjälpa besökare som är den största behållningen. Men det är klart du ska ut och uppleva Höga Kusten. Här är tre tips.

Fredag.
Om du anländer torsdag kväll så passa på att ge dig ut i Skuleskogens Nationalpark
Läs mer: Vintervandra Skuleskogens Nationalpark >>

Lördag.
Vi kan inte lova att skidspåren är perfekta eller att snön ligger vit på träden men om du kör kvällspasset hinner du ut en sväng kanske i Nätra Fjällskog. Annars så är Skulebergets Toppstuga öppen på lördag 12:00 – 15:00 och Skuleskogens Nationalpark lockar alltid.

Söndag.
Vandra Höga Kusten Stigen upp till Skulebergets Topp. Toppstugan öppen 12:00 – 15:00.
Läs mer: Höga Kusten Stigen >>

Vintervärd i FriluftsByn. Att vara vintervärd är en riktigt kul upplevelse. Många kommer själva och bor i stuga med vintervärdskollega men du kan såklart även komma tillsammans med en kompis. För planeringens skull kommer vi att fördela vintervärdskapet över vecka 8 till 13 med två vintervärdar per helg. Om du är sugen så maila snaras info@friluftsbyn.se och ange vilken vecka samt om du vill ha pass A eller B på lördag.