KREATIVITET

För oss är friluftslivet en oändlig källa till kreativitet. Naturen som innovatör och konstnärlig idégivare är tillsammans med de oväntade mötena och samtalen vid lägerelden en unik källa till inspiration. Addera tid för reflektion under en stilla vandring, en rytmisk kajaktur en sen kväll under stjärnorna och du har sammantaget ett oslagbart läge för nytänkande.

Intryck och Reflektion

Den som skapar något som inte fanns innan befinner sig ofta utanför den omedelbara verkligheten i sina tankar. För det krävs tid för intryck och den kontrasterande tiden för reflektion.

Att framkalla sådant som inte finns är själva fundamentet i kreativitet. Den kreativa processen och hur man når dit har beskrivits på många sätt och det är lätt att sammankoppla kreativitet med inspiration och associationsförmåga. Att vara kreativ är att upptäcka något nytt eller ur det bestående utvinna något nytt. Det kreativa verket är sällan en unik och självständig produkt utan de flesta som skapar står – som det brukar heta – på jättars axlar. De vidareutvecklar med andra ord.

Vidareutveckling när den är som bäst får resultatet att framstå som något helt nytt, något som tidigare inte gick att ana sig till. Ibland är det något helt nytt medan det andra gånger kan handla om att sätta samman saker som redan finns, men på ett nytt sätt. Men var börjar man? Vi skulle säga att det handlar om intryck och reflektion.

Intryck – från andra människor, de oväntade mötena, åsikterna som bryts och de nya impulserna.
Reflektion – tid för återkoppling och återhämtning. Att när sinnena få vila se nya samband.  

I FriluftsByn försöker vi genom både oss själva och den fysiska miljön stimulera och uppmana till kreativitet. Genom åren har vi även arrangerat flertalet evenemang med utrymme för nyskapande.

Kreativitet

Kreativiteten får utan tvekan mycket av sin näring från kontakten med andra människor; de oväntade mötena, åsikterna som bryts och de nya impulserna, men åtminstone för mig måste detta konstrateras med intryck och upplevelser från skog och vatten. började skapandet har min vision alltid varit att FriluftsByn ska bli en plats där natur, kreativitet och gemenskap gör världen lite bättre, nu och för framtida generationer. Även om resan bara börjat har vi i alla fall kommit en liten bit på vägen.

ARKNAT

FriluftsByn erbjuder hållbara naturupplevelser för både erfarna och nyfikna nybörjare och vi har precis påbörjat vår certifiering för Naturens Bästa.

Sounds Like Sweden

Naturen är en oslagbar innovatör och en svårslagen konstnärlig inspirationskälla. Här finns tid för tankar och reflektion 

Cocktail Awards

Naturen är en oslagbar innovatör och en svårslagen konstnärlig inspirationskälla. Här finns tid för tankar och reflektion