DAGSTURER MED KAJAK PÅ HÖGA KUSTEN

Ge dig ut med kajak och njut av en helt makalöst härlig dag i Höga Kusten. Upplev de massiva bergen som reser sig upp ur havet, små vackra öar och härliga sandstränder.

Nybörjare bör ge sig ut i Gällstasjön eller Norrfjärden, medelvana kan ta en längre tur i Norrfjärden och om vinden är lugn hela vägen till Mjältön. Erfarna bör ta sikte på Mjältön. Du kan läsa mer om respektive tur här nedan.

VIKTIGT

Väder och vind påverkar vad som är lämpligt för en dagstur. Använd ditt omdöme och ta inga onödiga risker. Norrfjärden och Mjältön är två turer där du kan vända om vädret skulle växla hastigt.

KAJAK I GÄLLSTASJÖN >>

Vad: Härlig insjöpaddling med kanot, kajak eller trampbåt vid Skulebergets sydsida.
För vem: Barnfamiljer och du som vill testa kajak för första gången.

KAJAK I NORRFJÄRDEN >>

Vad: Mäktig paddling mellan de kustnära bergen, vackra öar och vid sandstränder.
För vem: Nybörjare och medelvana paddlare.

KAJAK TILL MJÄLTÖN >>

Vad: Höga Kustens mest populära tur genom Norrfjärden till Sveriges högsta ö – Mjältön.
För vem: Medelvana och erfarna paddlare.

KLART DU SKA PADDLA KAJAK

Att ge sig ut i en kajak och tyst glida över havet är en känsla som fler borde få uppleva. Många nybörjare upplever en liten rädsla kring vad som skulle hända om de hamnade i vattnet. Nu ska vi inte säga att det är omöjligt, men det ska mycket till att snurra runt en kajak om nu inte vädret är tufft. Och om du då ser till att hålla dig nära kusten, säg 20-30 meter från strandlinjen så är det värsta som kan hända att du får en kort simtur innan du byter om till medhavda torra kläder.

Paddla intill varandra
Se till att paddla intill varandra. På så sätt kan ni hjälpa varandra om något skulle uppstå. Det är även betydligt enklare att föra en konversation.

Glöm distansen
Visst kan man se kajakpaddling som ett träningspass, men upplevelsen blir så större om man tar sig tid att stanna upp och tar in naturupplevelsen. Om ni är en grupp som paddlar, se till att stanna ofta och passa på att njuta av att ni befinner er på havet, mitt i världsarvet.

KAJAK PÅ HÖGA KUSTEN

Höga Kusten erbjuder några av Sveriges främsta kajakleder. Klicka vidare för att hitta en tur som passar just dig.