JOBBA I FRILUFTSBYN- HÖGA KUSTEN
KOCK MED KÖKSANSVAR
/ KÖKSCHEF
Vi är redo att utöka teamet med dig som vill bli en del av FriluftsByn på helår alternativt säsonga och ansvara över köket mellan Maj och September 2024.
Vi förstår att du har många alternativ – men det här är värt att kolla in!
Vackra miljöer
Låt världsarvet Höga Kusten bli din arbetsplats.
Populärt & i Tiden
Bli en del av en plats som alltid är i ropet.
Häftiga Lokaler
Vardagsrummet, Toppen och Innergården.
Drivna Kollegor
När vi får en idé ser vi till att förverkliga den.
Sköna Konferenser
En skön plats lockar härliga grupper och konferenser.
Otrolig potential
Högsäsongen sitter medan övriga året har alla möjligheter.
Det här kan bli riktigt bra!
Som du redan förstått så söker vi dig som gillar att laga mat. Vi har under de senaste åren satsat rätt friskt på att kunna erbjuda god mat och dryck i unika miljöer i och kring FriluftsByn och vi söker nu någon som kan ta ett ansvar över köket – framförallt Vardagsrummet och Burgers & Beer.
Vi tänker att vi kör igång i Maj, eller absolut senast i Juni 2024. Du bör åtminstone kunna stanna September ut men vår dröm är att du trivs så bra att du vill bli en del av FriluftsByn på helår. Men jag tror nästa du måste komma hit och känna efter först.
På den här sidan tänkte jag försöka förklara lite mer om vad vi söker och vad som väntar dig – men det är svårt att få med allt på en hemsida så hör gärna av dig till mig på 070-540 85 77, om jag inte kan svara så skicka ett SMS så återkommer jag så snart jag kan.
Vi hörs
Jerry, FriluftsByn
HITTELÖN & SIGNING-BONUS
Om du känner någon som passar in i beskrivningen så erbjuds just nu en hittelön* på 10 000 kr om ditt tips leder till en anställning mellan minst Maj och Oktober 2024. Även den Kökschef / Ansvarig kock som du tipsat om kommer få 10 000 kr givet anställning enligt ovan period. Söker du som kock otipsat utgår istället en ”signing-bonus” på 20 000 kr.
Tipsa oss om kock genom att maila info@friluftsbyn.se eller skicka ett sms till Jerry på 070-540 85 77. Vi sköter all kontakt och ditt namn kommer att kommuniceras till kandidaten. Har flera personer tipsat om samma person är det den som först tipsade som får hittelönen.
*Vi betalar ut hittelönen som inkomst av tjänst. Vi betalar arbetsgivaravgifter på cirka 3 000 kr och drar av inkomstskatt på ca 3 000 kr vilket innebär att du får ungefär 7 000 kr inbetalt på ditt konto. Har du företag och F-skattsedel kan du istället fakturera oss på 10 000 kr exkl. moms. Signing bonus landar på ca 14 000 kr efter inkomstskatt.
Hur ser sommaren ut?
Vi ser helst att du kan börja i Maj och stanna September ut men det finns även möjlighet till helårsanställning om du blir lika pepp som vi är.
Maj & Juni
Under försommaren arrangerar vi allt från konferenser och bröllop till läger. Vi smygöppnar även Vardagsrummet i Juni. Det här är också perioden då du får en chans att komma in i tillsammans förbereder oss inför högsäsong.
Juli & Augusti
Under 6 veckor – från första veckan i Juli till andra veckan i Augusti är det full fart. Du kommer ansvara för köket i Vardagsrummet som håller öppet Torsdagar och Fredagar samt Burger´s and Beer som vi arrangerar Onsdagar och Lördagar. Söndag och Måndag är lediga dagar och Tisdag är prepp-dag. Från andra veckan i Augusti håller vi Vardagsrummet öppet på Fredag och på lördag arrangerar vi Burgers & Beer. Övriga dagar blir ofta konferenser och grupper.
September
I September arrangerar vi två av Sveriges största friluftsevenemang – Friluftsfest och Höga Kusten Trail, därefter väntar ofta ett pärlband av konferenser och ett och annat bröllop.
Övriga året
Vi ser gärna att vi, om kemin är rätt, diskuterar en helårstjänst. Oktober har en otrolig potential och här skulle vi kunna ta ut svängarna utefter just dina intressen. Efter höstlovet och vår Eldfest i November stänger vi ner men öppnar upp för våra populära Julfester i December. Januari är en bra planeringsmånad där vi också vilar upp oss lite. I Februari arrangerar vi vinteräventyr och festivaler och precis som i Oktober har vi i Februari och Mars stora möjligheter att utvecklas. April försöker vi vara lite lediga innan försommaren drar igång i Maj med konferenser och bröllop. Blir du nyfiken på att bli en del av vår helårsverksamhet öppnas helt enkelt massor av möjligheter där vi tillsammans funderar på vad vi gör. Men det kan vi ta det i mer detalj när vi ses.
Torsdag & Fredag
Vardagsrummet
Torsdagar och Fredagar under sommaren håller vi Vardagsrummet öppet med a’la carte meny. Två våningar och terrass med kvällssol.
Vardagsrummet >>
Onsdag & Lördag
Burgers & Beer
Onsdagar och Lördagar arrangerar vi under högsäsong våra populära grillkvällar med levande musik och härligt häng.
Burgers & Beer >>
Stötta upp
Friluftsfiket
I vårt besökscenter har vi Friluftsfiket. Köket brukar se till att de har grymma röror till smörgåsarna. Gillar du att baka får du absolut bidra.
Lågsäsong
Toppstugan
Högsäsong sköter Jossan toppen men här finns otrolig potential resten av året. Temakvällar, avsmakningsmenyer, allt är möjligt.
Toppstugan >>
FriluftsByn erbjuder en inspirerande kombination av populära restaurangkoncept och event, konferens, bröllop och kreativa möjligheter. Du kommer gilla variationen!
Evenemang
Några av Sveriges ledande friluftsfestivaler och flertalet andra evenemang där maten mer och mer står i centrum.
Evenemang & Festivaler >>
Konferenser
Under Maj och Juni samt September och Oktober så arrangerar vi flertalet konferenser. Här finns möjlighet att ta ut svängarna och även nyttja naturen.
Bröllop
Vi får fler förfrågningar än vi hinner med, men tar alltid emot några då det är otroligt fint att få förverkliga drömmar. Du blir en nyckelperson i planeringen.
Otrolig Potential
De senaste åren har gått till att bygga upp Vardagsrummet och Innergården. Tillsammans med toppstugan finns oändliga möjligheter.
Hur ser köket ut?
Huvudköket ligger i Vardagsrummet men direkt utanför ligger även vårt utekök som nyttjas under Burgesr & Beer samt under vissa konferenser och evenemang.
Köket i Vardagsrummet varifrån vi under högsäsong serverar klassisk a’la carte på torsdagar och fredagar.
Vardagsrummet som fungerar som restaurang men också konferens, event och festlokal har två våningar med 120 sittplatser. På altan med kvällssol rymms ytterligare 65 gäster.
Direkt utanför vårt kök i vardagsrummet är vårt ”utekök” där vi steker och smashar burgare och lägger på spännande toppings under våra otroligt populära Burgers & Beer kvällar under högsäsong. Planen är att till sommaren 2024 bygga ut uteköket för att göra det mer rymligt.
FriluftsByns Innergård rymmer rymmer just nu 130 personer. Vi håller just nu på att färdigställa en takterrass som kommer rymma ytterligare cirka 80 personer.
Burgers & Beer lockar kompisgäng som kör sin sommarträff här, seniorer som tycker det här är det bästa som hänt Höga Kusten, barnfamiljer som älskar att barnen kan springa runt eller spela minigolf och allt där imellan. I uteköket har ni första parkett.
Om tjänsten
Vi har en ganska tydlig bild av sommaren 2024. Däremot är lågsäsong öppen och vi sätter oss ner med dig och diskuterar möjligheter om det är så du vill bli en del av FriluftsByn på helårsbasis.
Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig som älskar att laga mat möjligheten att bli en del av en populär plats och ett drivet och passionerat gäng. Vi ser gärna att du kan börja redan i Maj och stanna minst September ut, men vi ser gärna en helårslösning där vi tillsammans fortsätter att utveckla FriluftsByn.
Under sommaren arbetar cirka 35 personer i FriluftsByn, många bor på området vilket gör att det blir en stark gemenskap bland oss kollegor.
FriluftsByn ligger mitt bland alla världsarvets naturupplevelser, sevärdheteter och utflykter vilket möjliggör en väldigt aktiv fritid – själv eller med övriga kollegor.
Vi kan hjälpa till med boende. Vi tror dock att du har egen bil.
Vem söker vi?
Vi tror att du är en driven person som också gillar natur.
Kanske bor du redan i Höga Kusten eller så har du en längtan att testa på en sommar här med oss för att sedan känna efter om du vill vara en del av utvecklingen och bli en del av oss som jobbar helår i FriluftsByn.
Då tempot är högt under sommarens tio Burgers & Beer kvällar tror vi att du kan hantera press men behålla gott humör.
Vi skulle bli riktigt glad om du efter en sommar med oss ser samma potential som oss i att skapa spännande konferenspaket där vi inkluderar Vardagsrummet, Innergården och Toppstugan.
Vi skulle även tycka det vore otroligt kul att tillsammans framåt hösten klura på några kreativa nedslag där vi lagar mat ute i skogen eller gör något spännande i toppstugan.
Möjligheterna är stora och vi älskar kreativa tankar. Men allt det där tar vi när vi hörs.
Ansvarsområden
Under sommaren kommer du ansvara över köket i Vardagsrummet samt Burgers & Beer vilket innebär.
Menyutveckling: Skapa och förnya menyer i Vardagsrummet och Burgers & Beer.
Leverans: Du deltar aktivit i matlagningen och vi ser gärna att du presenterar maten under konferenser, gruppbokningar och bröllop.
Ledarskap: Motivera och leda sommarkollegor genom tydlig kommunikation och exempel. Skapa en positiv och samarbetsvillig arbetsmiljö.
Kostnadskontroll: Ansvara för kostnadskontroll och effektiv resurshantering för att uppnå lönsamhet.
Livsmedelssäkerhet: Se till att högsta standarder för livsmedelssäkerhet och hygien upprätthålls.
Orderhantering: Effektivt hantera inköp och lagerförvaltning för att säkerställa tillgänglighet av färska och högkvalitativa råvaror.
Boendemöjligheter
Om du bor i Höga Kusten men vill ha nära till jobbet – eller om du kommer utifrån så hjälper vi till att lösa boende.
Dina kollegor
Vi har tidigare år varit kökschef + två personer för att sköta köket. Då vår tidigare kökschef och Souse Chef valt att starta egen restaurang kommer vi till sommaren sätta ihop ett helt nytt köksteam där du är huvudpersonen.
Du kommer vara en del i rekryteringen av dina sommarkollegor.
Våra tidigare kockar kommer även finnas tillgängliga för introduktion till köket och tidigare rutiner och menyer.
Ansökan och lön
Ansök genom att maila CV till Jerry Engström på jerry@friluftsbyn.se Har du frågor, tveka inte att ringa Jerry på 070-540 85 77
Individuell lönesättning utefter erfarenhet.
Kort om FriluftsByn
FriluftsByn ligger mitt i Världsarvet Höga Kusten och intill de mest populära utflyktsmålen och naturupplevelserna. Några kommer för just friluftslivet men många kommer för att man förälskat sig i platsen och stämningen.
Boende
Vi erbjuder 32 stugor, 34 ställplatser för husbilar och husvagn samt ungefär 60 tältplatser. Sedan är det många som bara tittar förbi över dagen.
Mat & Dryck
Sommartid har vi fyra olika fik och restauranger – Toppstugan, Vardagsrummet, Burgers & Beer och Friluftsfiket.
Se & Göra
De flesta kommer för att vandra, göra utflykter i Världsarvet och koppla av på området. Mer äventyrliga ger sig ut och paddlar eller provar Via Ferrata.
Evenemang
Vi arrangerar några av Sveriges mest populära friluftsfestivaler och även inspirerande föreläsningar, spelningar och musikkvällar.
FriluftsByn ligger mitt bland Världsarvets höjdpunkter vilket innebär att du har nära till de storslagna naturupplevelserna, konserterna vid Naturscen Skuleberget, utflykterna till Skuleskogens Nationalpark, Ulvön och Nordingrå. Vill du ha lite ”citypuls” så ligger Örnsköldsvik bara 20 minuter bort med bil eller en halvtimma med buss.
Dina närmsta kollegor.
FriluftsByn har vunnit flertalet priser inom Svensk besöksnäring och du kommer ingå ”styrgruppen” tillsammans med Jerry, Anna och Emelie. Var beredd på skön energi, kreativt tänkande och öppna dialoger basetat på samarbete och tillit.
Jerry är Fjällrävens f.d. Globala Marknadschef som sade upp sig för att skapa FriluftsByn. Jerry har helhetsansvar för FriluftsByn.
Anna har arbetat i FriluftsByn sedan starten och har totalansvar över driften och finns med i det mesta som händer.
Emelie har arbetat med event på Berns och i New York men är idag ansvarig över restaurang och konferenser i FriluftsByn.
För dig som är ny till FriluftsByn och Höga Kusten.
– Var beredd på att allt kan hända!
Vi började skapa FriluftsByn 2013 och det har varit en otroligt häftig resa. På något sätt så hamnar vi ofta i ropet och har haft besök av allt från New York Times till the Guardina. Flertalet tv-program har spelats in med FriluftsByn som bas och vi får ofta besök av diverse kända ansikten då man upplever att vi representerar en mer modern syn på friluftsliv. Så var beredd på att allt kan hända. Det är en del av charmen.
Vilda Kockar som hade premiär på SVT 2023 spelades in vid FriluftsByns Toppstuga och deltagarna – några av Sveriges främsta kockar åt middagar i FriluftsByn.
New York Times besöker FriluftsByn, faschineras över våra kreativa initiativ och placerar oss och Höga Kusten på plats nummer 35 av platser man måste besöka i världen.
Carina Bergfeldt spelar in ”Det här är ditt land” med SVT och sin bror Jeffrey och måste såklart besöka FriluftsByn och Höga Kusten.
FriluftsByn hyllas som bäst i Sverige på att lyfta sin plats genom kreativa evenemang och festivaler och vinner Placebrander Awards.
Volvo lanserar XC60 och gör FriluftsByn som sin bas och porträtterar Jerry och vår syn på friluftsliv. Storbildstavlor och framsidan på Volvo Magazine världen över.
Toppstugan är en plats där vi under åren arrangerat flertalet privata tillställningar. Bland annat för hovet. Här är det tårtkalas då Prinsessan Madelenes lillprins fyller år.
Då vi är platsen många anser att man ”bara måste besöka” så får du vara beredd på att – det kommer en del kända ansikten – typ Benjamin Ingrosso som gärna äter pasta.
FriluftsByn hyllas som bäst i Sverige på att lyfta sin plats genom kreativa evenemang och festivaler och vinner Placebrander Awards.
Vi skulle gärna berätta så mycket mer varför vi tror du kommer trivas – om vad vi har för planer för sommaren och vad vi tror vi tillsammans skulle kunna hitta på övriga åtta månader på året. Men vi stannar här och hoppas att du hör av dig så tar vi det därifrån.
Kontakt:
Jerry Engström
Tel: 070-540 85 77
E-post: jerry@friluftsbyn.se
Skicka gärna CV.
Jobbmöjligheter
Är du vår nya helårskock eller vill du få en helt underbar sommar i FriluftsByn och Höga Kusten? Här hittar du öppningarna just nu. Vi rekryterar löpande.
Startsida: Jobba i FriluftsByn >>
Köksansvarig / Kock >>
Vilken chans! Vi känner oss redo att utöka teamet med dig som vill bli en del av FriluftsByn på helår alternativt ansvara över köket mellan Maj och September 2024.
Kock & Köksassistenter >>
Vardagsrummet, Burgers & Beer, Toppstugan och Friluftsfiket - vi söker er som vill gillar att laga mat och vill uppleva en härlig sommar i Höga Kusten.
Servering >>
Vardagsrummet och Burgers & Beer är Höga Kustens mest populära häng. Många återvänder men vi behöver fler med skön energi och snabba fötter.
Toppstugan >>
Energiknippe, glad och uthållig? Då är du kanske rätt person för vårt härliga gäng på toppen av Skuleberget. Går att kombinera med städ i FriluftsByn
Besökscenter & Fik >>
I besökscentret checkar vi in, tipsar om upplevelser samt driver butik och Friluftsfiket. Du är serviceinriktad, gillar försäljning och många bollar i luften.
Städ >>
Sommartid utökar vi med två nya kollegor som älskar att få det snyggt och rent i stugor och på campingen samtidigt som man får vistas i en härlig miljö. Är det du?
Kajakcenter >>
Vi söker guider som också kan tänka sig kombinera guidade kajakturer och kurser med ytterligare tjänster i FriluftsByn - städ, besökscenter eller servering.
Volontär & Praktik
Vill du uppleva Höga Kusten, lära känna likasinnade personer och hjälpa till lite i FriluftsByn eller under några av våra äventyr och festivaler? Kolla in det här!
Vintervärd >>
Under sportloven 2024 öppnar vi återigen upp för Vintervärdar. Bo fritt hela veckan och hjälp till under Fredag & halva Lördag.
Valborg >>
Kom och fira valborg med oss. Utflykter, härligt häng och vårfix. Vi bjuder på boende samt mat de dagar vi hjälps åt på området.
Praktik >>
Vi har lärt oss en del över åren och tar emot praktikanter inom turism & guidning samt inom hotell & restaurang.
Festivaler >>
Vill du följa med ut och hjälpa till under något av våra storslagna äventyr och festivaler maila info@friluftsbyn.se
Campingvärd >>
Titta förbi en vecka och upplev gemenskapen och sommar i Höga Kusten samtidigt som du hjälper till med leveranser och Burgers & Beer.