”Om man söker en mysig plats att ställa upp sin husbil eller husvagn och att uppleva Höga Kusten så tror jag ni kommer gilla FriluftsByn.”
Jerry, FriluftsByn

”Det är en härlig känsla att öppna dörren och veta att man har Höga Kustens höjdpunkter mer eller mindre direkt utanför.”
Gunnar Lundin, Gävle

”Det här är ju liksom ingen klassisk camping, det är ju mer en mysig plats med genuina människor som vill visa upp Höga Kusten för oss som hälsar på.”
Marie Persson, Göteborg

CAMPING MITT I HÖGA KUSTEN

Höga Kusten är helt fantastiskt och vill du uppleva höjdpunkterna och smultronställena så kommer du verkligen gilla FriluftsByns läge mitt i världsarvet. Med vårt läge på Skulebergets soliga sydsida har du även nära till Skuleskogens Nationalpark, båtarna till Ulvön avgår bara en kort promenad eller cykeltur bort och det är lätt att göra en utflykt till Nordingrå.

Men det är faktiskt främst för den härliga stämningens skull vi fått så många stammisar. Området bjuder in till sådana där spontana promenader – upp mot skogen, ner mot vattnet, runt sjön och in på innergården. Om du kommer med barn så kommer du även märka hur snabbt de hittar nya vänner. Det är helt enkelt en rätt så skön och avkopplande aktivitet i sig att bara hänga i FriluftsByn.

Denna sommar öppnar vi upp Friluftsfiket och vi kommer även arrangera flertalet mysiga trubadurkvällar. Vi tror du kommer trivas. Hoppas vi ses.

 

PRISER CAMPING HÖGA KUSTEN

Juni – September
Med el 340kr/natt*
Utan el: 290 kr/natt*

Campingplatserna är drop-in. Du kan inte boka campingplats men vi kommer till sommaren 2022 se över den möjligheten. Kom gärna innan 12:00 för att vara säker på en plats.

Tips
– Camping i Höga Kusten >>

Om man ska på campingäventyr med barnen så kommer ni förmodligen uppskatta alla stora ytor, att det finns andra barn att leka med och badplatsen.

Fler och fler verkar titta förbi FriluftsByn under sina campingtur med partner eller vänner – för temakvällarna, servicen och det sköna hänget.

Gillar ni friluftsliv så är det här campingen för er – skön stämning, gott om ytor att strosa runt på och sköna samtal med likasinnade. Att det är nära till alla höjdpunkter är ju också en bonus.

Camping mitt i Höga Kusten
– med soligt söderläge

FriluftsByns mysiga camping ligger på Skulebergets sydsida direkt vid Gällstasjön. Här bor du mitt bland Höga Kustens höjdpunkter. Höga Kusten Stigen börjar direkt från campingen, Skulebergets Linbana ligger bara 500 meter bort, du kan ta bussen till Skuleskogens Nationalpark och båtarna till Ulvön avgår bara 5 minuter bort med bil eller en 2 km kort promenad.

Camping mitt i Höga Kusten
– med gott om plats för semester

FriluftsByns campingplatser har gott om plats för både förtält, utemöbler, grillen och allt annat som hör semestern till. Förmodligen är det därför många gör FriluftsByn till en bas ibland upp till en vecka. Här finns härliga grillplatser, strövområden, badplats och vi arrangerar löpande mysiga temakvällar. I vårt besökscenter ger vi tips om Höga Kustens upplevelser

Förmodligen kommer du ha med egna bord och stolar men på campingen finns flera mysiga platser där du kan slå dig ner och koppla av. Du hittar mer info här: Fördelar med att bo i FriluftsByn >>

Sommaren 2020 byggde vi ännu fler diskplatser på campingen så nu kan du även stå ute och under tak. Det brukar faktiskt vara rätt trevligt att stå där och småprata i kvällssolen.

Vill du kan du nyttja campingens allmänna kökspentry. Vi blir ärligt talat riktigt glada att alla hjälps åt att göra rent efter sig. Glöm inte att du tar med diskborste och diskmedel – våra brukar få ben.

Direkt vid campingplatserna hittar du ert fräscha servicehus med separat ingång för herrar och damer. Här finns totalt tio duschar (du behöver 10-kronor för dusch) och sex toaletter. Vi tycker nämnligen att det ska gå snabbt att komma ut på äventyr.

Campa i Friluftsbyn och upplever Höga Kusten

Våra campinglatser mitt i Höga Kusten har blivit riktigt omtyckta. Nu är det väl kanske inte just platserna i sig som gör att många återkommer varje år även om de ligger riktigt bra till med söderläge och härlig kvällsol. Det är främst den sköna stämningen i FriöuftsByn och närheten till alla äventyr och sevärdheter. Det är helt enkelt både mysigt och praktiskt.

Campingen i söderläge med kvällssol. Det går inte att komma ifrån, det är rätt härligt att slå sig ner i kvällssolen efter en dag fylld med upplevelser.

Morgon eller kvällsdopp? Vakna upp och gå ner till vattnet och ta en simtur innan frukost eller ett svalkande dopp efter utflykten?

Campingen mitt bland Höga Kustens främsta upplevelser. Skuleberget i ryggen, gångavstånd till båtarna till Ulvön, bussar till Skuleskogens Nationalpark och en kort tur till Nordingrå. 

En camping som är en upplevelse i sig. Strosa runt på området, ta en fika, spela lite minigolf eller boule, slå dig ner och prata med några andra besökare eller ta en promenad på berget, i skogen eller nere vid sjön.

Höga Kustens härligaste häng. Under hela sommaren arrangerar vi mysiga kvällar med levande musik på FriluftsByns Innergård, vi kallar det för Burgers and Beer >>

Camping med massa mys. Runt om i FriluftsByn hittar du mysiga vindskydd och grillplatser. Ved kan du köpa i vårt Besökscenter.

Camping för stora och små äventyrare. Den sköna stämningen i FriluftsByn skapas tack vare dig.

En camping där du får bra tips. Vi som jobbar i Friluftsbyn gillar friluftsliv och utflykter lika mycket som du. Har du frågor så finns vi i Besökscentret >>

CAMPINGEN MITT I HJÄRTAT AV HÖGA KUSTEN

FRILUFTSBYN
HÖGA KUSTEN
CAMPING: 1-4

Campingplats 1-4 är 9×9 meter och du ställer din husbil/husvagn med bredsidan i söderläge. Samtliga platser har el.

FRILUFTSBYN
HÖGA KUSTEN
CAMPING: 5-10

Campingplats 5-10 är mellan 11×9 m och 15×4 och din husbil/husvagn med bredsidan i söderläge. Plats 10 är en extraplats där du har grusvägen nära ditt fordon. Plats 6-9 har el.

FRILUFTSBYN
HÖGA KUSTEN
CAMPING: 11-26

Campingplats 11-18 är 9×9 meter och platserna 19-26 är 8×11 meter. Du ställer bilen med bredsida mot kvällssolen. Samtliga platser har el.

FRILUFTSBYN
HÖGA KUSTEN
CAMPING: 27-34

Campingplats 27-34 är 8×10 meter och är anpassade för husbilar. Platserna saknar el.

BOENDE: SOMMAR
MITT I HÖGA KUSTEN

I FriluftsByn bor du mitt i hjärtat av Höga Kusten. Boka en stuga, campingplats eller tältplats med alla höjdpunkter runt hörnet. Dessa priser gäller under sommaren. Vill du se en översikt på våra boenden, tips inför besöket samt priser för övriga delar av året se:
Allt om boende i FriluftsByn >>

STORSTUGA

Bo med både kök och badrum. Upp till 6 pers.
Från 1 090 kr/natt

CAMPINGSTUGA

För er som är ute mer än inne. 2-4 pers.
Från 850 kr/natt

FRILUFTSBOD

Funkisboende mitt i FriluftsByn. 2-4 pers.
Från 990 kr/natt

CAMPINGPLATS

Skulebergets soliga sydsida vid Gällstasjön. Gott om plats.
Från 290 kr/natt

TÄLTPLATS

Höga Kustens mest populära tältplatser.
Från 190 kr/natt

HÖGA KUSTENS TOPP-12 SOMMAR

Höga Kusten är fyllt av upplevelser. Här hittar du Höga Kustens tio bästa sommarupplevelser.

VANDRA >>

Allt från kortare promenader till dagsvandringar och flerdagarsturer.

VARDAGSRUMMET >>

Toppen av Världsarvet - Höga Kustens klassiska besöksmål.

KAJAK & KANOT >>

Turer för både nybörjare och erfarna paddlare.

VIA FERRATA >>

Höga Kustens luftigaste upplevelse.

Höga Kusten är helt perfekt för härlig njutvandring och varför inte passa på att följa med på en nybörjartur med kajak.

LÖPRUNDOR >>

Här kommer snart info om löprundor.

SKULEBERGETS LINBANA >>

Det enklaste sättet till en storslagen upplevelse.

UTFLYKTER >>

Båttur till Ulvön, bila i Nordingrå eller besök Fjällräven Outlet

FRILUFTSFIKET >>

Friluftsfiket öppnar Juli 2021

På kvällarna kan du slå dig ner på Vardagsrummets soliga terass, njuta av levande usik på Burgers and Beer eller vyerna över världsarvet på en Höga Kusten Kväll.

VARDAGSRUMMET >>

Boka in en middag vid foten av Skuleberget.

BURGERS & BEER >>

Sommarens skönaste häng på FriluftsByns innergård.

HÖGA KUSTEN KVÄLLAR >>

Torsdagar håller Toppstugan kvällsöppet. Njut av vyerna och de ljumma kvällarna.

EVENEMANG &  ÄVENTYR >>

Sounds Like Sweden, Höga Kusten Hike, Höga Kusten Trail och Utefest.