”Att vandra upp till toppen en sensommarkväll och sedan slå sig ner med något svalkande och njuta av kvällssolen är rätt oslagbart.”
Jerry Engström

”Det är som att sitta på en IMAX bio. Det är faktiskt helt galet vackert här på toppen.”
Sofia Nilsson

”Om man ska göra en sak i Höga Kusten under sommaren så är det just det här.”
Ulla Johansson

HÖGA KUSTEN KVÄLLAR

Torsdagar i Sommar. Ta med vänner eller familjen och njut av underbara sensommarkvällar i Skulebergets Toppstuga. Vandra Höga Kusten Stigen upp (eller varför inte prova Via Ferrata) och njut av, musik, mat och dryck till Sveriges kanske vackraste vyer. Bordsbokning krävs för middag, drop-in i baren. 18:00 – 22:00.

SOMMAR 2021 – God mat, skönt häng och grym trubadur, kan det bli bättre?
Torsdagskvällar har vi Höga Kusten kvällar i Toppstugan. Boka bord för middag mellan 18:00 – 20:00, efter det drar trubadur och barhäng igång.
Onsdagar och Lördagar hänger vi på Innergården i Friluftsbyn för Burgers & Beer med både trubadur och diverse gästspel av sköna lokala bryggerier.

MIDDAG

Mellan 18:00 – 20:00 komponerar vi en två-rätters middag för endast 295 kr bestående främst av lokala smaker. Förbokning krävs.

BAR

I baren hittar du lokala drycker från Hernö Gin, High Coast Whisky, Bryggverket, Lockeyby och självklart även Höga Kusten Öl. Kom och slå dig ner mellan 20:00 – 22:00.

MUSIK

Klockan 20:00 drar trubadur igång och fortsätter spela till 22:00. Ju mer klockan blir, desto mer drag.

MAKALÖSA VYER

Höga Kustens och kanske Sveriges kanske vackraste vyer. 

HÖGA KUSTEN KVÄLLAR
– En sommarklassiker!

Höga Kusten Kvällarna på onsdagar på toppen av Skuleberget har blivit något av en sommarklassiker på Höga Kusten. Njut av god mat, gästspel och underhållning till världsarvet mäktigaste utsikt. Ta med vänner eller familjen och lämna med härliga sommarminnen.

18:00 – 20:00 MIDDAG

Njut av en härlig tvårätters middag som vi satt samman med Tobias från Ulvö Hotell.
Huvudrätt och efterrätt: 295 :-
Barn under 10 år: 200 :-
Endast förbokning genom att maila info@friluftsbyn.se. Begränsat antal platser.
Boka i tid – 2016, 2017, 2018 och 2019 blev alla middagssittningar fullbokade!

20:00 – 22:00 TRUBADURKVÄLL

Kom på eftersläppet, ingen bords- eller förbokning krävs.

 

FRÅGOR OCH SVAR

Hur kommer man upp och ner?
Vackrast är att vandra Höga Kusten Stigen (2,5 km – 90 min) upp och servicevägen ner (1,2 km – 20 min). Snabbast är att parkera vid dalstationen och promenera servicevägen upp (45 min) och ner (20 min).

Får barn följa med?
Självklart. Höga Kusten Kvällar är trivsamma kvällar som passar alla.

Måste man boka bord?
För middag 18:00 – 20:00 måste man boka bord. Annars är du välkommen 20:00, vi serverar alltid lättare måltider, även efter middagstid.

Är det värt att ta sig upp?
Skärp dig, ni kommer sitta på toppen av världsarvet och njuta av en ljum sommarkväll till skön musik och Sveriges kanske vackraste vyer. Ta med vännerna eller familjen. Det är helt klart värt det.

De allra flesta väljer att vandra Höga Kusten Stigen som utgår från FriluftsByn upp till Höga Kusten Kvällarna. Det är en helt fantastiskt vacker stig som är 2,5 kilometer lång och tar cirka 60 – 90 minuter. Att vandra upp med två barn (5 och 3 år) tar cirka 2 timmar med många pauser. Enklast och snabbast är det att vandra upp Servicevägen från Dalstationen 600 meter från FriluftsByn (där det även finns parkering). Då är sträckan cirka 1,2 kilometer och tar cirka 45 minuter till toppen. De allra flesta brukar ta Servicevägen ner, det brukar ta cirka 20 – 30 minuter. Lägg på 10 minuter om du har parkerat bilen vid Höga Kusten Stigen.
Allt om promenaden: Höga Kusten Stigen >>
Tips:
Vandra Höga Kusten Stigen med små barn >>

TACK ULVÖ HOTEL

Vi vill rikta ett särskilt tack till Ulvö Hotel och kökschef Tobias Jajb Andersson för hjälp att utveckla och provsmaka den meny vi serverar under Höga Kusten-Kvällarna.

BURGERS AND BEER! >>

Torsdagar är lika med Höga Kusten Kvällar men Onsdagar och Lördagar är det Burgers and Beer. En härlig kväll för hela familjen och kompisgänget.

Höga Kusten Kvällar (torsdagar) och Burgers and Beer (onsdagar och lördagar) är två av Höga Kustens mest populära sommarkvällar och härliga tillställningar för kompisgäng, nyfikna seniorer och barnfamiljer.