”Att vandra upp till toppen en sensommarkväll och sedan slå sig ner med något svalkande och njuta av kvällssolen är rätt oslagbart.”
Jerry Engström

”Det är som att sitta på en IMAX bio. Det är faktiskt helt galet vackert här på toppen.”
Sofia Nilsson

”Om man ska göra en sak i Höga Kusten under sommaren så är det just det här.”
Ulla Johansson

HÖGA KUSTEN KVÄLLAR ÄR INSTÄLLDA

Inställda. Planen var att genomföra de populära Höga Kustenkvällarna under sommaren 2021 nu då vi återigen har en linbana upp för Skuleberget.

Efter att kunnat abonnera linbanan under en torsdag har vi nu fått besked att det inte går att hålla linbanan öppet kvällstid. Det gör logistiken för komplicerad och det blir svår för oss att genomföra de planerade kvällarna och vi måste därför tyvärr ställa in dessa kvällar. Sällskap som har bokat bord är informerade via mail. 

 

OM KVÄLLEN
Vi har fört dialog sedan April kring möjligheten att ha den nya linbanan kvällsöppet Torsdagar. Vi kunde abonnera linbanan en kväll men därefter gick det tyvärr inte att lösa inom nuvarande driftsform. Vi förstår beslutet från Kramfors Kommun men är såklart lika besvikna som er som bokat bord då vi sett fram emot att göra berget tillgängligt för fler och under ytterligare tider. Vi tror på bättre möjligheter under 2022.

Middag

Vill du vara säker på en middagsplats – se till att boka bord i god tid. Du kan även komma förbi på drop-in i mån av plats.

Skönt häng

Kom förbi på drop-in (i mån av plats) och njut av en öl eller något annat gott. Baren är öppen till 22:00. Vi stänger 22.30.

Musik

Under sommaren har vi besök av Daniel Söderberg som bjuder på härlig musik under kvällen.

Makalösa Vyer

Höga Kustens och kanske Sveriges kanske vackraste vyer.

VANDRA TILL TOPPEN
Vandra Höga Kusten Stigen till toppen (2,5 km) och gå Linbanestigen ner (1,3 km). Du även ta linbanan ner.
Höga Kusten Stigen >>

TA LINBANAN*
Upp: 17:30 – 18:00
Upp / Ner: 19:30-20:30
Ner: 22:30 – 23.00

Specialpris Tors kväll:
Enkel:
100 kr
T.o.r: 120 kr.

Vid kraftig vind eller åska kan linbanan behöva stänga. Se Skulebergets Linbanas Facebook >>

KLÄTTRA TILL TOPPEN
Om du vill kan du klättra Via Ferrata till toppen. Värt att veta är att om du tar linbanan så kommer du hamna på den södra sidan Skuleberget så om du klättrar så vandrar du Grottstigen tillbaka ner.

*Linbanan. Vi har fått möjlighet att abonera Skulebergets Linbanan Torsdag den 15:e Juli. Vi hoppas även få abonera linbanan övriga torsdagar i Juli för att göra världsarvet tillgängligt för fler. Vi inväntar just nu svar från Kramfors Kommun kring möjlighet att abonera linbanan Torsdag 22/7 och Torsdag 29/7 och de gör allt de kan för att se vad som är möjligt. Vi tror det kommer bli bra men kan ännu inte garantera att vi kan hålla linbanan öppen. Vi kommer genomföra Höga Kusten Kvällarna oavsett för det är så otroligt mysiga kvällar.

HÖGA KUSTEN KVÄLLAR
– En sommarklassiker!

Höga Kusten Kvällarna på torsdagar på toppen av Skuleberget har blivit något av en sommarklassiker på Höga Kusten. Njut av god mat, gästspel och underhållning till världsarvet mäktigaste utsikt. Ta med vänner eller familjen och lämna med härliga sommarminnen.

Boka middag

Vill du vara säker på att få en middagsplats så se till att boka bord och njut av en härlig tvårätters middag och av de helt oslagbara vyerna. Menyn är fast: 
Laxtallrik (veg alt finns) och Kvällens efterrätt: 295 :-
Barn under 10 år: 200 :-
Boka genom att klicka på bokningsknapp på denna sida eller maila hungrig@friluftsbyn.se

Drop-In

Vi tar bordsbokning på takade ytor men har drop-in i mån av plats samt vid borden utomhus. Vandra upp eller ta linbanan och ta något gott att äta eller dricka. Drop-in hela kvällen.

 

FRÅGOR OCH SVAR

Hur kommer man upp och ner?
Vackrast är att vandra Höga Kusten Stigen (2,5 km – 60-90 min) upp och Linbanestigen ner (1,2 km – 20 min). Snabbast är att parkera vid dalstationen och promenera servicevägen upp (45 min) och ner (20 min) eller ta linbanan som går tre omgångar under kvällen.

Får barn följa med?
Självklart. Höga Kusten Kvällar är trivsamma kvällar som passar alla.

Går linbanan?
Ja, linbanan är abonerad att gå i tre omgångar under kvällen. Upp 17:30-18:00, upp och ner 19:30 till 20:30 samt ner mellan 22:30 och 23.00. Du kan titta förbi på drop-in i mån av plats både 17:30 och 19:30-20:30. Vid kraftig vind samt vid risk för åska kan linbanan behöva stängas temporärt. Senaste information på Linbanans facebook: Skulebergets Linbana >>

Är det värt att ta sig upp?
Skärp dig, ni kommer sitta på toppen av världsarvet och njuta av en ljum sommarkväll till skön musik och Sveriges kanske vackraste vyer. Ta med vännerna eller familjen. Det är helt klart värt det.

De allra flesta väljer att vandra Höga Kusten Stigen som utgår från FriluftsByn upp till Höga Kusten Kvällarna. Det är en helt fantastiskt vacker stig som är 2,5 kilometer lång och tar cirka 60 – 90 minuter. Enklast och snabbast är det att vandra upp Linbanestigen från Dalstationen 600 meter från FriluftsByn (där det även finns parkering). Då är sträckan cirka 1,2 kilometer och tar cirka 45 minuter till toppen. De allra flesta brukar ta Linbanestigen ner, det brukar ta cirka 20 – 30 minuter. Linbanan startar tre gånger under kvällen och alla kan åka med till specialpris oavsett om du bokat bord eller ej.
Allt om promenaden: Höga Kusten Stigen >>
Tips:
Vandra Höga Kusten Stigen med små barn >>

RESTAURANG, CAFÈ OCH SKÖNT HÄNG

Toppstuga med Sveriges vackraste vyer, Höga Kustens härligaste häng under Burgers & Beer, avslappnat mys i Vardagsrummet eller koppla av i FriluftsFiket? Varför välja?

VARDAGSRUMMET >>

Höga Kustens härligaste häng. Två våningar och altan i solläge. Löpande gästspel från våra vänner.

BURGERS & BEER >>

Härligt häng på FriluftsByns Innergård med levande musik för kompisgäng, par och barnfamiljer.

TOPPSTUGAN >>

Vandra, ta linbanan eller klättra till de makalösa vyerna. Fika, lunch och fullständiga rättigheter.

FRILUFTSFIKET >>

Sommaren 2021 öppna vi upp Friluftsfiket nere vid vattnet. Mer info kommer.

BOENDE >>

Unna dig att bo mitt i Världsarvet nära alla höjdpunkter.

ATT GÖRA >>

Höga Kustens mest populära aktiviteter för kompisgäng, familjer och seniorer.

MAT & DRYCK >>

Skulebergets Toppstuga, Vardagsrummet, FriluftsFiket och Burgers & Beer.

EVENEMANG >>

Musik och temakvällar samt Sveriges mest populära friluftsäventyr. Häng med!

Nyhet!

Höga Kusten Kajakcenter >>

Hyr kajak eller följ med på nybörjarkurs och guidade turer.

Nyhet!

Gratis buss till Nationalparken >>

Bussarna slutar gå 8:e Augusti. Från FriluftsByn till Skuleskogens Nationalpark.

Nyhet!

Gästspel i Vardagsrummet >>

Vi har bjudit in våra vänner på de bästa distillerierna.