TÄLTA MITT I HÖGA KUSTEN

Ta med tältet till Höga Kusten och upplev äventyren, avkopplingen och de ljusa sommarnätterna! FriluftsByns tältplats är Höga Kustens mest populära tältplats tack vare närheten till alla äventyr och de stora sällskapsytorna. Här samlas både kompisgäng och familjer för att skapa en bas i Höga Kusten.

FriluftsByns Tältplats ligger precis vid Skulebergets soliga sydsida intill Gällstasjön som bjuder in till sköna morgon och kvällsdopp. Du väljer själv om du vill ha tältplats med el eller utan el.

TÄLTPRISER HÖGA KUSTEN:

1-4 pers/tält utan el 190 kr/natt
1-4 pers/tält med el från 260 kr/natt.
Fler än 4 personer tillägg 50:- per person/natt
Tältplatser behöver inte förbokas. 

VID TÄLTPLATSEN:

– Dusch, wc och kökspentry i Servicehus (Ta med 10 kr till dusch)
– Grillplatser (Vedsäck 80 kr)
– Tillgång till FriluftsByns Vardagsrum och vindskydd.
– Minigolfbana.
– Bemannad reception där vi delar med oss av våra bästa tips.
(Öppettider Besökscenter och Reception >>)
– Lekplats för barn.

HÖGA KUSTEN-ÄVENTYR FRÅN TÄLTET:

Höga Kusten Stigen utgår från tältplatserna.
Kanotpaddling direkt vid tältplatserna.
Havskajak 2 km bort i Norrfjärden.
Båtar till Ulvön – 5 min med bil, 15 min med cykel.
Skuleskogens Nationalpark – 15 min bort med bil.
Höga Kusten Liften ligger 600 meter bort.
Via Ferrata Klättring 1,5 km bort.

TÄLTA MITT BLAND ÄVENTYREN

Ta en morgonpromenad eller ett morgondopp. Därefter väntar kajakvatten, vandringsleder, klätterleder eller en båttur till Ulvön. Eller vad sägs om att inte göra något alls?

UTMÄRKT TÄLTPLATS FÖR FAMILJEN

I FriluftsByn bor du precis vid Skuleberget, Höga Kusten Stigen, Gällstasjön och stora härliga ytor. Utmärkt för ett äventyr med barnen.

VARDAGSRUMMET

Intill tältplatserna ligger FriluftsByns Vardagsrum. Det är öppet mellan 08:00 och 20:00. Här innan kan ni koppla av men det är inte tillåtet att medta mat. Vill ni äta under tak kan ni nyttja något av alla häriga vindskydd.

ÄVENTYR FÖR ALLA

Vandra Höga Kusten Stigen till toppen av Skuleberget, bada i Gällstasjön, hyr en kanot och spana efter bäver eller slå er bara ner vid elden och grilla lite marschmallows.

KOPPLA AV

Storslagna äventyr i all ära – men glöm inte bort att ta fram sovsäcken, luta dig tillbaka och njut av känslan av total frihet långt bortom vardagens måsten och krav.

VINDSKYDDET

Vill ni sitta under tak och även äta mat så kan ni kila in i vindskyddet. Då FriluftsBodarna ligger i direkt anslutning till vindskyddet är vindskyddet tillgängligt till 22:00 då vi visar hänsyn till de som sover och tänker ut på äventyr tidigt på morgonen.

MER ÄN EN TÄLTPLATS

Att tälta i FriluftsByn ger dig tillgång till grillplatser, vindskydd, badplatser och sköna häng-ytor. I receptionen kan du köpa marschaller, ved och annat som gör det lite extra mysigt.

EN BRA START PÅ DAGEN

Gällstasjön ligger bara 80 meter från tältplatserna så se till att börja eller avsluta dagen med ett uppfriskande dopp. Eller så nyttjar du servicehuset.

GRILLPLATSER

Runt om i FriluftsByn kan du bara slå dig ner och ha det skönt. Du hittar även flera grillplatser – ved säljer vi i receptionen.

HÖGA KUSTEN-ÄVENTYR UTANFÖR TÄLTET

AKTIV ÄVENTYRARE >>

Vill du ge dig ut på ”lättare” eller ”tuffare” äventyr i Höga Kustens unika natur men även få tid för lite avkoppling samt upptäcka lite mer av Höga Kusten? Då ska du kolla in dessa tips!

ÄVENTYRLIG BARNFAMILJ >>

Höga Kusten anses ofta till Sveriges bästa friluftsområde för barnfamiljer. Här har vi samlat alla tips för en härlig semester tillsammans.

NYFIKEN UPPTÄCKARE >>

Vill du uppleva lättare vandring, båtturer, den lokala kulturen och smakerna? Kanske delta på något lokalt evenemang och titta på in lite lokalt hantverk? Då hittar du de bästa tipsen här!

LIVSNJUTARE >>

Vill framför allt för att koppla av och slippa rutiner och ha roligt med dem du reser med. De här hittar du snart tipsen för en enkel semester där du kan känna dig helt fri och njuta av god mat och dryck.